"Έσκασε" τώρα: Ανακοίνωσε την πρώτη του μεταγραφή ο Παναθηναϊκός!


"Έσκασε" τώρα: Ανακοίνωσε την πρώτη του μεταγραφή ο Παναθηναϊκός!


Διαφ.

Διαφ.

ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ QUIZ



Ο εκλεκτός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εντοπίστηκε, έφτασε σε συμφωνία με τους Πράσινους και η μεταγραφή του ανακοινώθηκε επίσημα, αφότου πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις.

ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ QUIZ

Παναθηναϊκός: Παίκτης του Παναθηναϊκού και επίσημα είναι ο Γιούρι Λοντίγκιν!

Ο Ρώσος γκολκίπερ, που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό μεταξύ άλλων στο παρελθόν, αποκτήθηκε ως ελεύθερος και υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια με το Τριφύλλι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία της μέχρι τον Ιούνιο του 2024 με τον τερματοφύλακα Γιούρι Λοντίγκιν.

Γεννημένος στις 26 Μαΐου 1990 στο Βλαντιμίρ της Ρωσίας, από Ρώσο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ο Γιούρι ήρθε στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση σε ηλικία 10 ετών. Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του σε ακαδημία της Δράμας, προτού ενταχθεί στην Ξάνθη  σε ηλικία 16 ετών. Στα 20 του δόθηκε δανεικός στον Εορδαϊκό, ενώ κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας Κ21. Ένα χρόνο μετά γύρισε στην Ξάνθη και τον Απρίλιο του 2012 έκανε ντεμπούτο στη Super League. Τη σεζόν 2012-13 καθιερώθηκε στο βασικό σχήμα της Ξάνθης και ένα χρόνο μετά πωλήθηκε στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Στη Ζενίτ διέπρεψε, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ, έκανε «γεμάτες» σεζόν και βέβαια αγωνίστηκε σε Champions και Europa League, φτάνοντας μάλιστα έως τα προημιτελικά του Europa League το 2015. Τον Ιανουάριο του 2019 δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι του 2019 πήγε στην τουρκική Γκαζιάντεπσπορ, όπου έμεινε έξι μήνες προτού επιστρέψει στη Ρωσία για την Άρσεναλ Τούλα. Τον Ιανουάριο του 2021 γύρισε στην Ελλάδα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, πραγματοποιώντας εξαιρετικές σεζόν.

Το Μάιο του 2013 κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας αλλά δεν αγωνίστηκε και λίγους μήνες μετά αγωνίστηκε στην Εθνική Ανδρών της Ρωσίας, όπου κατέγραψε 11 συμμετοχές.

Καλωσορίζουμε τον Γιούρι στον Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Γιούρι Λοντίγκιν στις πρώτες του δηλώσεις:

  "Σκάει" ντοκιμαντέρ για τα ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Η αλήθεια είναι πως είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ. Νιώθω ωραία. Νιώθω καλά και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει κάθε στόχο που έχει κι ακόμη παραπάνω». 

Για τις προσδοκίες του: «Ερχόμενος στον Παναθηναϊκό σκέφτομαι νίκες και μόνο νίκες. Είμαι άρρωστος με αυτό, δεν μπορώ να χάνω, είμαι τρελαμένος. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, αυτό που κάνω. Στόχος μου πάντα είναι να διεκδικώ το καλύτερο, το πιο ψηλό. Μπορεί να θέτω στόχους που είναι αδύνατο να τους φτάσεις, αλλά πάντα προσπαθώ να είναι υψηλοί στόχοι. Ελπίζω να βοηθήσω, να με βοηθήσει κι η ομάδα, να κερδίσουμε όλοι σε αυτό. Αυτός είναι ο στόχος, οι νίκες. 

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, υπάρχει πίεση, φυσικά έχει στόχους κάθε χρόνο. Και πρέπει να θέτει στόχους. Απ’ την πλευρά μου θα προσπαθήσω να κάνω οτιδήποτε, αυτό που μπορώ. Σε αυτό δε θα έχει κανείς παράπονο, όταν μπαίνω μέσα στο γήπεδο, στην προπόνηση ή στον αγώνα, πάντα δίνω το 100%. Δε μου αρέσει να χάνω».

  Χάος στη Ρόμα - Οπαδοί πήραν στο κυνήγι τον Πελεγκρίνι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το αν υπήρχε ενδιαφέρον άλλων ομάδων: «Φυσικά υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, συζητούσαμε. Αλλά η πιο ουσιαστική πρόταση και ενδιαφέρον, ένιωσα απ’ τον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ». 

Για το τι μπορεί να πετύχει η ομάδα: «Λέγοντας για στόχους, πάντα σκέφτομαι μέρα με τη μέρα, σιγμή με στιγμή. Αν η στιγμή σου είναι στην προπόνηση να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για να βελτιώνεσαι. Να εκμεταλλεύεσαι τις στιγμές. Το ίδιο ισχύει και στους αγώνες. Θέτεις ένα στόχο τον πιο υψηλό. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη. Το που θα φτάσεις μετά θα το δεις στο τέλος. Αλλά να έχεις σαν όραμα, όνειρο, τους πιο τρελούς στόχους. Έτσι βελτιώνεσαι. Εσύ και η ομάδα. Όλα αυτά σε συνδυασμό έχεις μια επιτυχία». 

Για τις διαφορές του περσινού απ’ τον φετινό Παναθηναϊκό που αντιμετώπισε: «Φέτος δεν άρχισε καλά. Πέρσι είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Φέτος έδειξε σταθερότητα και άνοδο κι ένα τρομερά ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω πως θα συνεχιστεί και θα γίνει ακόμη καλύτερο. 

Όταν η ομάδα παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, επιθετικό, ωραίο, θες να συμμετάσχεις. Θα σε τραβήξει κι εγώ είμαι τερματοφύλακας που μου αρέσει να παίζω με τα πόδια, να οδηγώ την ομάδα, να αρχίζω την επίθεση, μου αρέσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσαφ! Απέρριψε την ανανέωση με Παναθηναϊκό – Υπέγραψε κιόλας στον Ολυμπιακό – Κάθεται πάγκο

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: