Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καρδίτσα με κυριάρχο Παπαγιάννη – Σούπερ Λι και Μποχωρίδης (Vid)


Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καρδίτσα με κυριάρχο Παπαγιάννη – Σούπερ Λι και Μποχωρίδης (Vid)


Διαφ.

Άνετη νίκη για τον Παναθηναϊκό ενάντια στην Καρδίτσα και επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Ο Παπαγιάννης ξεχώρισε με την εμφάνισή του ενώ δεν έπαιξαν οι Μπέικον και Γκριγκόνις με το τριφύλλι να μπαίνει σε… διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά, μιας και επικράτησε με 99-82 ενάντια στην Καρδίτσα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 10/10 δίποντα, χωρίς να χάσει σουτ δηλαδή. 



Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πέρα από το απόλυτο στα σουτ είχε 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ προσέθεσε στη στατιστική του και 2 κλεψίματα, αλλά και 2 τάπες, σε μια άψογη στατιστική. Και όλα αυτά σε λιγότερο από 22΄.

Το γεγονός ότι ακολουθεί διαβολοβδομάδα είχε ως αποτέλεσμα να μην παίξουν οι Γκριγκόνις και Μπέικον, με τον Παναθηναϊκό να αναμένεται να υποδεχθεί Βίρτους Μπολόνια και Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ και το 2/2 είναι αυτοσκοπός, εάν οι πράσινοι θέλουν να έχουν την παραμικρή ελπίδα για να πουν ότι διεκδικούν μια θέση στην οκτάδα της Ευρωλίγκας, διότι αυτή τη στιγμή έχουν ρεκόρ 2-6 και βρίσκονται στην τελευταία θέση μαζί με Ερυθρό και Μπάγερν Μονάχου.

Οι πράσινοι με τη νίκη επί της Καρδίτσας έκαναν το 4-1 στην Α1, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν στο 1-4 και έχουν δώσει ένα λιγότερο ματς από το τελευταίο Λαύριο, το οποίο δεν έχει καμία νίκη. Την επόμενη αγωνιστική η Καρδίτσα παίζει ενάντια στον Άρη εκτός έδρας, ενώ το Τριφύλλι υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Το ματς

Η απόφαση του Ράντονιτς να ξεκουράσει τον Μπέικον και να προφυλάξει τον Γκριγκόνις ήταν δεδομένο πως θα έδινε παραπάνω χρόνο και προσπάθειες σε παιδιά όπως ο Μποχωρίδης και τα αδέρφια Καλαϊτζάκη, αλλά και ο Μαντζούκας. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Καρδιτσιώτες, μιας και ο Μποχάιμ ευστόχησε σε τρίποντο, ωστόσο η χαρά δεν κρατήσε πολύ ώρα, μιας και ο Ντέρικ Ουίλιαμς απάντησε άμεσα με τρίποντο. Μάλιστα ο Αμερικανός με νέο του τρίποντο έκανε το 5-7.

  Νέα ήττα από Μακάμπι για ΠΑΟ με θέματα στην δημιουργία - Επιστροφή Κώστα
  Καρδίτσα – ΠΑΟ | Η εντυπωσιακή λόμπα του Λι και το κάρφωμα του Παπαγιάννη” itemprop=”name” />

Ο ρυθμός ήταν αρκετά γρήγορος, με τον Μποχάιμ να βάζει τους πρώτους 8 από τους 10 πόντους της ομάδας οτου, κάνοντας το 10-13, 4.23΄ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Στη συνέχεια ο Λι έβαλε 6 προσωπικούς πόντους, ενώ για την Καρδίτσα σκόραραν για το 19-25 οι Αθηναίου και Γόντικας. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 5 προσωπικούς πόντους του Μποχωρίδη, ο οποίος ήταν αρκετά ανεβασμένος στο ματς. Κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους πράσινους να προηγούνται με 27-19. 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο με καλάθι του Γκουντάιτις, για να πάει η διαφορά στους 10, ωστόσο η Καρδίτσα έβγαλε αντίδραση με ένα γρήγορο 4-0. Σε εκείνο το σημείο όμως ήρθε η κατάρρευση για τους γηπεδούχους, μιας και το 23-29 έγινε μέσα σε 3΄ 23-39. Το 10-0 των πράσινων διακόπηκε από καλάθη του Μποχάιμ που έδωσε ανάσα στους γηπεδούχους. Η διαφορά μάλιστα έφτασε με τρίποντο του Μποχωρίδη 3.19΄ πριν το τέλος του ημιχρόνου στο +21 για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν το πόδι στο γκάζι και κάπως έτσι έφτασαν στο 31-56, χάρη σε καλάθια των Παπαγιάννη και Καλαϊτζάκη Γιώργο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δύο τρίποντα του Μποχάιμ, ο οποίος διαμόρφωσε το 38-57. 

 Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλάθια των Παπαγιάννη και Ντελόριερ και η διαφορά κυμαινόταν σταθερά από τους 17 έως τους 21 πόντους. Το αξιοσημείωτο γεγονός ήταν πως ο Παπαγιάννης με το κάρφωμα του για το 47-69, έφτασε να έχει 10/10 στο ματς ενάντια στην Καρδίτσα, σε μια αψεγάδιαστη στατιστική. Πάντως το 47-69 χαλάρωσε τους πράσινους με τον Ντελοριέρ να κάνει με λέι απ το 52-69 και τον Ράντονιτς να παίρνει τάιμ άουτ.

  Ένα δίλημμα Αλμέιδα ενόψει Athens Kallithea -Δικαιολογείται η αγορά Μαρσιάλ

Μάλιστα το σύνολο του Αγγέλου μείωσε και στους 15, ωστόσο στη συνέχεια οι Καλαϊτζάκης και Μποχωρίδης έστειλαν ξανά τη διαφορά στους 20. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 59-76.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το αξιοσημείωτο ήταν η επιστροφή του Παρίς Λι στο παρκέ, μιας και είχε αποχωρήσει με πρόβλημα στο τρίτο δεκάλεπτο. Μάλιστα, ο ρυθμός ήταν αρκετά χαλαρός ως προς τις άμυνες και στα πρώτα 5΄ μπήκαν 25 πόντοι! Ο Παναθηναϊκός έκανε το 90-70, χάρη στον Παρίς Λι, ενώ ο Ράντονιτς επέλεξε να προφυλάξει τον Παπαγιάννη στην τελευταία περίοδο, μιας και τελείωσε το ματς με 10/10 δίποντα!

Στα τελευταία λεπτά υπήρξε καθυστερήση για μια απόφαση της Τσαρούχα, ενώ άνοιξε ακόμη περισσότερο το ροτέισον με τους γηπεδούχους να βάζουν και παιδιά όπως ο Αλεξιάδης και Επιφάνης. Το μόνο που είχε… ενδιαφέρον ήταν το εάν θα έφτανε σε 100άρα ο Παναθηναϊκός, μιας και 2.36΄ πριν το τέλος ο Μαντζούκας με τρίποντο έκανε το 76-95. 

Κάτι που εν τέλει δεν συνέβη με το σκορ να ολοκληρώνεται με 99-82!

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: