Γpάφει… αρνητική ιστορία ο ΠΑΟΚ – Η παροuσία του στο πρωτάθλημα τον γύρισε 7 χρόνια πίσω


Γράφει… αρνητική ιστορία ο ΠΑΟΚ – Η παρουσία του στο πρωτάθλημα τον γύρισε 7 χρόνια πίσω


Διαφ.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη 10αδα αγώνων στο νέο πρωτάθλημα και είναι μια καλή ευκαιρία για μια σούμα, έχοντας δεδομένα για περίπου 900 αγωνιστικά λεπτά. 

ΠΑΟΚ: Στον ΠΑΟΚ σίγουρα η κατάσταση δεν είναι καλή, αγωνιστικά και βαθμολογικά, έχοντας μείνει πίσω με μεγάλες διαφορές τόσο από την πρώτη, όσο και από την δεύτερη θέση.



Διαφορές διψήφιες όπως αυτές με τον Παναθηναϊκό ή ακόμα και λίγο μικρότερες γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν ανατρέπονται εύκολα για πολλούς και διάφορους λόγους, οπότε το έργο της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου για να μπει στην πρώτη δυάδα έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Αν κάνουμε μια σύγκριση με την περσινή πρώτη 10αδα αγώνων στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ θα διαπιστώσουμε ότι στο ανάλογο σημείο της σεζόν, ήταν σε καλύτερη θέση στην βαθμολογία ενώ είχε σκοράρει και εννέα περισσότερες φορές.

Η SFINA.GR «ξεσκονίζει» το αρχείο της, κοιτάζει τα κιτάπια της και διαπιστώνει ότι το «κάθε πέρσι και καλύτερα» εφαρμόζεται στην πράξη για τον ΠΑΟΚ που πραγματοποιεί το χειρότερο του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα την τελευταία επταετία!

Είναι αρκετά οξύμωρο στοιχείο, δεδομένου του ότι την περασμένη σεζόν ο Δικέφαλος ενδιαμέσως των αγώνων για τις εντός συνόρων υποχρεώσεις του, είχε απαιτητικά παιχνίδια για την Ευρώπη. Αρχικά για τα προκριματικά και στην συνέχεια για την φάση των ομίλων του Conference League, με τον Λουτσέσκου να αλλάζει συνεχώς από παιχνίδι σε παιχνίδι την ενδεκάδα του. Φέτος που δεν υπάρχει Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ έχει χειρότερη πορεία στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα και αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, αφού το αποδεικνύουν οι αριθμοί.

Χαρακτηριστικά, ο ΠΑΟΚ μετά την 10η αγωνιστική στην Superleague πέρσι ήταν στην 3η θέση με 19 βαθμούς (στο -7 από τον τότε πρώτο Ολυμπιακό και στο -1 από την δεύτερη τότε ΑΕΚ) με έναν απολογισμό 6-1-3 σε νίκες, ισοπαλίες και ήττες.

  Αστέρια της Γιουνάιτεντ δεν ξέχασαν τον Μαρτιάλ - Οι ευχές λόγω ΑΕΚ

Φέτος στα πρώτα τους 10 ματς στο πρωτάθλημα οι «ασπρόμαυροι» παίζουν… 4-4-2 σε σε νίκες, ισοπαλίες και ήττες με έναν φτωχό απολογισμό 16 βαθμών, στο -14 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και στο -8 από την ΑΕΚ, ενώ τόσο ο Ολυμπιακός με 20, όσο και ο Βόλος με 20 έχουν καλύτερη συγκομιδή από τον ΠΑΟΚ την τρέχουσα περίοδο, αφήνοντας στην διόλου τιμητική 5η θέση μέχρι στιγμής.

Μια από τις απαντήσεις για την φετινή μέχρι στιγμής κακή πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, μπορεί να δοθεί από τους αριθμούς σε ότι αφορά την επιθετική συγκομιδή. Ούτε λίγο, ούτε πολύ από πέρσι με φέτος στην ομάδα του Λουτσέσκου λείπουν εννέα γκολ στα πρώτα 10 παιχνίδια του πρωταθλήματος!

Πέρσι ο ΠΑΟΚ είχε σκοράρει 20 φορές στα πρώτα δέκα παιχνίδια της Superleague, ενώ φέτος μετά βίας πέρασε το ένα γκολ ανά παιχνίδια με μόλις 11 παιχνίδια. Στο περσινό αντίστοιχο πρόγραμμα, ο Δικέφαλος είχε παίξει όλα τα ντέρμπι και πάλι, με εξαίρεση αυτό με τον Άρη στην Τούμπα που έγινε την 11η αγωνιστική, άρα μπορεί να πει κανείς ότι το πρόγραμμα ήταν πάνω-κάτω το ίδιο σε ότι αφορά το ντέρμπι.

Τα τρία παιχνίδια που έμειναν μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου με ΠΑΣ Γιάννενα (εντός), Ιωνικό (εκτός) και Βόλο (εντός) ίσως με ένα 3/3 πιθανό για τον ΠΑΟΚ να του αλλάξουν την εικόνα στην βαθμολογία, αλλά τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν είναι καλά για τους «ασπρόμαυρους». Δεν είναι μόνο τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, όμως η εικόνα στον βαθμολογικό πίνακα είναι ένα στοιχείο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και χρειάζεται να αλλάξει κάτι δραστικά ενόψει τόσο του δεύτερου γύρου, όσο και του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ.

Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά την συγκομιδή του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα και κάνοντας μια μικρή έρευνα σε ανάλογα στοιχεία από το πρόσφατο παρελθόν, είναι μια σκληρή πραγματικότητα ότι φέτος ο ΠΑΟΚ κάνει το χειρότερο του ξεκίνημα στην πενταετία σε ότι αφορά την κατάταξη του στον βαθμολογικό πίνακα. Η διαφορά δεν είναι μόνο σε σχέση με πέρσι αλλά γενικότερα με την τελευταία πενταετία, αφού την τελευταία φορά που οι «ασπρόμαυροι» έχουν χάσει την επαφή τους με την κορυφή σε τόσο μεγάλο βαθμό ήταν την σεζόν 2016-17 όταν την 10η αγωνιστική ήταν στο -13 από την πρώτη θέση.

  Είπε “όχι” για Ισραήλ πρώην άσος του Ολυμπιακού

Έκτοτε δεν έχει παρουσιαστεί άλλοτε τόσο μεγάλη διαφορά από την κορυφή στα πρώτα δέκα παιχνίδια της σεζόν στο πρωτάθλημα και αναμφίβολα αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους της ομάδας, ειδικά φέτος που και πάλι ακόμα και η δεύτερη θέση οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ένας ακόμα αριθμός αρνητικό ρεκόρ πέραν της θέσης που κατέχει ο ΠΑΟΚ στον βαθμολογικό πίνακα στα πρώτα 10 παιχνίδια του πρωταθλήματος, είναι αυτός των νικών του. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μετράει φέτος μόλις τέσσερις νίκες τις δέκα πρώτες αναμετρήσεις (συνολικά μόλις 5 νίκες στα τελευταία 27 επίσημα παιχνίδια της ομάδας!), κάτι που είχε να συμβεί ξανά από το μακρινό πλέον 2015-16. Ακόμα και την σεζόν 2016-17 που είναι το χειρότερο ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα, τότε είχε βρει τον τρόπο ο ΠΑΟΚ να «γράψει» πέντε νίκες στις πρώτες 10 αγωνιστικές του τότε πρωταθλήματος…

Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 10 ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΤΑΕΤΙΑ

ΣΕΖΟΝ ΘΕΣΗ ΒΑΘΜΟΙ Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ
16-17 7η 14 5-2-3 8-6
17-18 3η 15 5-3-2 12-4
18-19 1η 26 9-1-0 17-4
19-20 2η 24 7-3-0 21-11
20-21 3η 22 6-4-0 17-6
21-22 3η 20 6-1-3 20-13
22-23 5η 16 4-4-2 11-10

Πηγή: sfina.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

 

Διαβάστε επίσης: