Παρά τα 11 αστέρια της Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός παραμένει η πιο επιτυχημένη ομάδα των Final-4! (vid)


Παρά τα 11 αστέρια της Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός παραμένει η πιο επιτυχημένη ομάδα των Final-4! (vid)


Διαφ.

Όσα χρόνια κι αν απέχει από τα μεγάλα ραντεβού της Euroleague, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει νούμερα που… ζαλίζουν.



Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζει από χθες (21/5) την κατάκτηση της Euroleague για τη σεζόν 2022-23, η οποία είναι η 11η ευρωπαϊκή κούπα στην τεράστια ιστορία της Βασίλισσας.

Ο Ολυμπιακός είχε στα χέρια του την κούπα σχεδόν 4 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, όμως ο Σέρχιο Γιουλ είχε άλλη άποψη και με απίθανο καλάθι 3,2” πριν το τέλος, άλλαξε χέρια στον κάτοχο του τροπαίου.

Ο Ολυμπιακός κατά κοινή ομολογία ήταν συνολικά η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και το γεγονός ότι έχασε στο νήμα του τελικού, δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι είναι μαζί με την Μπαρτσελόνα οι πιο αποτυχημένες ομάδες όσον αφορά τα Final-4 που έχουν παίξει, σε σχέση με τις κατακτήσεις τους.

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός μετρά 3 Ευρωλίγκες σε 12 συμμετοχές Final-4, ενώ αντίστοιχα η Μπαρτσελόνα 2 σε 17(!) Final-4. Η Ρεάλ από την άλλη έχει 5 κατακτήσεις σε 13 Final-4 που έχει συμμετάσχει, καθώς τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά της τρόπαια ήταν πριν το θεσμό των Final-4. Ποια είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα; Μα φυσικά ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε 11 συμμετοχές Final-4 έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης 6 φορές! Ποσοστό, δηλαδή, πάνω από 50%.

  Αστέρια της Γιουνάιτεντ δεν ξέχασαν τον Μαρτιάλ - Οι ευχές λόγω ΑΕΚ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: