Ήρθε το 2023, έρχεται και ο ανάδοχος για το γήπεδο του Παναθηναϊκού – Εξελίξεις με Βοτανικό!


Ήρθε το 2023, έρχεται και ο ανάδοχος για το γήπεδο του Παναθηναϊκού – Εξελίξεις με Βοτανικό!


Διαφ.

Μήνας εξελίξεων για τον Βοτανικό θα είναι ο Ιανουάριος του 2023, καθώς στη διάρκειά του προβλέπεται ν’ αναδειχθεί ο ανάδοχος για το μεγάλο πρότζεκτ.

Παναθηναϊκός: Μήνας εξελίξεων για τον Βοτανικό θα είναι ο Ιανουάριος του 2023, καθώς στη διάρκειά του προβλέπεται ν’ αναδειχθεί ο ανάδοχος για το μεγάλο πρότζεκτ. Μάλιστα, το πιθανότερο αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε καλά νέα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του πρώτου μήνα του νέου έτους!



Εδώ να θυμίσουμε κάποια δεδομένα. Πρώτον, η δημοπράτηση που ήδη “τρέχει” θα αναδείξει μειοδότη και όχι πλειοδότη. Δηλαδή οι εταιρείες που ήδη διεκδικούν να πάρουν το έργο, καταθέτουν τις οικονομικές τους προσφορές και πόσο οι ίδιες κοστολογούν την κατασκευή του νέου γηπέδου. Από αυτή τη διαδικασία θα επιλεγεί ο ανάδοχος που θα κατασκευάσει τον Βοτανικό με το μικρότερο προτεινόμενο κόστος. Σε ένα υποθετικό σενάριο, δηλαδή, αν κάποιος καταθέσει πλάνο ότι μπορεί να ολοκληρώσει το έργο με 115 εκατ. ευρώ και άλλος με 112 εκατ. ευρώ, τότε ο δεύτερος θα είναι ο μειοδότης που αναλαμβάνει το πρότζεκτ.

  "Έπεσε" το Καλλιμάρμαρο για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη - Τρομερή αποθέωση (Vid)

Σύμφωνα με την άδεια, η χωρητικότητα του Βοτανικού ορίζεται στις 38.022 θέσεις, οι οποίες θα κατανεμηθούν στα τρία διαζώματα που θα δημιουργηθούν. Ενδέχεται, πάντως, οι θέσεις να αυξηθούν και λίγο ακόμα. Αυτό θα οριστεί επακριβώς με την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου και τα πλάνα που θα παρουσιάσει.

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: