Euro’s… Going Home: Οι στοιχηματικές «στέλνουν» το Euro 2028 στην Βρετανία


Euro’s… Going Home: Οι στοιχηματικές «στέλνουν» το Euro 2028 στην Βρετανία


Διαφ.

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, η κουβέντα για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις έχει ανάψει.

 Και το πρώτο ανοιχτό ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί η UEFA είναι η διεξαγωγή του Euro 2028. Για το οποίο μέσα στο 2023 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα πρέπει να έχει πάρει τις αποφάσεις της.



Οι προτάσεις είναι δύο και η απόφαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Περισσότερο για το παρασκήνιο βέβαια, αφού αν λάβουμε υπόψιν μας τις εκτιμήσεις των στοιχηματικών εταιριών τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα! Αν τα προγνωστικά στοιχήματος παίζουν ρόλο, οι χώρες της Μεγάλης Βρετανίας και η Ιρλανδία προσφέρονται ως το απόλυτο φαβορί για να αναλάβουν την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2028. Αυτό μάλιστα, παρότι προ ολίγων μηνών η Τουρκία φαινόταν να παίζει ως το δυνατό χαρτί.

Τα ανταλλακτήρια στο Νησί θεωρούν αυτή την στιγμή ως δεδομένη την ανάληψη από τις χώρες της Βρετανίας. Οι τελευταίες είχαν καταθέσει την πρόταση τους στις 7 Φεβρουαρίου και ο φάκελος τους περιλαμβάνει γήπεδα σε Αγγλία, Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία, Ουαλία και Ιρλανδία. Η συγκεκριμένη πρόταση με βάση τις αποδόσεις των bookmakers είναι το απόλυτο φαβορί. Είναι χαρακτηριστικό πως η αγορά -που υπάρχει διαθέσιμη στο Νησί ήδη- επιστρέφει το ποντάρισμα με μόλις 1.05 απόδοση.

  Η ριζοσπαστική μέθοδος- Αρτέτα

Υπενθυμίζουμε πως η Αγγλία είχε φιλοξενήσει και το Euro 1996. Δώδεκα από τα παιχνίδια που «πολυεθνικού» Euro 2020 διεξήχθησαν σε Λονδίνο και Γλασκώβη.

Απόλυτο αουτσάιντερ οι Τούρκοι

Από εκεί και πέρα, η Τουρκία για άλλη μια φορά κατέθεσε φάκελο, αλλά στην παρούσα φάση αυτός δεν δείχνει να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των μελών της Ομοσπονδίας. Μάλιστα, οι στοιχηματικές στην Βρετανία θεωρούν τόσο ανέφικτο αυτό το σενάριο, που το προσφέρουν σε απόδοση 26.00 (!).

Εδώ αξίζει να ειπωθεί πως αυτή είναι η έκτη φορά που η γειτονική μας χώρα καταθέτει πρόταση για την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το είχε κάνει προηγουμένως και για τις διοργανώσεις του 2008, του 2012, του 2016, του 2020 και του 2024. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως έλαβε αρνητική απάντηση.

Η «πόρτα» στην Ρωσία και η Ελλάδα

Παρά το ban που έχει φάει από την UEFA, ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει τον περασμένο Μάρτιο ο φάκελος που κατέθεσε η Ρωσία για την διεξαγωγή της διοργανώσης. Βέβαια, δέκα ημέρες αργότερα η Ομοσπονδία είχε απορρίψει την πρόταση ως «παράνομη».

  Τον ξεφτίλισε! Τον κρέμασε από το κέντρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο άλλος φάκελος που αναμενόταν, αλλά εν τέλει δεν ήρθε ποτέ είχε… ελληνικό χρώμα. Κι αυτό καθώς αφορούσε την συνδιοργάνωση του Euro από τις βαλκανικές χώρες. Η πρόταση αυτή είχε πέσει στο τραπέζι τον Δεκέμβριο του 2018 και αφορούσε την από κοινού υποψηφιότητα της Ελλάδας με την Σερβία, την Ρουμανία και Βουλγαρία. Για πολλούς και διάφορους λόγους ωστόσο, το συγκεκριμένο πρότζεκτ δεν προχώρησε ποτέ.




Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: