"Αυτοκτονία" στο ΣΕΦ για Ολυμπιακό – Τα έκανε… θάλασσα στο φινάλε και πάει για τελικό στην Πόλη! (ΒΙΝΤΕΟ)


“Αυτοκτονία” στο ΣΕΦ για Ολυμπιακό – Τα έκανε… θάλασσα στο φινάλε και πάει για τελικό στην Πόλη! (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Σε ένα τρομερό παιχνίδι στο ΣΕΦ αντάξιο του επιπέδου των πλέι οφ, η Φενέρ όχι απλά έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά κατάφερε να του “σπάσει” κιόλας την έδρα με το τελικό 82-78, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1!



Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Τι ματσάρα ήταν αυτή! Σε ένα τρομερό παιχνίδι στο ΣΕΦ αντάξιο του επιπέδου των πλέι οφ της Euroleague, η Φενέρ όχι απλά έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά κατάφερε να του “σπάσει” κιόλας την έδρα με το τελικό 82-78, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1! Απαραιτήτως break στην Πόλη, για να φέρει τη σειρά πίσω στον Πειραιά, θέλουν πια οι Ερυθρόλευκοι.

Το ματς

Ένας Ολυμπιακός… όνειρο πάτησε το πόδι στο παρκέ του ΣΕΦ για το Game 2 της σειράς των πλέι οφ, στραγγαλίζοντας στο ξεκίνημα τη Φενέρ. Συγκεκριμένα με 2/2 τρίποντα του “καυτού” Κάαναν και εκτέλεση του Ουόκαπ, οι Ερυθρόλευκοι έτρεξαν σερί 10-1 για την απόλυτη κυριαρχία τους! Οι Τούρκοι κατέβηκαν με χαμηλό σχήμα επιχειρώντας να κάνουν ζημιά από την περιφέρεια, αλλά ήταν φανερό πως (τουλάχιστον αρχικά) αυτό το πλάνο δεν έβγαινε.

Το εύστοχο ζευγάρι βολών του Σάσα Βεζένκοφ ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (18-8), με τους Πειραιώτες να κάνουν ό,τι θέλουν σε άμυνα και επίθεση, τελειώνοντας το δεκάλεπτο με το εμφατικό +14 (24-10). Λίγο πριν είχαν εκτοξεύσει την απόσταση ακόμα και στους 16 με χουκ του Μπολομπόι, για μία Φενέρ που έδειχνε να μην μπορεί να “ανασάνει” στο γήπεδο!

  Τρελαίνει κόσμο η Τορίνο, πάτησε κορυφή - Στην 4αδα η Έμπολι

Η δεύτερη περίοδος αποδείχθηκε, όμως, εντελώς διαφορετική υπόθεση. Με υπομονή στην επίθεση και πιο ψηλό πλέον σχήμα, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Σημείο αναφοράς για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Τζόναθαν Μόντλεϊ, ο οποίος με προσωπικό επιμέρους 6-0 από δύο απανωτά γκολ-φάουλ, έριξε μετά από ώρα τη διαφορά στους 4 (34-30).

Ο Ολυμπιακός επιχειρούσε να αντιδράσει αλλά στην πράξη δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις, με τη Φενέρ να τρέχει σε λίγα μόλις λεπτά σερί 10-3. Αποτέλεσμα ήταν με την ανάπαυλα του ημιχρόνου το παιχνίδι να είχε εξελιχθεί σε ντέρμπι στα ίσια, κάτι που φυσικά αποτυπωνόταν και στο σκορ (37-34 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα). Σημαντικό, το γεγονός ότι στο πρώτο μέρος οι Τούρκοι είχαν καταφέρουν πάρουν 8 παραπάνω κατοχές σε σχέση με τους Πειραιώτες.

Στην εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός μπήκε καλά με ένα μικρό επιμέρους 4-0, για ν’ απαντήσει ωστόσο με γρήγορο λέι απ ο ανεβασμένος Καλάθης (41-36). Γκολ-φάουλ του Έντουαρντς έφερε ξανά κοντά τους φιλοξενούμενους (43-39), ενώ καλάθι και πάλι του Αμερικανού γκαρντ έριξε τη διαφορά σε απόσταση διπόντου (43-41). Την ίδια στιγμή, ο Σάσα Βεζένκοφ είχε πάρει πάνω του μόλις τρεις επιθέσεις για τους Ερυθρόλευκους, στοιχείο που έδειχνε σ’ ένα βαθμό την έλλειψη ηρεμίας των γηπεδούχων.

Το κάρφωμα του Φαλ από την ασίστ του Ουόκαπ έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό (47-43). Και οι δύο αντίπαλοι έτρεξαν τα δικά τους σερί (σ.σ. 6-0 ο καθένας), με το ματς να βρίσκεται στο οριακό 53-51. Εκεί ήταν η στιγμή να κάνει την ηχηρή εμφάνισή του ο Βεζένκοφ, ο οποίος με απίθανο buzzer beater από τα 10 μέτρα διαμόρφωσε το σκορ της τρίτης περιόδου (56-51)!

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε… γκραν γκινιόλ, καθώς με τρίποντο του Γκούντουριτς η Φενέρ ισοφάρισε έπειτα από ώρα (56-56). Μάλιστα με δεύτερο συνεχόμενο εύστοχο σουτ τριών πόντων αυτή τη φορά από τον Χέιζ, οι Τούρκοι προσπέρασαν κιόλας για πρώτη φορά με 56-59! Η Φενέρ είχε πάρει για τα καλά τα ηνία, βρίσκοντας καλάθι και με τον Ντόρσεϊ για το +5 (58-63).

Ένα έσπασμα 9-0, με μεγάλο τρίποντο του ΜακΚίσικ και γκολ-φάουλ του ίδιου αμέσως μετά, ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού για να ξανατεθεί σε θέση οδηγού (67-63). Ο Σλούκας μπήκε κι εκείνος στην εξίσωση με σπουδαία καλάθια (μεταξύ των οποίων κι ένα γκολ-φάουλ), δίνοντας αέρα 5 πόντων στην ομάδα του 4:17 πριν τη λήξη (73-68).

  Αντίστροφη μέτρηση για Φονσέκα στη Μίλαν – Οι τέσσερις προπονητές στη λίστα

Το ντέρμπι καλά κρατούσε, με το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Χέιζ να διατηρεί ζωντανή τη Φενέρ (73-71) και τον Πιέρ να φέρνει λίγο μετά το Game 2 στον πόντο (74-73). Το γκολ-φάουλ του Μόντλεϊ πάνω στον Βεζένκοφ έβαλε μάλιστα μπροστά τους φιλοξενούμενους (74-75), αλλά ο Σλούκας φαινόταν να το έχει πάρει προσωπικά, επαναφέροντας σε θέση οδηγού τους Πειραιώτες (76-75). Οι Τούρκοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με τον Ντόρσεϊ να πετυχαίνει κρίσιμους πόντους και τον Γκούντουριτς να μετρά στο φινάλε 3/4 καθοριστικές βολές, η Φενέρ του κόουτς Ιτούδη απέδρασε με τεράστιο διπλό από το ΣΕΦ, σπάζοντας την έδρα του Ολυμπιακού και ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1 με το τελικό 82-78!

Δείτε αναλυτικά τα στατικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 24-10, 37-34. 56-51, 78-82.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: