Αποκάλυψη: "Γι’ αυτό τιμωρήθηκαν μόνο 4 παίκτες από το "ξύλο" στο Ρεάλ-Παρτιζάν" – Πώς… γλίτωσε ο Γιουλ!


Αποκάλυψη: “Γι’ αυτό τιμωρήθηκαν μόνο 4 παίκτες από το “ξύλο” στο Ρεάλ-Παρτιζάν” – Πώς… γλίτωσε ο Γιουλ!


Διαφ.

Ρεπορτάζ στη Σερβία παρουσιάζει την έκθεση των διαιτητών για τα πολύ σοβαρά επεισόδια μεταξύ των παικτών στη Μαδρίτη και… ρίχνει φως στους λόγους που οι ποινές αφορούσαν μόνο συγκεκριμένους παίκτες και όχι όσους βρίσκονταν στο παρκέ.



Η Euroleague, μια μέρα μετά τα θλιβερά επεισόδια των παικτών της Ρεάλ και της Παρτίζαν, στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ στη Μαδρίτη και στο 1’40” πριν από την ολοκλήρωσή του, ανακοίνωσε τις σχετικές ποινές που προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.

Ο Γιαμπουσέλε τιμωρήθηκε μόνο με 5 αγωνιστικές, ο Γιουλ που έβαλε φωτιά με το αντιαθλητικό φάουλ του δεν τιμωρήθηκε καν, ενώ δυο αγωνιστικές “έφαγε” ο Κέβιν Πάντερ.

Η ιστοσελίδα “sportklub.n1info.rs” λοιπόν, αποκαλύπτει τι έγραφε η έκθεση των διαιτητών, που «διαφώνησαν» οι δύο ομάδες και γιατί δεν τιμωρήθηκε ο Γιουλ.

Μεταξύ άλλων, το ρεπορτάζ των Σέρβων αναφέρει ότι ο Γιουλ δεν τιμωρήθηκε γιατί οι διαιτητές έκριναν ότι δεν συμμετείχε στη φυσική αντιπαράθεση στο γήπεδο.

  Ατάκα από Θεσσαλονίκη για ΠΑΟΚ και τα πιτσιρίκια από τις ακαδημίες!

«Εφόσον ο Γιουλ έκανε το αντιαθλητικό φάουλ, το οποίο επιβλήθηκε στον αγωνιστικό χώρο, η συμπεριφορά του δεν εμπίπτει στην ευθύνη του πειθαρχικού δικαστή. Αν δεν είχε κάνει το αντιαθλητικό φάουλ, ο αγώνας μπορεί να μην είχε διακοπεί, αλλά στη συνέχεια δεν συμμετείχε στα επεισόδια μεταξύ των παικτών, οι διαιτητές δεν τον απέκλεισαν και επομένως ο πειθαρχικός δικαστής δεν έχει την αρμοδιότητα να τον τιμωρήσει», αναφέρεται στην σχετική έκθεση.

Όσον αφορά γιατί τιμωρήθηκαν μόνο τέσσερις παίκτες, η έκθεση σημειώνει: «Και ενώ το σκορ μπορούσε να αμφισβητηθεί, η Ρεάλ και η Παρτιζάν δεν το έκαναν. Μοναδική εξαίρεση το γεγονός ότι δήλωσαν από τη Ρεάλ ότι ο Μούσα δεν χτύπησε τον παίκτη με το νούμερο επτά (Παντέρ), αλλά ότι χτυπήθηκε».

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι έγινε λεπτομερής ανάλυση βίντεο του γεγονότος και ότι «αν και υπήρξε σωματική επαφή μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως σωματική επίθεση ή απόπειρα σωματικής επίθεσης και επομένως δεν αποτελεί παραβίαση του άρθρου 27.1(α).».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποίηση από Παρτιζάν: “Θα αδειάσει η κερκίδα σε 45 λεπτά, έχει… γονατίσει η Ρεάλ”!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: