Τα έφερε όλα τούμπα ο Προμηθέας μετά το 0-2 – Διέλυσε τη Λάρισα και πανηγύρισε την 3η θέση


Τα έφερε όλα τούμπα ο Προμηθέας μετά το 0-2 – Διέλυσε τη Λάρισα και πανηγύρισε την 3η θέση


Διαφ.

Διαφ.

ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ QUIZ



Μεγάλη ανατροπή από τους Πατρινούς, που πήραν τρεις σερί νίκες και έκλεψαν την τρίτη θέση της βαθμολογίας από τη Λάρισα.

ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ QUIZ

Ο Προμηθέας μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το Game 5 της σειράς των μικρών τελικών, «διέλυσε» τη Λάρισα με 96-56 και έφτασε στην ολική ανατροπή, αφού γύρισε το 0-2 σε 3-2 και πήρε την τρίτη θέση της Stoiximan Basket League.

H ομάδα του Μάκη Γιατρά είχε τους Νίκο Γκίκα (19 π.), Τρέβις Σίμπσον (15 π.), Μάρκους Φόστερ (13 π.), Τζεράι Γκραντ (13 π.), Δημήτρη Αγραβάνη (10 π.) και Γιώργο Τανούλη (10 π.) σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Από την πλευρά της Λάρισας, που στα τελευταία δύο παιχνίδι έδειξε εμφανή σημάδια κόπωσης, μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Θοδωρής Ζάρας (10 π.). Μόλις για 6:51 λεπτά αγωνίστηκε ο Στέφαν Μούντι, που πήγε στον πάγκο στην πρώτη περίοδο και δεν ξαναμπήκε στην αναμέτρηση.

  Οι πρώτες μετρήσεις και η εικόνα Μαρσιάλ, πότε θα παίξει με την ΑΕΚ

Ο Προμηθέας μπήκε στο ματς με το πόδι πατημένο στο γκάζι, με τους Πατρινούς να προηγούνται με 9-2 στο 5′, με το παιχνίδι να έχει από νωρίς πολλά νεύρα και αρκετές διαμαρτυρίες. Στο 7′ οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (14-4), με το τέλος της πρώτης περιόδου να βρίσκει την ομάδα του Γιατρά μπροστά με 23-11, έχοντας προηγηθεί και με +14 (23-9).

Οι Πατρινοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 14′ έφτασαν για πρώτη φορά στο ματς με 29-11, με τους φιλοξενούμενους να είναι σε πολύ κακή μέρα και να δυσκολεύονται να βρουν σκορ. Στο 15′ ο Προμηθέας άγγιξε το +20, προηγήθηκε με 33-14, ενώ στο 17′ στο σκορ έφτασε στο 41-19, με το τέλος του ημιχρόνου να βρίσκει την ομάδα του Γιατρά στο 46-27.

Με την εκκίνηση της τρίτης περιόδου ο Προμηθέας «έτρεξε» ένα σερί 5-0 και διαμόρφωσε το 51-27, παίρνοντας από πολύ νωρίς σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση νίκη και την πλήρη ανατροπή της σειράς. Οι Πατρινοί στο 26′ προηγήθηκαν με 60-30, με τον Γκίκα να φτάνει τους 13 πόντους και το φινάλε του δεκαλέπτου να βρίσκει τους γηπεδούχους μπροστά με 74-41.

  Αλόνσο: "Δεν μπορώ να ζητήσω υπομονή, αλλά..."

Το +33 είχε κρίνει από νωρίς τα πάντα, με την τελευταία περίοδο να είναι τυπική διαδικασία και τον Προμηθέα να μην βάζει… φρένο και με το τελικό 96-56 να φτάνει στη νίκη και να κατακτά στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 46-27, 74-41, 96-56

Δείτε εδώ τα στατιστικά

ΠΗΓΗ: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό: Εσκασε… βόμβα με τον Καλάθη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

 

Διαβάστε επίσης: