Αεράτη και αήττητη στο Βερολίνο η Εθνική – Συνέτριψε την Εσθονία αλλά αγωνιά για τον Γιάννη! (Vid)


Αεράτη και αήττητη στο Βερολίνο η Εθνική – Συνέτριψε την Εσθονία αλλά αγωνιά για τον Γιάννη! (Vid)


Διαφ.

Παίζοντας τόσο όσο για να πάρει τη νίκη και στο τελευταίο παιχνίδι ομίλων του Eurobasket 2022, η Εθνική Ελλάδας υπέταξε εύκολα και την Εσθονία στο Μιλάνο, έχοντας κορυφαίο -ποιον άλλο- τον φανταστικό Γιάννη Αντετοκούνμπο, που όμως προκάλεσε ανησυχία με τον τραυματισμό του. Έτοιμη για το Βερολίνο και τη μεγάλη πρόκληση η Επίσημη Αγαπημένη!

Εσθονία – Ελλάδα: Με τις καλύτερες… αποσκευές φεύγει από το Μιλάνο η Εθνική Ελλάδας! Η “γαλανόλευκη” παρέσυρε στο διάβα της και την Εσθονία, κάνοντας έτσι το 5×5 και πανηγυρίζοντας, φυσικά, την πρώτη θέση στον Γ’ όμιλο του Eurobasket. “Οργίασε” πάλι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, εξαιρετικοί και οι Σλούκας-Καλάθης.



Ωστόσο, η χαρά για τη νίκη και το 5×5 επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος φάνηκε να γυρίζει αστράγαλό του στην τρίτη περίοδο και δεν συνέχισε τον αγώνα!

 

 

Το ματς

Παίζοντας στα συνηθισμένα της στάνταρ η Εθνική ομάδα, με μία ακόμα ολοκληρωτική εμφάνιση, διέλυσε και την Εσθονία στο τελευταίο της παιχνίδι ομίλων στο Μιλάνο. Όπως και στα προηγούμενα ματς έτσι και τώρα, η “γαλανόλευκη” δεν πάτησε… γκάζι από την πρώτη περίοδο. Αυτό επέτρεπε στους Εσθονούς να βρίσκονται σχετικά κοντά στο σκορ, δίχως η διαφορά να ξεπεράσει τους 9 πόντους (12-21 με τρίποντο του Νικ Καλάθη).

  "Σκασμένος" ο Μάριος Ηλιόπουλος μετά την γκέλα της ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

Το ίδιο σκηνικό επικράτησε μέχρι περίπου τα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη άρχισε να αποσπάται. Με εύστοχες βολές του Αντετοκούνμπο η Εθνική παγίωσε μία διαφορά 10 πόντων (30-40), την οποία όχι απλώς δεν έχασε ποτέ, αλλά την εδραίωνε όσο περνούσε η ώρα.

Ο Ντόρσεϊ με εύστοχο τρίποντο ανέβασε κι άλλο το σκορ στο 30-43. Ο “Greak Freak” ήταν για τα… καλά in the zone και με νέο γκολ-φάουλ εκτόξευσε τη διαφορά από τους Εσθονούς στο +17 (34-51). Το παιχνίδι έδινε τη δυνατότητα στον κόουτς Ιτούδη να κάνει εκτεταμένο ροτέισον, προκειμένου να δώσει σε παίκτες που έχουν επιβαρυνθεί αρκετές ανάσες, ενόψει και των κρίσιμων νοκ-άουτ που ακολουθούν. Το ημίχρονο βρήκε την Ελλάδα με πλήρη έλεγχο του ματς και αέρα 15 πόντων (36-51).

Με τον ίδιο ρυθμό πάτησε παρκέ και στο δεύτερο μέρος η Εθνική, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 19π. έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Παπανικολάου. Μάλιστα και πάλι από τα 6.75 ο αρχηγός έφερε για πρώτη φορά στον αγώνα το +20 (43-63), με το παιχνίδι να αποδεικνύεται καθαρά διαδικαστικό στη συνέχειά του.

  Άναψε... φωτιές στο ΟΑΚΑ - Ο VAR πήρε πίσω πέναλτι για Παναθηναϊκό! (Vid)

Βέβαια, υπήρξε μια στιγμή που άπαντες στην Ελλάδα “πάγωσαν”. Αυτό συνέβη τη στιγμή που ο Γιάννης φάνηκε να γυρίζει τον αστράγαλό του, σε ένα επιθετικό φάουλ που καταλογίστηκε εις βάρος του. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ηγέτης της Εθνικής προφυλάχθηκε, δεχόμενος ταυτόχρονα και τη φροντίδα του ιατρικού τιμ στον πάγκο. Στα του ματς ξανά τώρα, με κοντινό καλάθι του Σλούκα (49-77) έλαβε τέλος και η τρίτης περίοδος.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική έκανε απλώς διαχείριση, ειδικά μετά από το σημείο που προηγήθηκε ακόμα και με 29 (55-84), μετά από κάρφωμα του Μιχάλη Λούντζη στο 34′. Ένα τρίποντο ξανά του Λούνζτη διαμόρφωσε και το τελικό 69-90 στη συνάντηση. Την τελευταία της Εθνικής στο Μιλάνο, πριν τη μεγάλη πρόκληση των νοκ-άουτ που ακολουθούν στο Βερολίνο, με πρώτο αντίπαλο την Τσεχία.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 36-51, 49-77, 69-90.

     

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: