Έρχονται τεράστιες αλλαγές από UEFA – Νέα δεδομένα για Europa και Conference League – Τι ισχύει για Ελλάδα


Έρχονται τεράστιες αλλαγές από UEFA – Νέα δεδομένα για Europa και Conference League – Τι ισχύει για Ελλάδα


Διαφ.

Νέα δεδομένα ετοιμάζεται να θέσει η UEFA σχετικά με την διανομή των θέσεων που θα οδηγούν τόσο στο Europa, όσο και στο Conference League κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει και την χώρα μας.



UEFA: “Βόμβα” στο ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να ρίξει η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μιας και σύμφωνα με το δημοσίευμα της Tipsbladet θα υπάρξει νέος τρόπος διανομής των εισιτηρίων σε Europa και Conference League από τη σεζόν 2024-25, όταν θα αλλάξει και το φορμάτ των διοργανώσεων.

Μέχρι στιγμής η Ομοσπονδία βοηθούσε ομάδες που είχαν κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, με κερδισμένους να είναι τόσο οι Κυπελλούχοι όσο και οι πρωταθλητές, μιας και υπήρχε “προβιβασμός” σε πιο πάνω διοργάνωση, κάτι που φαίνεται να αλλάζει τελείως αφού πλέον προτεραιότητα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα έχουν οι δευτεραθλητές και όχι οι κυπελλούχοι.

Μέχρι σήμερα ο δευτεραθλητής των χωρών που βρίσκονται κάτω από τη 15η θέση στην κατάταξη της Ομοσπονδίας αγωνιζόταν στο Europa Conference League, μαζί με τον τρίτο του πρωταθλήματος και τον κυπελλούχο, όμως μετά τη σεζόν 2024-25 ο Κυπελλούχος κάθε χώρας από τη 16η μέχρι την 33η θέση θα είναι στο Conference και ο δευτεραθλητής στο Europa.

  Επιστολή One Channel στην Super League 2 για τα τηλεοπτικά και τον... ΣΚΑΙ!

Όσον αφορά τη χώρα μας, που φέτος θα τερματίσει στην 20ή θέση της UEFA σημαίνει ότι ο πρωταθλητής  θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, ο δευτεραθλητής τα προκριματικά του Europa League, ο κυπελλούχος και ο τρίτος στα προκριματικά του Europa Conference League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σούπερ κίνηση της ΑΕΚ – Ανακοίνωσε τη συμφωνία με κορυφαίο ξένο άσο!


 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: