"Xοντρό" πρόβλημα σε ΠΑΟ – Αποκάλυψη για το πρόστιμο από Euroleague – Ποσό… ρεκόρ καλείται να πληρώσει


“Xοντρό” πρόβλημα σε ΠΑΟ – Αποκάλυψη για το πρόστιμο από Euroleague – Ποσό… ρεκόρ καλείται να πληρώσει


Διαφ.

«Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 725.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του οικονομικού “fair play” εδώ και χρόνια», όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo deportivo, αναφερόμενη στο ποσό των χρήματων που επέβαλε-χωρίς να το αποκαλύψει- η Euroleague στην ελληνική ομάδα για να πληρώσει.



Παναθηναϊκός: «Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 725.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του οικονομικού “fair play” εδώ και χρόνια», όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo deportivo, αναφερόμενη στο ποσό των χρήματων που επέβαλε-χωρίς να το αποκαλύψει- η Euroleague στην ελληνική ομάδα για να πληρώσει.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας «σύμφωνα με την έρευνα που διενεργεί εδώ και αρκετό καιρό η Επιτροπή Ελέγχου Διοίκησης της Ευρωλίγκας (MCC), ο Παναθηναϊκός έχει περάσει χρόνια παραποιώντας ή μη δημοσιοποιώντας τις σωστές πληροφορίες για τους πραγματικούς αριθμούς του, κάτι που οδήγησε στην τρέχουσα κύρωση. Η κύρωση, η οποία σύμφωνα με το σημείωμα της Euroleague έχει συμφωνηθεί με τον ελληνικό σύλλογο, έχει δύο πτυχές, αθλητική και οικονομική. Αθλητικά, ο αθηναϊκός σύλλογος έχει τιμωρηθεί με την απώλεια δύο νικών στην  Euroleague 2022-23. Πρόκειται για μια αρκετά συμβολική τιμωρία αφού ο Παναθηναϊκός ήταν ήδη εκτός plaoffs και, μάλιστα, δεν αλλάζει την τελική του κατάταξη της σεζόν (17ος, δηλαδή προτελευταίος).»

Συνεχίζοντας σημειώνει ότι «στο επίσημο σημείωμά της η Euroleague κάνει λόγο και για οικονομική κύρωση, αν και δεν αποκαλύπτει το ύψος της. Η Mundo Deportivo έμαθε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της διοργάνωσης καθώς ανέρχεται στις 725.000 ευρώ. Και η Euroleague επιφυλάσσεται να το αυξήσει κατά 400.000 ευρώ επιπλέον εάν δεν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.»

  Θρίαμβος με 3άρα η Σπάρτα Πράγας - "Κουλούρια" Μπολόνια με Σαχτάρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κανονισμοί του χρηματοοικονομικού «fair play» της Euroleague προβλέπουν ότι οι ομάδες οι επενδύουν περισσότερο από το 50% των εσόδων σε μια σεζόν πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο το ποσό του οποίου θα κατανεμηθεί στις υπόλοιπες ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλό “δώρο” Αγγελόπουλων σε Μπαρτζώκα – “Πάγο” σε Σλούκα από τον κόουτς λόγω… Σπανούλη! (Vid)


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: