Ατελείωτα πάρτι στην Αγιά Σοφιά! Η ΑΕΚ πάτησε τον Παναιτωλικό και ο κόσμος ζήτησε νταμπλ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ατελείωτα πάρτι στην Αγιά Σοφιά! Η ΑΕΚ πάτησε τον Παναιτωλικό και ο κόσμος ζήτησε νταμπλ (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Θρίαμβος της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια! 4-1 τους Αγρινιώτες με σκόρερ Αραούχο, Γκαρσία, Πινέδα, Άμραμπατ. Μείωσαν με πέναλτι του Ζοάο Πέντρο οι φιλοξενούμενοι. 

Τα πάρτι στην «Αγιά Σοφιά» συνεχίζονται, όπως σας μετέφερε το Sportdog.gr μέσα από το γήπεδο! Η ΑΕΚ επικράτησε 4-1 του Παναιτωλικού, προσφέροντας ένα πολύ όμορφο κυριακάτικο απόγευμα στους οπαδούς της, οι οποίοι ήταν πιστοί σε ένα ακόμα ποδοσφαιρικό ραντεβού στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ένωση προηγήθηκε με πανέμορφο γκολ του Αραούχο, ο Γκαρσία σημείωσε το 2-0, οι Αγρινιώτες μείωσαν με πέναλτι του Ζοάο Πέντρο, στο δεύτερο μέρος όμως οι γηπεδούχοι αγρίεψαν, πέτυχαν γρήγορα δύο γκολ με Πινέδα και Άμραμπατ και καθάρισαν την υπόθεση-νίκη.



Η ΑΕΚ πήγε στους 41 βαθμούς και προσωρινά στο -1 από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αντιμετωπίζει στις 20:30 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, εκεί που η Ένωση ηττήθηκε. Οι «κιτρινόμαυροι» τη 19η αγωνιστική έχουν εκτός έδρας αποστολή στη Νίκαια, απέναντι στον Ιωνικό. Μεσολαβεί όμως το παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου εναντίον του Πανσερραϊκού, γι’αυτό και ο κόσμος μετά το 4-1 φώναξε σύνθημα, με το οποίο ζήτησε το νταμπλ.

Ο Παναιτωλικός συνεχίζει να προβληματίζει με την εικόνα του, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική «έφαγε» 4 γκολ από τον ΟΦΗ στην έδρα του. Οι Αγρινιώτες βρίσκονται στην 8η θέση με 19 πόντους.

Μέσα ο Μουκουντί, έκπληξη Αναστασίου με Καρέλη

Εκτός από τις γνωστές απουσίες (Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Μοχαμαντί), στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολόγιζε στους Σιντιμπέ, Τζαβέλλα, Γαλανόπουλο. Το ευτυχές ήταν, ότι ο Μουκουντί πρόλαβε και μπήκε στην αποστολή και ο Αργεντινός τεχνικός τον ξεκίνησε βασικό δίπλα στον Βίντα. Στην εστία επέστρεψε ο Αθανασιάδης (Ο Στάνκοβτς έπαιξε στο ματς Κυπέλλου με την Κηφισιά), ο Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Χατζισαφί στο αριστερό. Στη μεσαία γραμμή ρόλο κόφτη είχε ο Σιμάνσκι, με τον Πινέδα να αγωνίζεται αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά και τον Γιόνσον στην κορυφή του ρόμβου. Στην επίθεση είδαμε ξανά το δίδυμο Γκαρσία-Αραούχο.

Από πλευράς της ομάδας του Αγρινίου, ο Γιάννης Αναστασίου δεν υπολόγιζε στον τιμωρημένο Φλόρες και τους τραυματίες Νταγκό, Ντουάρτε και στον Μπακάκη (που υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν). Επέστρεψε όμως ο Λάρσον και ο Μόρσεϊ. Η έκπληξη στην 11άδα του Παναιτωλικού ήταν χωρίς αμφισβήτηση το γεγονός, ότι ο Καρέλης έμεινε στον πάγκο.

  Βέτο Λουτσέσκου για πώληση στον ΠΑΟΚ - Συνάντηση Αλαφούζου με Μάγκνουσον!

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (72′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (72′ Φερνάντες), Γιόνσον, Αραούχο (73′ Μάνταλος), Γκαρσία (72′ Φαν Βέερτ)

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (19′ Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (74′ Μόρσεϊ), Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίαζ (74′ Μπουζούκης), Ξενιτίδης (64′ Σενκέλια), Κολοβός (64′ Μαλής), Πέντρο

Γκολάρα Αραούχο

Η ΑΕΚ με το ξεκίνημα του παιχνιδιού μπήκε με διάθεση να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα και να ανοίξει την άμυνα του Παναιτωλικού είτε από τα άκρα, με γεμίσματα από Χατζισαφί και Άμραμπατ, είτε με σουτ που προέκυπταν από την επαναφορά της μπάλας, ύστερα από λάθος απομακρύνσεις της άμυνας του Παναιτωλικού. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 10′ όταν ο Άμραμπατ σέντραρε από δεξιά με τον Πινέδα (!) να πιάνει την κεφαλιά και τον Ανέστη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα όμως η πίεση των «κιτρινόμαυρων» στα καρέ των Αγρινιωτών έπιασε τόπο. Ύστερα από προσπάθεια της Ένωσης από αριστερά, ο Χατζηθεοδωρίδης δεν απομάκρυνε αποτελεσματικά, η μπάλα στρώθηκε στον Αραούχο που με μονοκόμματο σουτ τίναξε τα δίχτυα, σκοράροντας ένα γκολ από αυτά που τον έχουμε ξαναδεί να πετυχαίνει. Ήταν απλά πανέμορφο.

Με την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού στη θέση του οδηγού, το γήπεδο άρχισε να γέρνει περισσότερο προς την εστία του Ανέστη, με τους «κιτρινόμαυρους» να γυρίζουν τη μπάλα συνεχώς με σκοπό να προκαλέσουν τις προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ. Στο 22′ το σουτ του Αραούχο ύστερα από ωραία μπαλιά του Σιμάνσκι δεν βρήκε στόχο, ενώ παρόμοια προσπάθεια του Γιόνσον πέντε λεπτά αργότερα κόντραρε στα σώματα. Στο 31′ ο Άμραμπατ βγήκε στην αντεπίθεση, έσπασε δεξιά στον Πινέδα που σέντραρε, ο Γκαρσία πρόλαβε και πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Σιμάνσκι, το σουτ του οποίου δεν ήταν τόσο δυνατό για να δυσκολέψει τον Ανέστη.

Γκαρσία το 2-0, μείωσε ο Παναιτωλικός με πέναλτι

Στο 35′ όμως ήρθε το δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ. Ο Γιόνσον έδωσε στον Χατζισαφί που σέντραρε από αριστερά, ο Γκαρσία νίκησε κατά κράτος Μάρτενσον – Μλάντεν στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-0. Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανυγυρισμοί και δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν. Ο Ρότα είχε απλωμένο το δεξί χέρι σε σέντρα του Χουχούμη, ο Βεργέτης το είδε, έδειξε την άσπρη βούλα, απ’ όπου ο Ζοάο Πέντρο νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-1.

  Γκολ ο Ελ Κααμπί στο φινάλε- Live: Άρης - Ολυμπιακός 2-1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι «κιτρινόμαυροι» πείσμωσαν στη συνέχεια, αφού η μείωση του σκορ ήρθε σαν δώρο από του πουθενά για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι επιθετικά δεν είχαν φανεί. Οι γηπεδούχοι επανέφεραν την πολιορκία στα καρέ του Ανέστη και έφτιαξαν επικδίνυνες καταστάσεις με ωραίες συνεργασίες. Στο 41′ ο Πινέδα έσπασε στον Αραούχο, εκείνος στον Άμραμπατ, το διαγώνιο σουτ του οποίου έξυσε το δεξί δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πινέδα πήρε πάνω του την αντεπίθεση αφού ήταν ολομόναχος, αλλά σημάδεψε πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και πάλι ο Μεξικανός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, αλλά η προσπάθειά του κόντραρε πάνω σε συμπαίκτη.

Η ΑΕΚ μπήκε με άγριες διαθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο και αυτή η στάση της μέσα στο γήπεδο, τη βοήθησε να «καθαρίσει» μια και καλή το ματς. Στο 51′ ο Άμραμπατ σέντραρε για το κεφάλι του Πινέδα που σημείωσε το 3-1! Ο κόσμος φώναζε να μπει και άλλο γκολ και η επιθυμία του ικανοποιήθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Γκαρσία μοίρασε στον Άμραμπατ, ο οποίος με άπιαστο συρτό σουτ νίκησε τον Ανέστη για το 4-1.

Στη συνέχεια ο Αλμέιδα έκανε μαζικές αλλαγές, ο ρυθμός έπεσε για λίγα λεπτά, αναθερμάνθηκε όμως στο 76′ με την προσπάθεια του Ρότα. Αυτήν τη φορά όμως ο Ανέστης δεν μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του. Τα λεπτά κυλούσαν και ο χρόνος που υπολειπόταν φαινόταν διαδικαστικός. Έτσι παρέμεινε το 4-1 ως τελικό σκορ, παρότι υπήρχαν ευκαιρίες, για ένα μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Στο 85′ ο Τσούμπερ βρέθηκε κοντά σε ένα γκολ, αλλά η προσπάθειά του έφυγε πάνω από την εστία. Στο 91′ ο Γιόνσον έπιασε σουτάρα, με τον Ανέστη να αποκρούε και στο τέλος η προβολή του Φαν Βέερτ δεν βρήκε στόχο.

  ΑΕΚ – Παναιτωλικός | 1-0, υπέροχο σουτ του Αραούχο στην κίνηση” itemprop=”name” />   ΑΕΚ – Παναιτωλικός | Ο Λιβάι νικάει άπαντες στον αέρα για το 2-0″ itemprop=”name” />   ΑΕΚ – Παναιτωλικός | 2-1 με εύστοχο πέναλτι του Πέδρο” itemprop=”name” />   ΑΕΚ – Παναιτωλικός | Ο Πινέδα… ύπταται για το 3-1″ itemprop=”name” />   ΑΕΚ – Παναιτωλικός | Άμραμπατ με μια επαφή και 4-1!” itemprop=”name” />


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: