Πλήρωσε το black out στην πρώτη περίοδο η ΑΕΚ – Πάλεψε την ανατροπή, αλλά δεν άντεξε (ΒΙΝΤΕΟ)


Πλήρωσε το black out στην πρώτη περίοδο η ΑΕΚ – Πάλεψε την ανατροπή, αλλά δεν άντεξε (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επανέλθει από το -20, ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την τεράστια ανατροπή. Η σειρά θα συνεχιστέι στα Λιόσια.



Η  ΑΕΚ γνώριζε εξαρχής πως θα έπρεπε να… τα έδινε στην πιο καυτή έδρα του Basketball Champions League, ωστόσο ξεκίνησε χάλια το ματς με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 64-55.

Οι κιτρινόμαυροι μείωσαν δύο φορές στον πόντο, στα τέλη της τρίτης και στις αρχές της τέταρτης περιόδου, στο φινάλε όμως η Χάποελ Ιερουσαλήμ πήρε το αποτέλεσμα και το προβάδισμα για την πρόκριση στο Final Four.

Από τους γηπεδούχους ήταν εξαιρετικός ο Σπίντι Σμιθ, μιας και έβαλε 9 πόντους στην τελευταία περίοδο. Ο Κένι Γουίλιαμς κι ο Ακίλ Μίτσελ ήταν οι δύο που ξεχώρισαν από την ΑΕΚ, η οποία ολοκλήρωσε ένα τουρ τριών αγώνων σε διάστημα έξι ημερών, ήταν καταπονημένη και έχει μπροστά της και το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στα Άνω Λιόσια.

Το ματς

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ΑΕΚ, μιας και ο Σπίντι Σμιθ άνοιξε το σκορ, ωστόσο ο Μίτσελ ισοφάρισε σε 2-2. Ο Γόντικας με τη σειρά του έκανε το 4-2 και ο Μίτσελ το 6-5 υπέρ της ΑΕΚ, ωστόσο σε εκείνο το σημείο… ήρθε η κιτρνόμαυρη κατάρρευση. Από το 6-5 του Μίτσελ 6.00 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πετύχει άλλο καλάθι (!!) μέχρι το τέλος της πρώτις περιόδου, με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα 21-0 σερί.

Η… κατάρρευση στην επίθεση σταμάτησε χάρη σε τρίποντο του Παπαδάκη, στα πρώτα 40 δεύτερα της δεύτερης περιόδου, όπου έκανε το 28-9, ενώ ο Μάιλς με… τετράποντο έκανε το σκορ 28-13. Η ΑΕΚ έδειχνε να πατάει καλύτερα και το 28-6 έγινε μέσα σε 5.30 28-17, χάρη σε βολές του Μίτσελ. Οι γηπεδούχοι εκεί προσπάθησαν εκ νέου να βρουν τα πατήματά τους και ο Σμιθ τους έδωσε λύσεις με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να τελειώσει με το 36-24 υπέρ των Ισραηλινών, ωστόσο ήταν φανερό πως η ομάδα του Καντζούρη είχε αρχίσει να συνέρχεται για τα καλά.

  Ατακάρα Γκουαρντιόλα για Μαν. Σίτι - Τι είπε μετά το Χ με την Ίντερ
 

Και στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ ήθελε να αποδείξει πως δεν θα πέσει αμαχητί, παρά την εξαιρετική ατμόσφαιρα των γηπεδούχων. Για αυτή της την αντεπίθεση είχε ως μεγάλο της όπλο τον Κένι Γουίλιαμς, ο οποίος κατάφερε να βάλει τρία δύσκολα τρίποντα σε σημεία που η μπάλα έκαιγε! Κάπως έτσι ο Αμερικανός έφτασε αθόρυβα τους 16 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με το σκορ να πηγαίνει στο 49-45, υπέρ των γηπεδούχων. Κοινώς, η ΑΕΚ είχε κάνει επιστροφή για τα καλά από το -21 στο οποίο είχε βρεθεί.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για την Ένωση, μιας και ο Μάιλς με τρίποντο έκανε το 49-48, ωστόσο εκεί δέχθηκε ένα σερί με τη διαφορά να πηγαίνει στο 56-50. Σε εκείνο το σημείο απάντησε ο Μίτσελ με γκολ φάουλ για το 56-53 και ενώ απέμεναν 4.20 για το τέλος του αγώνα. Mε το σκορ στο 58-53, ο Φλιώνης έχασε μια αρκετά σημαντική κατοχή, με τον Σμιθ να τιμωρεί την Ένωση για το 60-53, στέλνοντας ξανά τη διαφορά στους 7. Εκεί η Ένωση… τα έχασε ξανά με τον Μίτσεν να παίρνει ένα αψυχολόγητο σουτ και τον Σμιθ να γίνεται… x factor κερδίζοντας τρεις βολές σε… σκοτωμένο σουτ, από τον Μάιλς. Ο Αμερικανός με 2/3 βολές ουσιαστικά έβαλε… ταφόπλα στις όποιες κιτρινόμαυρες ελπίδες, με τον Μίτσελ να βάζει ένα εντυπωσιακό καλάθι για το 62-55, με τον Σμιθ να έχει… ζεσταθεί για τα καλά και να κάνει το 64-55, φτάνοντας τους 9 πόντους στην τελευταία περίοδο. Ο Μάιλς υπέπεσε σε δεύτερο λάθος σε λίγα λεπτά και ο Γιάνκοβιτς πήγε στις βολές, ενώ απέμεναν 50 δεύτερα. Ωστόσο έχασε και τις δύο βολές, με το σκορ να μένει στο 64-55.

  Ανακατεύει την... τράπουλα με Ολυμπιακό ο Μάντζιος - Σκέψεις για αλλαγές
 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: