Ο «άνθρακας» Σολάνκε έγινε ο «θησαυρός» της Μπόρνμουθ


Ο «άνθρακας» Σολάνκε έγινε ο «θησαυρός» της Μπόρνμουθ


Διαφ.

Κατά τη λαϊκή ρήση που θέλει τον άνθρακα του ενός να είναι ο θησαυρός του άλλου, ο Ντόμινικ Σολάνκε από «άνθρακας» των ομάδων της Πρέμιερ, έγινε «θησαυρός» της Μπόρνμουθ.

ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ QUIZ



Από μικρός ο Ντόμινικ Σολάνκε ήξερε τι θα κάνει. Ήδη σε ηλικία επτά ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Τσέλσι, ενώ δεν άργησε και να ξεχωρίσει. Το 2004 εντάχθηκε στους «Μπλε» του Λονδίνου, το 2014 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, μόλις σε ηλικία 17 ετών. Είχε αναδειχθεί ήδη, τη προηγούμενη σεζόν με την ομάδα νέων, πρώτος σκόρερ με 20 τέρματα. Η παρουσία του ήταν εξαιρετική και στις «μικρές» εθνικές της Αγγλίας, κατακτώντας το ευρωπαϊκό του 2014 με την Κ-17 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων το 2017.

  Πήρε θέση για το πέναλτι ο Λουτσέσκου - "Έχουμε τον καλύτερο τερματοφύλακα"

Στο δεύτερο, αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης. Η προώθησή του στην πρώτη ομάδα συνδυάστηκε κι από το επίσημο ντεμπούτο του με την Τσέλσι, σε μια νικηφόρα αναμέτρηση με 6-0 επί της Μάριμπορ, στα πλαίσια της φάσης των ομίλων του Champions League. Άλλη ευκαιρία εκείνη τη χρονιά δεν πήρε με την πρώτη ομάδα, αν και στα ηλικιακά κλιμάκια με τα οποία αγωνιζόταν, δεν έπαυε να σκοράρει. Με «αιχμή του δόρατος» τον ίδιο, μάλιστα, η Τσέλσι κατέκτησε και το Youth League, το αντίστοιχο Champions League νέων, υπό την αιγίδα της UEFA. Χρόνια αργότερα, ο Ζοζέ Μουρίνιο αποκάλυψε πως είχε μετανιώσει που δεν τον προώθησε ο ίδιος παραπάνω.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: