Απρόβλεπτο "φώτο- φίνις" τίτλου στην Αγγλία – Μοναδική βεβαιότητα, ότι ο "βασιλιάς" θα είναι Νορβηγός!


Απρόβλεπτο “φώτο- φίνις” τίτλου στην Αγγλία – Μοναδική βεβαιότητα, ότι ο “βασιλιάς” θα είναι Νορβηγός!


Διαφ.

 Τρεις αγωνιστικές πριν την αυλαία του πρωταθλήματος, τέσσερις για την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι το βέβαιο είναι πως, είτε με τον Έρλινγκ Χάλαντ, είτε με τον Μάρτιν Όντεγκαρντ, Νορβηγός θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα πανηγυρίσει την κατάκτηση της φετινής Premier League.



 Όπως βέβαιο είναι επίσης, πως είτε η Σίτι κατακτήσει το 3ο συνεχόμενό της τίτλο, είτε η Άρσεναλ το πρώτο της, από το μακρινό 2004, Χάλαντ και Όντεγκαρντ θα παραμείνουν «κολλητοί», θα συνεχίσουν να κάνουν παρέα, να βλέπονται, να μιλάνε στο τηλέφωνο, κυρίως να πειράζουν, ο ένας τον άλλον όπως εξάλλου κάνουν εδώ και χρόνια και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων της εθνικής Νορβηγίας.

 Σαφές προβάδισμα για το φετινό στέμμα έχουν η Μάντσεστερ Σίτι και ο Χάλαντ. Γιατί είναι στην κορυφή με 82 βαθμούς, αλλά σε 34 παιχνίδια, γιατί προέρχονται από 5 συνεχόμενες νίκες, κυρίως γιατί το ηθικό τους είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο μετά το 1-1 στο «Μπερναμπέου» που ισοδυναμεί με μισή πρόκριση στον τελικό του φετινού Champions League. Έχουν όμως δυσκολότερο πρόγραμμα μπροστά τους, σε σχέση με την Άρσεναλ που ακολουθεί στους 81 βαθμούς κι ένα παιχνίδι παραπάνω, περιμένοντας με αγωνία, στη… γωνία το όποιο στραβοπάτημα της αρμάδας του Γκουαρδιόλα.

  Ο... Μαρσιάλ του ΠΑΟΚ που κανείς δεν υπολογίζει - Θα τον αλλάζει επίπεδο!

 Η Σίτι παίζει αύριο στο Λίβερπουλ, με την Έβερτον που μετά το εντυπωσιακό 1-5 στο σπίτι της Μπράιτον θα παλέψει με νύχια και με δόντια για ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό. Την Τρίτη φιλοξενεί τη Ρεάλ, στη ρεβάνς του Μάντσεστερ. Στις 21 Μαΐου την Τσέλσι, στις 24 πάει στο Μπράιτον και στις 28 ολοκληρώνει, πάλι εκτός, στο Μπρέντφορντ.

 Ενώ η Άρσεναλ φιλοξενεί αύριο την Μπράιτον, μετά πάει στο Νόττινγκαμ (20/5) και ολοκληρώνει στο Λονδίνο (28/5) με τη Γουλβς. Από τη μία, λοιπόν, ναι μεν η Σίτι είναι το φαβορί, ωστόσο πάντα θεωρητικά γιατί ο δρόμος προς την στέψη δεν είναι γεμάτος ροδοπέταλα.    

 Για τους λάτρεις των στατιστικών πάντως, και εν αναμονή της ετυμηγορίας του γηπέδου, Χάλαντ και Όντεγκαρντ μπορεί να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, στιλ παιχνιδιού, ύψος ή μυϊκή δύναμη, παρόλα αυτά η μεταξύ τους διαφορά δεν είναι τόσο αβυσσαλέα όπως μπορεί να εικάζουμε.

 Ο 24χρονος Όντεγκαντ, στην εθνική Νορβηγίας από το 2014, με 2 γκολ σε 49 παιχνίδια βρίσκεται ήδη στην πρώτη 10άδα της Premier ως προς τα τάκλιν και στην πρώτη 5άδα ως προς τις ασίστ ή τα απευθείας φάουλ. Με την Άρσεναλ έχει πετύχει 11 γκολ σε 26 shots on target, έχει το 97,49% των ασίστ και το 80.97% από κερδισμένες πάσες.

  Ο Μίροτιτς φτιάχνει τον τέλειο παίκτη: Επέλεξε έναν Έλληνα (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ενώ ο 22χρονος Χάλαντ, σκόρερ 21 γκολ σε 23 παιχνίδια της Νορβηγίας, ήδη σκόρερ και 32 γκολ στο πρωτάθλημα ή 52 φετινών με τη Σίτι, σε όλες τις διοργανώσεις έχει μόλις το 25,66% από κερδισμένες πάσες. Μες στην περιοχή όμως είναι ένας ψυχρός «εκτελεστής» με ποσοστό 99,93% κάθε φορά που η μπάλα θα περάσει, είτε από τα πόδια του, είτε από το κεφάλι του…  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: