Η Τούμπα… φτιάχνει τον νέο Ολυμπιακό – Βρήκε αντι-Εμβιλά, απόφαση για Τζολάκη – Υπογράφουν δύο εξτρέμ!


Η Τούμπα… φτιάχνει τον νέο Ολυμπιακό – Βρήκε αντι-Εμβιλά, απόφαση για Τζολάκη – Υπογράφουν δύο εξτρέμ!


Διαφ.

Οι πρώτες αλλαγές σε ρόστερ και πρόσωπα. Οι Πειραιώτες επικράτησαν στην Τούμπα, έκαναν το χρέος τους χωρίς να πανηγυρίσουν ιδιαίτερα και τώρα ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Ποιοι κέρδισαν τις εντυπώσεις στη Θεσσαλονίκη, οι μεταγραφές και το ερωτηματικό για θέση Νο1.



Ολυμπιακός: Μία σεζόν με πολλά «σκαμπανεβάσματα», το φινάλε της οποία περισσότερο έμοιαζε με… μαρτύριο, ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό με νίκη στην Τούμπα. Οι Πειραιώτες έκαναν το χρέος τους και τερμάτισαν στην 3η θέση, αλλά ακόμα κι έτσι θα χρειαστούν νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου, ώστε να συμμετάσχουν στο Europa League τη νέα σεζόν.

Έχει μεγάλη σημασία για τους Ερυθρολεύκους το σε ποια διοργάνωση θα παίξουν, αφού το οικονομικό πλήγμα από τη μη συμμετοχή στο Champions League δεν είναι αμελητέο. Από πλευράς εσόδων, το Europa League είναι σαφώς καλύτερο από το Conference.

Όπως και να έχει, όλοι στον Ολυμπιακό πρέπει πρώτα από όλα να έχουν στο μυαλό τους το χτίσιμο μίας ομάδας καλύτερης από τη φετινή. Για να συμβεί αυτό προφανώς πρέπει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, όχι όμως και γκρέμισμα! Υπάρχουν θετικά που μπορούν να κρατήσουν οι Ερυθρόλευκοι από τη φετινή παρουσία τους και καλό θα ήταν να τα κρατήσουν και να κινηθούν με γνώμονα την κάλυψη των κενών.

Το μεγαλύτερο θέμα εστιάζεται στην άμυνα, όπου είναι ξεκάθαρο ότι απαιτώνται οι πιο βαθιές τομές. Ουσιαστικά μόνο ο Ντόη πρέπει να θεωρείται σίγουρος για το νέο ρόστερ, αφού οι Παπασταθόπουλος, Ρέτσος, Σισέ και Μπα είναι στον… αέρα. Θεωρείται δεδομένο πως πρέπει να αποκτηθούν τουλάχιστον δύο κεντρικοί αμυντικοί πρώτης γραμμής.

  Θέλει νίκη με Ολυμπιακό ο Καυρπίδης - Οι ατάκες στους παίκτες του Άρη

Καλύτερη μοιάζει να είναι η κατάσταση στο μέτωπο των πλάγιων μπακ, με τους Ροντινέι και Ρέαμπτσιουκ να θεωρούνται αξιόπιστες λύσεις. Μάλιστα αμφότεροι έκαναν εξαιρετικά Πλέι οφ και η λογική λέει ότι αν γίνουν κινήσεις για μπακ, αυτές θα είναι είτε για να πλαισιώσουν τους δύο προαναφερθέντες είτε για να τους αντικαταστήσουν σε περίπτωση πώλησης (με το… αζημίωτο φυσικά!).

Ο Τζολάκης αντικατέστησε επάξια τον τραυματία Πασχαλάκη στα Πλέι οφ, δικαιώνοντας την πίστη του Ολυμπιακού στο πρόσωπό του. Βέβαια, είναι καθοριστική η απόφαση που θα παρθεί για το νεαρό γκολκίπερ αναφορικά με την επόμενη σεζόν. Θα του κάνει περισσότερο καλό το να μείνει ως δεύτερος πίσω από τον Πασχαλάκη ή μήπως πρέπει να πάει κάπου δανεικός ώστε να είναι βασικός;

Ο Εμβιλά είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει, αναγκάζοντας τους Πειραιώτες να βρουν επάξιο αντικαταστάτη, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε ανατροπή με τον Σαμασέκου. Ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στην Τούμπα έκανε εξαιρετικό φινάλε στη σεζόν και πολλοί θεωρούν ότι η μονιμοποίησή του στην ενδεκάδα και η καθιέρωση του 4-3-3 ήταν το μυστικό για τη βελτίωση του Ολυμπιακού τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Αφρικανός δεν δύναται να αγοραστεί από τη Χόφενχαϊμ με την παρούσα συμφωνία, αφού υπάρχει ρήτρα 12 εκατομμυρίων. Θα μπορούσε όμως ο Ολυμπιακός να επιδιώξει να επεκτείνει τον δανεισμό του είτε να τον αποκτήσει με άλλο, χαμηλότερο ποσό. Γιατί να μην είναι ο Σαμασέκου τελικά ο αντι-Εμβιλά στο Λιμάνι;

Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Βαλμπουενά δεν θα «χαλάσει» τόσο τους Πειραιώτες αφού στο ρόστερ υπάρχουν ικανά «δεκάρια». Αντιθέτως πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να παραμείνει ο Κανός αλλά και να αποκτηθεί ακόμα ένα πρωτοκλασάτος εξτρέμ.

  Απαντήσεις για Μαρσιάλ, Ηλιόπουλο και αν θα κάνει μεταγραφή η ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέλος, ο Ελ Αραμπί λογικά θα αποτελέσει παρελθόν, άρα οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να βγουν στην αγορά για επιθετικό. Πρωτίστως όμως καλούνται να βρουν τη φόρμουλα για την παραμονή του Μπακαμπού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστική στιγμή μετά τον τελικό Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ: Τεράστιο μπράβο στα παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ)


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: