Τεράστια νίκη για το Λαύριο – Υπέταξε τον Άρη και αγκαλιάζει τη σωτηρία! (ΒΙΝΤΕΟ)


Τεράστια νίκη για το Λαύριο – Υπέταξε τον Άρη και αγκαλιάζει τη σωτηρία! (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Σπουδαία νίκη στο δρόμο για την παραμονή στην Basket League πέτυχε το Λαύριο επικρατώντας του Άρη με 81-70, δείχνοντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ότι ήθελε περισσότερο αυτό το αποτέλεσμα.



Basket League: Αυτή ήταν η τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς για το Λαύριο, που έφτασε το ρεκόρ του στο 5-13 (μία περισσότερη νίκη πλέον από Απόλλωνα, Ιωνικό και Καρδίτσα) ξεκολλώντας προσωρινά από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, ο Άρης υπέστη την τρίτη σερί ήττα του, υποχωρώντας κι άλλο από την πρώτη τετράδα και μένοντας στην 7η θέση με ρεκόρ 9-10.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Σάβιον Φλαγκ με τρομερό νταμπλ-νταμπλ των 17 πόντων και 16 ριμπάουντ. Από κοντά ο Αρ Τζέι Κόουλ με 13 πόντους και 6 ασίστ, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Θόδωρος Ζάρας (12π.) και Πέτρος Γερομιχαλός (11π.). Για τον Άρη, που έπαιζε χωρίς τους τραυματίες Σανόγκο και Χάγκινς, ξεχώρισαν επιθετικά οι Νόα Χόρκλερ με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, Τζέι Ντι Νότε (12π.), και Βασίλης Καββαδάς (11π., 8ριμπ.), με τον τελευταίο να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από δύο μήνες.

  Πολύ κοντά στην τεράστια συμφωνία Αγγελόπουλοι και Ολυμπιακός!
 

Σε επαφή με το σκορ ο Άρης

Με Νετζήπογλου και Τολιόπουλο ο Άρης προηγήθηκε στο ξεκίνημα (2-6) και βρέθηκε ξανά μπροστά με 12-13 χάρη στο κάρφωμα του Χρηστίδη. Ωστόσο, στα τελευταία τρία λεπτά της περιόδου ο Κόουλ με δύο σερί τρίποντα και ο Φλαγκ διαμόρφωσαν το 22-15, με τον Μήτρου-Λονγκ να κλείνει το δεκάλεπτο στο 22-19.

Το Λαύριο, έχοντας ενεργό το ένστικτο επιβίωσης, έφτασε στο 36-28 με Ζάρα και Κολοβέρο. Εκεί που οι γηπεδούχοι έδειξαν να ξεφεύγουν, ο Άρης αντέδρασε και με τον Χόρκλερ να βάζει 7 σερί πόντους, η απόσταση μειώθηκε στο καλάθι (40-37) στο τέλος του ημιχρόνου.

Σταθερά μπροστά ως το φινάλε το Λαύριο

Οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν ακόμα πιο πολύ (43-41), αλλά σε εκείνο το σημείο το Λαύριο πάτησε γκάζι και με επιμέρους σκορ 10-2 απέκτησε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (55-45). Ο Άρης δεν τα παράτησε κι επέστρεψε (55-51), αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι έδειξαν αντανακλαστικά και με τρίποντο του Ζάρα ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο στο +11 (62-51).

O Κόουλ έκανε το 66-53, με τους φιλοξενούμενους να «ταΐζουν» τον Καββαδά στη ρακέτα, ο οποίος έβαλε 7 διαδοχικούς πόντους για το 68-60, ενώ ο Χόρκλερ μείωσε κι άλλο (70-63) στο 37′. Ωστόσο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε, καθώς το Λαύριο δεν έδειχνε διατεθειμένο να αφήσει τον αντίπαλο να πλησιάσει και να γίνει απειλητικός. Κολοβέρος και Φλαγκ επανέφεραν το +10 (76-66) στο 39′ και ο χρόνος δεν ήταν πλέον αρκετός για τον Άρη για να διεκδικήσει το παιχνίδι.

  Aπόβαση Ρουμάνων στη Θεσσαλονίκη για ΠΑΟΚ - Τι αναφέρουν φίλοι της Στεάουα!

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-37, 62-51, 81-70

είτε εδώ τα τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 

Διαβάστε επίσης: