"Μετεξεταστέος" ο ΠΑΟ με Σάσαρι – Ήττα και μικρός τελικός – Μεγάλο κέρδος ο Μαντζούκας (Vid)


"Μετεξεταστέος" ο ΠΑΟ με Σάσαρι – Ήττα και μικρός τελικός – Μεγάλο κέρδος ο Μαντζούκας (Vid)


Διαφ.

Θέλει πολλή δουλειά ο Παναθηναϊκός, όπως φάνηκε στο πρώτο του επίσημο φιλικό με τη Σάσαρι στην Ιταλία. Μεγάλο κέρδος στην ήττα με 79-75 ο Μαντζούκας που… σάρωσε στο πρώτο μέρος, αρκετά βαρύς έδειξε από τους νέους ο Γκουντάιτις.

Σε ένα ματς που δεν ενδείκνυται για πολλά συμπεράσματα, ο Παναθηναϊκός του Ράντονιτς απέδειξε μόνο ένα: Ότι χρειάζεται ως ομάδα (όπως ήταν λογικό) πολύ δουλειά, κρατώντας ως μεγάλο κέρδος τον Μαντζούκα. Στον μικρό τελικό του τουρνουά με αντίπαλο την Βαρέζε θα παίξουν οι Πράσινοι.



Το ματς

Με αρχική πεντάδα τους Γιώργο και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Λι, Ντέρικ Γουίλιαμς και Γκουντάιτις ξεκίνησε το πρώτο του επίσημο φιλικό με τον Παναθηναϊκό ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος δεν μπορούσε να υπολογίζει (εκτός των διεθνών) ούτε στον Άντριους, με τον Αμερικανό να μένει προληπτικά εκτός λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο πόδι.

Σκορ στο ματς έδωσε στο ανοιχτό γήπεδο ο Ντέρικ Γουίλιαμς (2-2), στον οποίο οι συμπαίκτες του ακουμπούσαν την μπάλα στις πρώτες επιθέσεις. Σε μια από αυτές, μάλιστα, συνεργάστηκε εκπληκτικά με τον Πάρις Λι για ένα εντυπωσιακό alley oop κάρφωμα (8-6). Η Σάσαρι βρισκόταν αρχικά μπροστά στο σκορ, φτάνοντας μάλιστα και σε ένα +10 υπέρ της (16-6). Ωστόσο απ’ όταν μείωσε στους 8 ο Λι (8-16), ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Με γκολ-φάουλ του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη μάλιστα λίγο μετά, οι Πράσινοι έφεραν τον αγώνα σε απόλυτη ισορροπία (14-14).

  Αυτές οι σκέψεις Αλόνσο για την 11αδα με Σέρρες - Τα δεδομένα με Μάγκνουσον

Κάπου εκεί μπήκε στην εξίσωση ο εξαιρετικός Λευτέρης Μαντζούκας, που με δυο τρίποντα και 4 βολές ήταν ό,τι καλύτερο (και πιο ελπιδοφόρο φυσικά) είχε να επιδείξει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα με εύστοχο σουτ έξω από τα 6.75 του Μαντζούκα το Τριφύλλι έφτασε για πρώτη φορά εκείνος στο +10 (20-30), σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα έπαιζε και καλή άμυνα.

Η διαφορά για τον Εξάστερο έφτασε μέχρι και τους 14 (23-37) μετά από καλάθι του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ωστόσο η χαλάρωση σε συνδυασμό με τα αρκετά αμυντικά κενά προς το τέλος της δεύτερης περιόδου, επέτρεψαν στη Σάσαρι να πλησιάσει. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με ένα +6 υπέρ του (38-44).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με την μέτρια εικόνα που είχε τελειώσει και το πρώτο μέρος, επιτρέποντας στη Σάσαρι να προσπεράσει κιόλας με 48-46. Ο (βαρύς είναι η αλήθεια) Γκουντάιτις μπορεί να ισοφάρισε προσωρινά από το σημείο των βολών, όμως οι Ιταλοί με ένα επιμέρους 11-4 έφτασαν στο +7 (59-52). Εκεί κάπου το καμπανάκι ήχησε. Πλέον, ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να τρέξει σερί και μ’ ένα 11-0 (59-63) επανήλθε σε θέση οδηγού. Για να έρθει αυτή η μίνι ανατροπή πέτυχε ένα εντυπωσιακό καλάθι και φάουλ ο Ντέρικ Γουίλιαμς, ενώ και ο Λι έγινε παράγοντας στην άμυνα.

  Η Εφές διέλυσε τη Μακάμπι στο... ορεκτικό του "Παύλος Γιαννακόπουλος" (Vid)

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η Σάσαρι κατάφερε να ανακτήσει και πάλι το προβάδισμα και τελικά, να μην το χάσει μέχρι το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός στην τέταρτη περίοδο είχε τη χειρότερη εικόνα σε σχέση με όλο το προηγούμενο ματς, γνωρίζοντας εν τέλει την ήττα με 79-75.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-44, 59-63, 79-75.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: