Ο ΠΑΟΚ του… την χάλασε στη Λεωφόρο – "Χ"αμένη ευκαιρία για τρίποντο τίτλου ο Παναθηναϊκός! (vid)


Ο ΠΑΟΚ του… την χάλασε στη Λεωφόρο – “Χ”αμένη ευκαιρία για τρίποντο τίτλου ο Παναθηναϊκός! (vid)


Διαφ.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε νωρίς γκολ με τον Μαντσίνι, ωστόσο στη συνέχεια χαλάρωσε και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε, βρίσκοντας γκολ με τον Μπράντον Τόμας για το τελικό 1-1 στη Λεωφόρο. Συνεχίζεται η αγωνία για την ανάδειξη του πρωταθλητή.



Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: “Χ”αμένη ευκαιρία για το Τριφύλλι! Ο Παναθηναϊκός βρήκε νωρίς γκολ με τον Μαντσίνι, ωστόσο στη συνέχεια χαλάρωσε… επικύνδυνα και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε, βρίσκοντας γκολ με τον Μπράντον Τόμας για το τελικό 1-1 στη Λεωφόρο. Συνεχίζεται η αγωνία για την ανάδειξη του πρωταθλητή, μετά και την ισοπαλία ΑΕΚ – Ολυμπιακού στην OPAP Arena.

Το ματς

Καλύτερα μπήκε σε έναν ακόμη τελικό τίτλου στο “Απ. Νικολαΐδης” ο Παναθηναϊκός, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ πριν καν τη συμπλήρωση 10 λεπτών. Συγκεκριμένα στο 9′ ο Σπόραρ, όντας πεσμένος μέσα στην περιοχή έπειτα από μονομαχία με τον Νάσμπεργκ, πρόλαβε να στρώσει την μπάλα στον επερχόμενο Μαντσίνι, που πλάσαρε ιδανικά με το αριστερό για το 1-0, δίνοντας το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στη Λεωφόρο!

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 14ο λεπτό, όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Ολιβέιρα έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι, ο οποίος πάντως έδειχνε να ελέγχει τη φάση. Σαν να μην έφταναν όλα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, στο 28′ αναγκάστηκε και σε υποχρεωτική αλλαγή, καθώς ο Νέλσον Ολιβέιρα τραυματίστηκε (σ.σ. μυϊκό πρόβλημα) και στη θέση του πέρασε ο Μπράντον Τόμας.

Στο 27′ ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά με προβολή του Σπόραρ έπειτα από ωραίο γύρισμα του Χουάνκαρ από αριστερά, όμως η μπάλα από το τελείωμα του Σλοβένου βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο ρυθμός είχε πάει στα μέτρα του Τριφυλλιού, καθώς ναι μεν οι Θεσσαλονικείς είχαν την κατοχή, αλλά δύσκολα έβρισκαν τελικές προσπάθειες.

  Live streaming η συνέντευξη Τύπου για το "Παύλος Γιαννακόπουλος" (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο 39ο λεπτό ωστόσο ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-1, όταν ο Μπρινιόλι έκανε φανταστική απόκρουση στην προβολή του Τόμας στο πρώτο δοκάρι, σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση! Στο 44′ ήταν η σειρά του Μπερνάρ να φτάσει μία ανάσα από το 2-0, με τον Κοτάρσκι αυτή τη φορά να του λέει “όχι”! Το 1-0 έτσι δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τους Πράσινους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα που τόσο ήθελαν πριν τη σέντρα να έχουν.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως αλλαγές. Την πρώτη τελική και στην επανάληψη την είχε πάλι ο Παναθηναϊκός, όταν στο 51′ ειδικότερα το σουτ του Τσόκαϊ από μακριά μπλόκαρε σταθερά ο Κοτάρσκι. Στο 54′ ο Σπόραρ βγήκε σε πλάγιο τετ-α-τετ από κάθετη του Ιωαννίδη, όμως άνοιξε αρκετά την μπάλα και εκτέλεσε από δύσκολη γωνία, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να είναι καλά τοποθετημένος και να διώχνει.

Η στιγμή του Δικεφάλου του Βορρά ήρθε στο 60ο λεπτό, όταν μετά από λάθος των παικτών του Παναθηναϊκού ο Μπράντον Τόμας έφυγε στην αντεπίθεση και εκτέλεσε άψογα, με την μπάλα να βρίσκει δοκάρι και μέσα για το 1-1! Δύο λεπτά μετά (σ.σ. στο 62′) ο Μπερνάρ έχασε νέο απίστευτο τετ-α-τετ για να κάνει άμεσα το 2-1, με τον Κοτάρσκι να διώχνει σωτήρια με τα πόδια! Στο 63′ ξανά ο Μπερνάρ άγγιξε με απευθείας εκτέλεση φάουλ το γκολ, σ’ ένα χρονικό σημείο που το ματς είχε πάρει για καλά… φωτιά.​ Το διακύβευμα, άλλωστε, ήταν τεράστιο.

  Θέλει νίκη με Ολυμπιακό ο Καρυπίδης - Οι ατάκες στους παίκτες του Άρη

Στο 80′ ο Παναθηναϊκός είχε σπουδαία φάση για να προηγηθεί και πάλι, αλλά το φοβερό σουτ του Μαντσίνι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Τα πράγματα προς το τέλος έγιναν χειρότερα για τους Πράσινους, όταν στο 84ο λεπτό ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα (σωστά) για ένα πολύ σκληρό χτύπημα στον Μπράντον Τόμας. Το 1-1 δεν μεταβλήθηκε ποτέ μέχρι το φινάλε, με το Τριφύλλι να χάνει μεγάλη ευκαιρία για τρίποντο… τίτλου, αλλά να παραμένει σε θέση οδηγού της κούρσας μετά το 0-0 στην OPAP Arena.

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ (86′ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74′ Κλεϊνχέισλερ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης, Σπόραρ (61′ Πέρεθ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (81′ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες. Ντάντας (71′ Σβαμπ), Φ. Σοάρες, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (82′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28′ Τόμας).  

 

Διαβάστε επίσης: