Η πρώτη κλεισμένη μεταγραφή του Ολυμπιακού – "Έρχεται… νέος Φουστέρ – Πολυεργαλείο, με τρεξίματα"!


Η πρώτη κλεισμένη μεταγραφή του Ολυμπιακού – “Έρχεται… νέος Φουστέρ – Πολυεργαλείο, με τρεξίματα”!


Διαφ.

“Δεν είναι Χάμες, αλλά έχει γκολ, ασίστ και βοήθεια στα μπακ”. Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που έρχεται στου Ρέντη για να πάρει τη δεύτερη ευκαιρία του και ποιος έχει… ξενερώσει με τους Πειραιώτες και ψάχνεται ξανά ενόψει καλοκαιριού;



Ολυμπιακός: Σε κατάσταση αναμονής, αγωνιστικά, βρίσκονται στο Λιμάνι για τη συνέχεια των πλέι οφ, δεδομένου ότι οι Πειραιώτες θα παλέψουν μέχρι και το τελευταίο ματς για να πάρουν ο,τι καλύτερο μπορούν σε μια σεζόν που από την αρχή της δεν πήγε καλά.

Πέρα από το αγωνιστικό, όμως, υπάρχει και ο σχεδιασμός για την νέα αγωνιστική περίοδο, κυρίως με τους παίκτες που έχουν αποχωρήσει με τη μορφή δανεισμού και θα επιστρέψουν ή όχι στην ομάδα.

Κι εδώ καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι το ρεπορτάζ είναι πολλές ρευστό, ειδικά όταν μιλάμε για ένα μεγάλο καράβι όπως είναι ο Ολυμπιακός – Για παράδειγμα ποιος θα πίστευε το περασμένο καλοκαίρι ότι ο Φιλίπ Ζικερνάγκελ μπορεί να επέστρεφε στην ομάδα; Κι όμως, φαίνεται ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση να έχει νέα ευκαιρία στην ομάδα, όπως και ο Μαντί Καμαρά που μέχρι πριν από λίγο καιρό το ρεπορτάζ των ήθελε εκτός ομάδας.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα, τώρα, που τους θέλουν να επιστρέφουν αμφότεροι στην ομάδα, το sportdog έψαξε και έμαθε τι έκαναν τη φετινή αγωνιστική περίοδο με τις φανέλες των Σταντάρ Λιέγης (-Ζινκερνάγκελ) και Ρόμα (-Μαντί Καμαρά), προκειμένου να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα για την παρουσία τους στη σεζόν που φεύγει.

“Χαρούμενος που έφυγε από τον Ολυμπιακό – Είναι Φουστέρ – Άνετα στον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς”

Ο Στέφανος Γιωτάκης, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το βελγικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε στον Ζινγκερνάγκελ και τη θητεία του στην Σταντάρ Λιέγης.

Άρχισε πολύ καλά τη σεζόν. Είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ότι είναι πιο χαρούμενος που έφυγε από τον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι ότι η Σταντάρ είναι καλό πρότζεκτ φέτος με πολλές νίκες, συνήθως παίζει ως δεξί εξτρέμ ή πίσω από τον φορ ο Ζινγκερνάγκελ και έχει καλά νούμερα (-9 γκολ και 2 ασίστ στο πρωτάθλημα). Είναι τυχερός γιατί είναι σε ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο“, σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

Δεν είναι Μπιέλ ή Χάμες, που είναι πιο τεχνίτες, αλλά είναι πολυθεσίτης και παίκτης ομάδας, πρεσάρει, βοηθάει τον μπακ όταν παίζει ως εξτρέμ. Ένας εργατικός παίκτης, τύπου Φουστέρ, αλλά ο Τύπος στην Ελλάδα έδωσε λάθος κατεύθυνση με τη μεταγραφή του. Στη Σταντάρ βρήκε χώρο στην 11άδα, στη συμφωνία νομίζω ότι έχουν οψιόν αγοράς που δεν είναι μεγάλη. Στον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς, που τρέχει, θα έπαιζε άνετα. Ο Ολυμπιακός τον πήρε, του έδωσε το 10 στη φανέλα και τον έδιωξε το ίδιο καλοκαίρι. Πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό“.

  Θέλει νίκη με Ολυμπιακό ο Καρυπίδης - Οι ατάκες στους παίκτες του Άρη



“Χωρίς κίνητρο στον Ολυμπιακό ο Καμαρά – Ξενερωμένος αν επιστρεψει το καλοκαίρι – Για αυτό δεν τον βάζει ο Μουρίνιο”

Δεν περνάει τις καλύτερες μέρες του στο ιταλικό πρωτάθλημα ο Μαντί Καμαρά, δεδομένου ότι μπορεί μέσα στο φθινόπωρο να είχε πάρει τα πάνω του και να έπαιζε σε Ιταλία και Ευρώπη, αλλά τώρα πια έχει μείνει σταθερά πίσω.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο Μουρίνιο σε δηλώσεις του είχε σχολιάσει: “Δεν αγοράσαμε τον Μαντί Καμαρά. Ήρθε ως δανεικός για να αναπληρωθεί το κενό του Βαϊνάλντουμ στην τελευταία μέρα των μεταγραφών. Βρίσκεται εδώ για να βοηθήσει και όχι να προκαλέσει προβλήματα. Με τα χαρακτηριστικά του μπορεί να βοηθήσει όποτε χρειαστεί“.

Η περίπτωση του Μ. Καμαρά είναι ιδιαίτερη, αφενός γιατί ο Ολυμπιακός έλαβε το μεγαλύτερο ενοίκιο για τον δανεισμό του (1,2 εκατ. ευρώ), αφετέρου γιατί ο δανεισμός έγινε σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ρόμα, με έναν χαρισματικό προπονητή όπως είναι ο Μουρίνιο.

Διαβάστε τι μας είπε σχετικά για τη φετινή του παρουσία ο Γιάννης Γιαννούλας, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Ιταλία:Είχε πάρει χρόνο συμμετοχής και με καλά λόγια από τον Μουρίνιο ότι τον υπολόγιζε. Είχε κάνει θετικό ξεκίνημα. Όλα είναι θέμα κινήτρου – Ο Καμαρά τα τελευταία δύο χρόνια είχε ξεμείνει από κίνητρο στον Ολυμπιακό, φαινόταν επηρεασμένος. Πιστεύω αν επιστρέψει το προσεχές καλοκαίρι, θα είναι ξενερωμένος πάλι που θα φύγει από Καμπιονάτο για να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ. Δουλεύει σε καλύτερο και πιο απαιτητικό περιβάλλον, άρα είναι σε καλή φυσική κατάσταση και δείχνει έτοιμος για να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά“.

Πώς είναι τώρα η παρουσία του;

“Τελευταία έχει εξαφανιστεί, δεν τον βάζει καθόλου ο Μουρίνιο. Ενώ πριν το Μουντιάλ είχε χρόνο συμμετοχής, τον πίστευε. Μετά το Μουντιάλ έχει ξεχαστεί στα σχέδιά του. Με τα αυτά τα δεδομένα δεν τον βλέπω να μένει. Ο Μουρίνιο μετά το Μουντιάλ έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε πιτσιρικάδες από την ακαδημία της Ρόμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το συμβόλαιο Ελ Αραμπί ζητάει ο Μπακαμπού – Deals Μαρινάκη με “κολοσσό” στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

 
 

Διαβάστε επίσης: