Ρεάλ από "ατσάλι" υπέταξε την Μπάρτσα και πάει για τη μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό στον τελικό! (vid)


Ρεάλ από “ατσάλι” υπέταξε την Μπάρτσα και πάει για τη μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό στον τελικό! (vid)


Διαφ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό του Final-4 στο Κάουνας, αφού επικράτησε της Μπαρτσελόνα στον δεύτερο ημιτελικό με σκορ 78-66!



Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Το μεγαλύτερο σύλλογο στον κόσμο δεν μπορεί κανείς να τον ξεγράφει. Ποτέ, όπως αποδείχθηκε στην πράξη! Η Ρεάλ λοιπόν θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό του Final-4 στο Κάουνας, αφού οι Μαδριλένοι επικράτησαν της Μπαρτσελόνα (του άφαντου Μίροτιτς) στον δεύτερο ημιτελικό με σκορ 78-66. Ακόμα μία αποτυχία του Σάρας να φέρει ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης…

Την Κυριακή (21/5) στις 20:00 το τζάμπολ στον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης

Το ματς

Με τον Ταβάρες να κάνει μεγάλη ζημιά στη ρακέτα της Μπαρτσελόνα ξεκίνησε ο δεύτερος ημιτελικός του Final-4 στο Κάουνας, φτάνοντας γρήγορα η Ρεάλ στο υπέρ της 6-0. Οι Καταλανοί απάντησαν με τρίποντο του Αμπρίνες (3-6), πετυχαίνοντας κάτι μοναδικό στη συνέχεια όλης της πρώτης περιόδου. Ποιο ήταν αυτό; Το γεγονός ότι και οι 18 πόντοι τους, προήλθαν αποκλειστικά και μόνο από τρίποντα, μετρώντας για την ακρίβεια 6/9 από τα 6.75! Την ίδια στιγμή, που οι παίκτες του Σάρας είχαν εκτελέσει μόλις 2 δίποντα.

  Έσκασε μεταγραφή στον μπασκετικό Ολυμπιακό - Ανακοίνωση μεσημέρι Σαββάτου!

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε ξανά με καλάθι της Ρεάλ δια χειρός Ράντολφ (18-20), όμως η Μπάρτσα φαινόταν ότι βρισκόταν ένα επίπεδο πιο πάνω. Τόσο σε ενέργεια, όσο και σε λύσεις. Ταυτόχρονα, ο Γιοκουμπάιτις εξελισσόταν σε παράγοντα για την ομάδα του, σκοράροντας τα πρώτα και μοναδικά δίποντα των Μπλαουγκράνα μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι για το 27-22!

Με τρίποντο και φάουλ που κέρδισε από τον Γιουλ ο Λαπροβίτολα διατήρησε σταθερά σε απόσταση την Μπαρτσελόνα (36-29, +7), με τον Ράντολφ πάντως έστω και ως ρεζέρβα του Ταβάρες να δίνει κάποιες λύσεις στο “5” (36-31). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το buzzer beater τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ (42-36), ενώ και ο Σατοράνσκι ευστόχησε για τρεις πετώντας τη μπάλα πίσω από τη σέντρα(!), αλλά δυστυχώς για τον ίδιο και τον Γιασικεβίτσιους η προσπάθειά του ήταν εκπρόθεσμη.

Στο δεύτερο μέρος ο Μίροτιτς συνέχιζε να παραμένει και άποντος και… άφαντος, με τον Χεζόνια στον αντίποδα να πετυχαίνει απίστευτο τρίποντο πάνω σε άμυνα για το 42-39. Η Μπαρτσελόνα άρχιζε να υποχωρεί σε ισχύ, να χάνει το “μυαλό” και ο λόγος, δεν ήταν άλλος παρά η απίθανη παρουσία του Ταβάρες στο παρκέ, ο οποίος με τον 16ο πόντο του ισοφάρισε έπειτα από ώρα τον ισπανικό “εμφύλιο” σε 47-47.

Η Ρεάλ με κάρφωμα του Μούσα στο ανοικτό γήπεδο προσπέρασε κιόλας (47-49), φτάνοντας ακολούθως και στο +4 πάλι με τον Μούσα αυτή τη φορά από τις βολές. Οι Μαδριλένοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +7 (47-54) με ωραίο καλάθι του Γκος, για μία Μπαρτσελόνα στον αντίποδα που δεν έλεγε να βρει λύσεις στην επίθεση. Ανάσα στους Καταλανούς έδωσε το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Λαπροβίτολα (55-58), το οποίο διαμόρφωσε και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

  Αποκαλύψεις στο βίντεο Μαρσιάλ-Ηλιόπουλου! Μαγεία και κατακτήσεις

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ξανά ο Λαπροβίτολα έφερε το Ελ Κλάσικο από τα 6.75 σε απόλυτη ισορροπία (58-58), με τις δύο ομάδες στη συνέχεια να επιδίδονται σε σειρά άστοχων επιθέσεων. Την εκατέρωθεν αφλογιστία “έσπασε” από το σημείο των βολών ο Γιουλ (58-60), για να αποσπάσει τους Μαδριλένους στο +4 αμέσως μετά ο Σέρχι Ροντρίγκες (58-62), με τον ίδιο μάλιστα να φέρνει τη Βασίλισσα στο +7 με μεγάλο τρίποντο (60-67) 4:33 πριν τη λήξη! Όντως, η Ρεάλ δεν έχασε ποτέ το ισχυρό προβάδισμά της, επικρατώντας με σκορ 78-66 της Μπαρτσελόνα και παίρνοντας, έτσι, το εισιτήριο για τον σπουδαίο τελικό (21/5, 20:00) απέναντι στον Ολυμπιακό!

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 42-36, 55-58, 66-78.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: