Αράξτε και διαβάστε! Απολαυστικός Ανδρέας Δημάτος για το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού


Αράξτε και διαβάστε! Απολαυστικός Ανδρέας Δημάτος για το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού


Διαφ.

Ο πρώην διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ γράφει στη Στάση Νιόν για την αντίπαλο που έφερε στον δρόμο του Τριφυλλιού η κλήρωση.

Παναθηναϊκός: Τον πιο δύσκολο αντίπαλο τράβηξε στην αποψινή κλήρωση ο Παναθηναϊκός, σύμωνα με τον Ανδρέα Δημάτο. Ο πρώην διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ γράφει στη Στάση Νιόν για την αντίπαλο που έφερε στον δρόμο του Τριφυλλιού, τη Σλάβια Πράγας.



Διαβάστε το σχόλιο του:

Η διπλή συνάντηση του Παναθηναϊκού με τη Σλάβια Πράγας στις 4 και 11 Αυγούστου αποτελεί από τώρα το πρώτο μεγάλο κρας τεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου για την ευρωπαϊκή σεζόν 2022-23, αλλά και μία τεράστια πρόκληση για το τριφύλλι που επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από πολυετή απουσία!

Γεγονός είναι ότι ο Παναθηναϊκός στη σημερινή κλήρωση τράβηξε τον πιο δύσκολο αντίπαλο, όπως αποτυπώνεται και από τη σχηματική διασταύρωση του Νο10 του υπογκρούπ με το Νο1, αλλά βεβαίως είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι δεν είναι αυτή η πραγματική αγωνιστική διαφορά με τη δεύτερη ομάδα του περσινού πρωταθλήματος Τσεχίας, η οποία με την παρουσία της τα τελευταία χρόνια στις διοργανώσεις της UEFA έχει ανέβει στο Νο 31 της βαθμολογίας, πάνω από όλες τις ελληνικές ομάδες!

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός ως ανίσχυρος από τον τρίτο κιόλας προκριματικό δεν θα μπορούσε να βρεθεί στους ομίλους του Conference χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο σημαντικό αντίπαλο, χωρίς να σημαίνει ότι η Σλάβια Πράγας αποτελεί ευρωπαϊκό μεγαθήριο. Αποτελεί μια συνεπή ομάδα που δεν έχει χάσει τις ευκαιρίες στα Κύπελλα Ευρώπης την τελευταία πενταετία, όπως οι δικές μας ομάδες! Απλά πράγματα…

  Σαν σε προπόνηση συνεργάστηκαν τα αδέρφια Γουίλιαμς (ΒΙΝΤΕΟ)

Με άλλα λόγια τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό ήρθαν στον τρίτο προκριματικό αντί για τα πλέι οφ! Πολύ απλά το τριφύλλι έπεσε τώρα πάνω στη Σλάβια αλλά γνωρίζει ότι στην πορεία του για τους ομίλους που είναι και το μεγάλο ζητούμενο απέφυγε από τις 18 Ιουλίου τη… Βιγιαρεάλ, τη Γουέστ Χαμ, την Αλκμααρ και όλους τους άλλους ισχυρούς της κλήρωσης των πλέι οφ. Κάτι που είχε συμβεί και προ τεσσάρων ετών με την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League όταν στάθηκε άτυχη στον τρίτο προκριματικό κόντρα στη Σέλτικ, αλλά αυτή η κλήρωση την έκανε ισχυρή και της έφερε στα πλέι οφ τη Βίντι.

Στις 2 Αυγούστου, δύο μέρες πριν από τη σέντρα του πρώτου ματς στην πανέμορφη Πράγα (η οποία στον Παναθηναϊκό θυμίζει και μία πρόκριση στους ομίλους του Champions League για να μην ξεχνιόμαστε…), το ζευγάρι Σλάβια Πράγας-Παναθηναϊκός θα μετάσχει στην κλήρωση των πλέι οφ του Conference League από το γκρουπ των ισχυρών, αφού οι Τσέχοι θα βάλουν τον ΠΑΟ στην κλήρωση με τον δικό τους συντελεστή.

  "Μαθήματα συμπεριφοράς από Αταμάν" - Η σύγκριση με Ζοτς-Πιτίνο

Με άλλα λόγια οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς θα έχουν μεν μπροστά τους μια πολύ δυνατή ομάδα αλλά με λίγη τύχη είναι πολύ πιθανό να γνωρίζουν ότι αμέσως μετά και αν τα καταφέρουν θα τους περιμένει μια πολύ πιο βατή αποστολή για να μπουν στους ομίλους. Μια Σλάβια Πράγας στον τρίτο προκριματικό και… φανταστείτε μια Φεχέρβαρ στα πλέι οφ.

Από την άλλη πλευρά αν ο Παναθηναϊκός τα καταφέρει απέναντι στη Σλάβια, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για την παραμονή του στην πρώτη 15άδα της ευρωπαϊκής βαθμολογίας, αφού θα έχει τεθεί νοκ άουτ η βασική «μηχανή» παραγωγής βαθμών της 17ης Τσεχίας από τα μέσα Αυγούστου. Ένα πρώτο πολύ σημαντικό πλήγμα. Ακόμα περισσότερο αν μετά τη Σλάβια Πράγας εξουδετερωθεί στα πλέι οφ του Conference και η ανίσχυρη Σπάρτα.

Τα παραπάνω ισχύουν βεβαίως και για τον Άρη, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης για να μπει μαζί με τη Μακάμπι ως ισχυρή στην κλήρωση των πλέι οφ του Conference στις 2 Αυγούστου θα πρέπει πρώτα να αποκλείσει την Γκόμελ στον δεύτερο προκριματικό.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: