Προσκύνησε με 100άρα και η Μπάγερν στο ΣΕΦ την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης!


Προσκύνησε με 100άρα και η Μπάγερν στο ΣΕΦ την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης!


Διαφ.

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και το απέδειξε ξανά με τρόπο ηχηρό, σμπαραλιάζοντας την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ με το τελικό 102-74!



Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Βρείτε του κάποιον να τον σταματήσει! Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και το απέδειξε ξανά με τρόπο ηχηρό, σμπαραλιάζοντας την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ με το τελικό 102-74. Στο χέρι των Πειραιωτών η πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Euroleague. Μικρό πρόβλημα τραυματισμού για τον Σλούκα, τον οποίο προφύλαξε και δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπαρτζώκας.

Το ματς

Με το πόδι όχι πατημένο, αλλά… κολλημένο στο “γκάζι” ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, τρέχοντας ένα επιμέρους 15-0(!) κόντρα στην ανήμπορη ν’ αντιδράσει Μπάγερν Μονάχου. Η πρώτη φορά που συνήλθαν κάπως οι Γερμανοί και βρήκαν κάποια απάντηση ήταν με τρίποντο του Μπόνγκα (15-3), το οποίο ακολούθησε αμέσως μετά ένα λέι απ του Ομπστ στον αιφνιδιασμό (15-5).

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο παρκέ και με νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Βεζένκοφ ανέβασαν το σκορ στο 20-7, για να κλείσουν εν τέλει το πρώτο δεκάλεπτο με το ισχυρό προβάδισμα του +14 (26-12). Ακριβώς πριν, ο Φαλ με εντυπωσιακή τάπα είχε σβήσει τα “φώτα” στον Σίλι στην τελευταία επίθεση της Μπάγερν.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι άρχισε με το… δεξί τη δεύτερη περίοδο, χάρη στο τρίποντο του Τσίπσερ που έριξε μετά από αρκετή ώρα τη διαφορά σε οριακά μονοψήφια επίπεδα (26-15). Ωστόσο η συνέχεια ανήκε καθ’ ολοκληρία στους Πειραιώτες. Χάρη σε συνεχόμενα τρίποντα των Πίτερς και ΜακΚίσικ το σύνολο του Μπαρτζώκα εκτοξεύτηκε στο +16 (35-19), φτάνοντας λίγο μετά στη μεγαλύτερή του διαφορά δια χειρός Λαρεντζάκη από τα 6.75 (40-22)!

  Ο λόγος που ο Αλόνσο αργεί τις αλλαγές - "Πιστεύει ακράδαντα ότι..."

Η Μπάγερν ευστοχούσε σε μερικά σουτ από μακριά (βλ. Γουίνστον για το 45-31), αλλά ο Ολυμπιακός την είχε εγκλωβίσει σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Αποτέλεσμα; Με γκολ-φάουλ του Ταρίκ Μπλακ οι Ερυθρόλευκοι πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το εμφατικό 55-35, σ’ ένα +20 υπέρ τους που είχε ουσιαστικά καθαρίσει από το πρώτο μέρος το ροζ φύλλο αγώνα.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ για την τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός βρήκε καλάθι με κάρφωμα του Βεζένκοφ στο ανοικτό γήπεδο για το 59-35, ενώ με τρίποντο του Κάαναν οι γηπεδούχοι ξέφυγαν για πρώτη φορά πάνω από τους 20 (66-44, +22). Το μεγάλο προβάδισμα σ’ εκείνο το σημείο έφερε πάντως μια χαλαρότητα στους Ερυθρόλευκους, κάτι που σύντομα αποτυπώθηκε απτά και στο σκορ.

Συγκεκριμένα η Μπάγερν Μονάχου έτρεξε ένα επιμέρους σερί 11-0, που ολοκληρώθηκε με εύστοχο σουτ τριών πόντων του Γιάραμαζ για το 66-55. Οι Γερμανοί το προσπαθούσαν όσο μπορούσαν, βρίσκοντας λίγο μετά τρίποντο και φάουλ με τον Μπόνγκα (70-59). Ο Βεζένκοφ στο κατάλληλο σημείο έκανε την εμφάνισή τους, σκοράροντας και πάλι από τα 6.75 και ανεβάζοντας τους Πειραιώτες σε απόσταση ασφαλείας (75-61, +14). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε ιδανικά με τον Ολυμπιακό στο +16 (81-65).

  Νέα εξέλιξη με Πάρις Λι - Τι συμβαίνει με τον Αμερικανό γκαρντ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο τα τρίποντα αρχικά του ΜακΚίσικ για το +19 (84-65) και ακολούθως του Λαρεντζάκη για το 87-75 (+22), φρόντισαν να δείξουν, νωρίς-νωρίς, ότι το ματς είχε ουσιαστικά και τυπικά κριθεί. Αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη, με την περίοδο ν’ αποδεικνύεται τυπική διαδικασία και τον Ολυμπιακό να τελειώνει ακόμη ένα παιχνίδι στο ΣΕΦ πανηγυρίζοντας τη νίκη, με το τελικό 102-74 αυτή τη φορά απέναντι στην Μπάγερν!

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 55-35, 81-65, 102-74.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: