Έπαιξε σαν Εξάστεpος και κέρδισε – Με Big-3 Μπέικον, Γκριγκόνις, Οuίλιαμς "καθάρισε" την Μπασκόνια!


Έπαιξε σαν Εξάστερος και κέρδισε – Με Big-3 Μπέικον, Γκριγκόνις, Ουίλιαμς "καθάρισε" την Μπασκόνια!


Διαφ.

Ο Παναθηναϊκός άρεσε απέναντι στην Μπασκόνια, έπαιξε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ και με κορυφαίους τους Μπέικον, Γκριγκόνις και Ουίλιαμς υπέταξε τους Βάσκους στο ΟΑΚΑ με το τελικό 98-83.

ΠαναθηναϊκόςΜπασκόνια: Ο Παναθηναϊκός άρεσε απέναντι στην Μπασκόνια, έπαιξε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ και με κορυφαίους τους Μπέικον, Γκριγκόνις και Ουίλιαμς υπέταξε τους Βάσκους στο ΟΑΚΑ -παρουσία και του μεγάλου Ντέγιαν Μποντιρόγκα- με το τελικό 98-83. Καθοριστικοί και οι Παπαγιάννης, Πονίτκα, Λι, ανέβηκαν στο 2-5 πλέον οι Πράσινοι στην Euroleague.



Το ματς

Με αρχική πεντάδα Ουόλτερς, Μπέικον, Π. Καλαϊτζάκη, Ντέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι απέναντι στην Μπασκόνια ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος είδε τον Σεντεκέρσκις να ευστοχεί ελεύθερος για τρεις και να δίνει σκορ στο ματς (0-3). Ο Ντέρικ απάντησε αμέσως μετά από το δίποντο (3-2), με τον Αμερικανό να δίνει και φοβερή alley-oop πάσα για κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη (6-7).

Οι Πράσινοι είχαν θέματα στην άμυνα, επιτρέποντας μεταξύ άλλων στον Χάουαρντ να πετύχει 4 σερί πόντους και να δώσει double score στην ομάδα του (6-12). Όταν πάτησε παρκέ ο Πονίτκα τα αμυντικά επίπεδα του Τριφυλλιού ανέβηκαν αισθητά, με την ομάδα να κάνει ένα επιμέρους 6-0 για την ισοφάριση (12-12). Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε κιόλας την Μπασκόνια με το τρίποντο του Ουίλιαμς (15-12), ενώ με κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο ο Μπέικον έδωσε αέρα 5 πόντων στον Εξάστερο (17-12)! Το δεκάλεπτο έκλεισε με Πράσινο αβαντάζ 4 πόντων (22-18).

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε λίγο πιο νωθρός στην άμυνα σε σχέση με το πως τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο, επιτρέποντας στην Μπασκόνια να πλησιάσει αρχικά στους 3 (25-22) και να ισοφαρίσει λίγο μετά με τρίποντο του Χάουαρντ στον αιφνιδιασμό (25-25). Οι Βάσκοι πέρασαν ξανά μπροστά με λέι απ του Τόμπσον και πάλι στο ανοιχτό γήπεδο, απόρροια των κακών επιστροφών που είχαν στην άμυνα οι Πράσινοι.

  Αυτόν έχει στα πλάνα του ο Μεντιλίμπαρ - Τον πιστεύει πολύ

Με εντυπωσιακό καλάθι του Μπέικον και 1/2 βολές του Γκουντάιτις το Τριφύλλι ανέκτησε οριακά τα ηνία (30-29), για λίγο όμως καθώς η Μπασκόνια γρήγορα και με ένα επιμέρους 4-0 αποσπάστηκε εκ νέου με +3 (30-33), αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον Ράντονιτς 5:02 πριν το ημίχρονο. Οι παίκτες του Εξάστερου δεν έδειξαν να συνέρχονται, μένοντας κι άλλο πίσω από νέο τρίποντου του “καυτού” Ματ Χάουαρντ (30-36). Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δια χειρός Ντέρικ Ουίλιαμς, που με δύο απανωτά καρφώματα ο Αμερικανός έφερε τους Πράσινους σε απόσταση ενός καλαθιού (38-40). Το τελείωμα στο πρώτο μέρος ωστόσο δεν ήταν καλό, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο -5 (38-43).

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε για μία ακόμη φορά κενό διάστημα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μπασκόνια για να βρει δίποντο με τον Κότσαρ (38-45). Ο Ουίλιαμς είχε εκ νέου απάντηση με κάρφωμα για το 40-45, ενώ από 2/2/ βολές του ίδιου και νέο κάρφωμα του Παπαγιάννη από ασίστ του Ουόλτερς, οι Πράσινοι έριξαν τη διαφορά στην ελάχιστη δυνατή τιμή της (44-45).

Το προσπέρασμα του Τριφυλλιού ήρθε από το δεύτερο τρίποντο του Πονίτκα στη βραδιά (47-45), με τον Μπέικον λίγο μετά να προσθέτει ακόμα ένα εύστοχο σουτ από τα 6.75 για το 50-48 του Εξάστερου! Το γκολ-φάουλ του Ουόλτερς ήρθε να δώσει περαιτέρω αέρα στους Πράσινους (53-48, +5), που για πρώτη φορά στο ματς δεν ήταν απλά μπροστά, αλλά έδειχναν να ελέγχουν κιόλας τον αγώνα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Μπασκόνια θα παρέδιδε τα “όπλα”, βρίσκοντας άμεσα αντίδραση με καλάθι και φάουλ του Χάουαρντ (53-50).

  Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ τώρα!

Ο Λι μπήκε κι αυτός στην εξίσωση με 5 συνεχόμενους δικούς του πόντους (58-52), με τον Ουόλτερς να μοιράζει τρομερή ασίστ για alley-oop κάρφωμα του Παπαγιάννη, να κλέβει και να σκοράρει στο ανοιχτό γήπεδο, δίνοντας για πρώτη φορά διψήφια απόσταση στον Παναθηναϊκό (62-52)! Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με buzzer beater του Γκριγκόνις και με τον Παναθηναϊκό να έχει “προίκα” ένα σημαντικό αβαντάζ 8 πόντων (67-59).

Ο Γκριγκόνις ερχόταν με φόρα και στην τέταρτη περίοδο, πετυχαίνοντας το δεύτερό του τρίποντο για το 70-62! Με το ίδιο “νόμισμα” απάντησε και ο Γκεντράιτις λίγο μετά (71-65), όμως ο Λι από τα 6.75 διατήρησε τον… αέρα 9 πόντων στο Τριφύλλι (74-65). Ο Μάριους Γκριγκόνις είχε εξελιχθεί σε x-factor για τον Παναθηναϊκό, σκοράροντας εκ νέου για τρεις και το +11 του Εξάστερου (77-66)! Η ομάδα του Ράντονιτς στο πιο κρίσιμο σημείο έμοιαζε να είχε επιβληθεί πλήρως στο παρκέ, φτάνοντας την διαφορά στην υψηλότερη τιμή της από ωραία ατομική προσπάθεια του Μπέικον (85-70, +15). Με το τελικό 98-83 οι Πράσινοι επικράτησαν της Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ -παρουσία και του μεγάλου Ντέγιαν Μποντιρόγκα στα επίσημα- και ανέβηκαν στο 2-5 πλέον στην Euroleague.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 38-43, 67-59, 98-83.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: