Ούτε Πινέδα, ούτε Χάμες, ούτε καν Φορτούνης – "Χλωμός" για του χρόνου ο Μπερνάρ – Να γίνει ηγέτης!


Ούτε Πινέδα, ούτε Χάμες, ούτε καν Φορτούνης – “Χλωμός” για του χρόνου ο Μπερνάρ – Να γίνει ηγέτης!


Διαφ.

Τι περιμένουν στα πλέι οφ και το συμβόλαιό του την επόμενη σεζόν. Ο Βραζιλιάνος σταρ είναι το μεγαλύτερο όνομα του Τριφυλλιού, όμως τα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες δείχνουν ξεκάθαρα όσα θα συμβούν τους επόμενους μήνες. Τι πρέπει να κάνει στα επόμενα ντέρμπι και η…γενναία αύξηση στις αποδοχές του.



Παναθηναϊκός: Ομολογώ πως πρέπει να είσαι τελείως αγαθός για να πιστέψεις πως συμπωματικά σήμερα στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού… ξαφνικά όλοι ασχολήθηκαν με τον Μπερνάρ, ο οποίος στο “Καραϊσκάκης” αποτέλεσε  “εύκολη λεία” για τον Εμβιλά. Βασικά ήταν εξαφανισμένος, όπως συνέβη και στα περισσότερα μεγάλα  ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος!!

Η “καλή” και… αυθόρμητη Επικοινωνία βέβαια έχει και την… τεχνική της, για αυτό και ο έντονος προβληματισμός σε όλο τον Οργανισμό του Παναθηναϊκού, για τις εμφανίσεις και την συνολική – μέχρι τώρα – προσφορά του Βραζιλιάνου σταρ στον πρωτοπόρο, παρουσιάστηκε στα ρεπορτάζ/αρθογραφίες ( απο όλους, προφανώς… συμπωματικά) με… τακτ αλλά και… φωτογραφική προειδοποίηση για προσεχώς επεισόδια! Του στυλ: “έφτασε πλέον η ώρα του Μπερνάρ”, “πρέπει να δικαιολογήσει το συμβόλαιο και το όνομά του”, “τα πλέι οφ της κρίσης για Μπερνάρ” κλπ, κλπ!!!

Αν με ρωτούσατε, τα βρίσκω φυσιολογικά και κάπου αναμενόμενα (άργησαν κιόλας) όλα αυτά αφού μιλάμε για τον… Χάμες του Παναθηναϊκού! Μόνο που ο Μπερνάρ, σε αντίθεση με τον Κολομβιανό (παρεμπιπτόντως ο Χάμες μπορεί να μην… τρέχει αλλά με την μπάλα στα πόδια κάνει μαγικά), έχει συνεισφορά ενός απλώς καλού/συνηθισμένου/σοφτ μεσοεπιθετικού και όχι ενός σταρ που αμείβεται με 1.200.000 ευρώ συν μπόνους, μακράν το πιο υψηλό συμβόλαιο που έχει δώσει ο Αλαφούζος!!

  Προβληματισμός Λουτσέσκου! "Ξεμένει" στην ομάδα... τελειωμένος παίκτης

Σε 21 ματς πρωταθλήματος ο Μπερνάρ μετράει μόλις ένα (1) γκολ (εκείνο στην Νίκαια), μόλις 3 ασίστ (οι 2 με την Λαμία, η άλλη με τον Βόλο) ενώ και στην κατηγορία “key passes” απλά συμπληρώνει (στην τελευταία θέση) την κορυφαία 18άδα παικτών του πρωταθλήματος!!

Χοντρικά και σε ελεύθερη ερμηνεία να το δώσουμε: ο Μπερνάρ με βάση τόσο τις επιδόσεις του, όσο και την παρουσία/εικόνα του στο χορτάρι (πολύ ασταθής και χωρίς διάρκεια),δεν είναι ούτε Αραούχο, ούτε Πινέδα, ούτε Γκατσίνοβιτς, ούτε Ελίασον, ούτε καν Άμραμπατ (ΑΕΚ)!! Ούτε Χάμες, ούτε Ιν Μπέομ, ούτε Μπιέλ, ούτε  καν Φορτούνης (Ολυμπιακός)!! Ούτε Κωνσταντέλιας, ούτε Ζίφκοβιτς, ούτε Νάρει, ούτε καν Ντάγκλας Αγκούστο (όταν έπαιζε, στον πρώτο γύρο, “10άρι” στον ΠΑΟΚ)!!! Υστερεί, δηλαδή καταφανώς, σε αριθμούς και επιδραστικότητα, 13 παικτών του ανταγωνισμού, που αγωνίζονται στις ίδιες με αυτόν θέσεις.

Επειδή, λοιπόν, έρχονται τα πλέι οφ των 8 ντέρμπι (στις 10 αγωνιστικές της μίνι Λίγκα), εκεί δηλαδή που θα κριθεί σε απόλυτο βαθμό και ο τίτλος του πρωταθλητή, ο Μπερνάρ(από …σήμερα) καλείται εμμέσως μέσω των ρεπορτάζ (τα οποία σαφέστατα πηγάζουν μέσα απο την ομάδα) να βγει μπροστά, να ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ αγωνιστικά και να πάρει την ομάδα στην “πλάτη” του (“10άρι”, με “χρυσό” συμβόλαιο, γαρ)!

Κοινώς από εδώ και πέρα, στα 12 ματς που απομένουν, ο Μπερνάρ καλείται να ανταποδώσει την μέχρι τώρα στήριξη που του παρείχε το κλαμπ, να δικαιολογήσει το “μέγεθος” του ονόματός του και τον πρότερο ποδοσφαιρικό του βίο στο τοπ επίπεδο, να δείξει την ποιότητα που έχει, να βγάλει προσωπικότητα. Στο δια ταύτα να γίνει ο πρωταγωνιστής και ο ηγέτης του Παναθηναϊκού που θα κάνει την διαφορά!! Σίγουρα το θέλει, το θέμα είναι αν ΤΟ ΜΠΟΡΕΊ κιόλας (σε συνδυασμό και με το στυλ παιχνιδιού του Γιοβάνοβιτς); Κοντός ψαλμός αλληλούια βεβαίως,βεβαίως…

  Χωρίς Μασούρα-Ρέτσο ο Ολυμπιακός! Μεγάλη έκπληξη Μεντιίμπαρ με τους μικρούς

ΥΓ. Ο Μπερνάρ έχει συμβόλαιο ως το 2024 με τον Παναθηναϊκό. Την τρέχουσα σεζόν οι καθαρές αποδοχές του είναι 1.200.000 αλλά περίπου ακόμη 1.000.000 του το πληρώνει η προηγούμενη (αραβική) ομάδα του. Για την σεζόν όμως, 2023-24, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αναλάβει εξ ολοκλήρου το ποσό, δηλαδή plus 2.000.000 ευρώ (μιλάμε για καθαρές αποδοχές, χωρίς φόρους και μπόνους).

ΥΓ.1 Τέτοιο συμβόλαιο, όπως του Μπερνάρ της επόμενης σεζόν, ο Αλαφούζος δεν έχει ξαναδώσει ούτε στον… ύπνο του ενώ στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί και προσφέρει. Κατά συνέπεια αν ο Βραζιλιάνος στα πλέι οφ δεν δείξει πως τα αξίζει (για να το πάω παραπέρα … αν δεν αποδειχθεί καταλύτης για να πάρει ο Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα), τον βλέπω …πολύ χλωμό για του χρόνου!!! Κι ας έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο. Τουλάχιστον έτσι μεταφράζω το σημερινό μπαράζ δημοσιευμάτων (ξαφνικό… ενδιαφέρον) για τον Μπερνάρ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Καραμπόλα” εκατομμυρίων με top χαφ του ΠΑΟ – Αποφασίζει ο Αλαφούζος – Αγωνία και για Μπερνάρ

 
 

Διαβάστε επίσης: