Τα λάθη… πληρώνονται στον ΠΑΟΚ – Το γεγονός που άφησε τον Δικέφαλο στην 4η θέση – Απίστευτο στατιστικό


Τα λάθη… πληρώνονται στον ΠΑΟΚ – Το γεγονός που άφησε τον Δικέφαλο στην 4η θέση – Απίστευτο στατιστικό


Διαφ.

Τα πλέι οφ του φετινού πρωταθλήματος μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν ως καταστροφικά για τον ΠΑΟΚ και τελείωσαν με τον χειρότερο τρόπο και τερματισμό στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.



ΠΑΟΚ: Τα πλέι οφ του φετινού πρωταθλήματος μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν ως καταστροφικά για τον ΠΑΟΚ και τελείωσαν με τον χειρότερο τρόπο και τερματισμό στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με 1-0 και βρέθηκε στο -6 από τη τρίτη θέση. Γενικότερα στο μίνι πρωτάθλημα αυτό στα ντέρμπι με τις ομάδες της Αθήνας ο απολογισμός ήταν εντελως αρνητικός με μόλις έναν βαθμό (!) στα έξι παιχνίδια με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Μια από τις αιτίες για αυτή την ελεύθερη πτώση του Δικεφάλου στα πλέι οφ, πέραν πάσης αμφιβολίας έχει να κάνει με την αμυντική του λειτουργία. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν το πρόβλημα οτι δεν ειναι στην επίθεση αλλά και στην άμυνα, στο πόσο εύκολα δέχτηκε ταγκολ ο ΠΑΟΚ σε αυτά τα πλέι οφ.

  Πότε θα παίξει ο Μαρσιάλ; - Οι 3 παράμετροι που θα το κρίνουν!

Σε αυτές τις 10 αγωνιστικές του μίνι πρωταθλήματος οι «ασπρόμαυροι» δέχτηκαν 17 γκολ, ενώ σε όλη την υπόλοιπη κανονική διάρκεια των 26 αγωνιστικών της Σούπερλιγκ είχε δεχτεί μόλις 15!

Η διαφορά είναι τεράστια και θα πρέπει να προβλήματίσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που ειχε ως στόχο να δημιουργήσει μια συμπαγής ομάδας αμυντικά αλλά στα πλέι οφ κράτησε ανέπαφη την εστία της σε μια μόλις περίπτωση, αυτή με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Και δεν ειναι μόνο ευθύνη της αμυντικής τετράδας ή του τερματοφύλακα αυτή η αρνητική επίδοση. Σίγουρα έγιναν λάθη αμυντικά στα πλέι οφ από συγκεκριμένους παίκτες, αλλά η άμυνα αρχίζει από την επίθεση και το πρόβλημα δεν μπορεί να μείνει μόνο στους αμυντικούς.

Αν βάλει κανείς στην εξίσωση και την επιθετική αφλογιστία στα πλέι οφ, τότε η 4η θέση που τερμάτισε ο ΠΑΟΚ ίσως να μοιάζει και απολύτως φυσιολογική.

Στα 10 ματς των πλέι οφ η ομάδα του Λουτσέσκου σκόραραν 14 φορές μόλις, ενώ στους 26 αγώνες της κανονικής διάρκειας είχε βρει 43 φορές τον δρόμο για τα δίχτυα. Η μέρα με την νύχτα από την κανονική διάρκεια στα πλέι οφ για τον ΠΑΟΚ και στην άμυνα και στην επίθεση.

Ο Δικέφαλος μετά το 2015-16 επιστρέφει στην 4η θέση και σίγουρα είναι ένα σημαντικό πισωγύρισμα αυτό επί εποχής Ιβάν Σαββίδη. Υπάρχει ο τελικός της επόμενης Τετάρτης με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό και ανεξαρτήτως εξέλιξης σε αυτό τον αγώνα, θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις στον ΠΑΟΚ αν δεν θέλει και τον επόμενο Μάιο να βρίσκεται σε μια ίδια ή παρόμοια κατάσταση.

  Σπουδαία μάχη στο "Κλ. Βικελίδης" - Live: Άρης - Ολυμπιακός

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέχρι 25 εκατ. η ΑΕΚ από Ευρώπη, σίγουρα 10 – “Διαφωνία” Αλμέιδα-Μελισσανίδη για Έλληνα – Πωλήθηκε ο πρώτος!

 

Διαβάστε επίσης: