Η δύσκολη… αποστολή Μπαρτζώκα πριν τον ΠΑΟ – Γρίφος με Σλούκα-Βεζένκοφ, ριζικές αλλαγές στο ρόστερ


Η δύσκολη… αποστολή Μπαρτζώκα πριν τον ΠΑΟ – Γρίφος με Σλούκα-Βεζένκοφ, ριζικές αλλαγές στο ρόστερ


Διαφ.

Στο Λιμάνι πρέπει άμεσα να αφήσουν πίσω τους το ΣΟΚ! Ο Ηλίας Μάτσας αποκωδικοποιεί στα Matchαρίσματα την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού, μετά την απώλεια του τροπαίου της Ευρωλίγκας στον τελικό του Final 4 του Κάουνας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης



Final 4 ήταν και… πάει! Η φετινή διοργάνωση της Euroleague στο Κάουνας, έφερε νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από τέσσερα χρόνια. Το μεγάλο φαβορί και κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος όμως έπεσε στην κατάρα του 1ου της κανονικής διάρκειας αλλά και… των Ισπανών!

Οι ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει 7 φορές iσπανικές ομάδες στο σύνολο των 9 τελικών τους στην Ευρωλίγκα με τον τελικό απολογισμό να είναι 5 ήττες και 2 νίκες…

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν κατά γενική ομολογία η καλύτερη ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά όταν μία ολόκληρη σεζόν κρίνεται σε μία φάση, σε ένα σουτ τότε μόνο η τύχη μπορεί να… αποφασίσει. Και όταν έχεις απέναντί σου την πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης, αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης, τότε οι πιθανότητες δεν είναι μαζί σου!

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό το «λάθος», άφησε την εξαιρετική του πορεία από το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης, αλλά και αυτή συνολικά σε Final 4 και τελικό, να κριθεί σε 68 αγωνιστικά δευτερόλεπτα. Εκεί μίλησε το άγχος του… για δεύτερη φορά πρωτάρη και η τεράστια εμπειρία της «Βασίλισσας», η οποία βρέθηκε στο Κάουνας μόνο και μόνο από τύχη και από πανουργιά! Γιατί με τον δεύτερο προημιτελικό τελειωμένο και την Παρτιζάν με το ένα πόδι στην επιστροφή της στα Final 4, μετά από 13 χρόνια, ο άνθρωπος που έκρινε το τρόπαιο, ο Σέρχιο Γιουλ, χρησιμοποίησε όλη του την… καπατσοσύνη, οδηγώντας τελικά τη Ρεάλ στο 11ο Ευρωπαϊκό της τρόπαιο.

  Αυτό το ζητούμενο του Αλόνσο με Σέρρες - Τι ισχύει με Ουναΐ

Η τεχνική ανάλυση του τελικού ή και όλης της διοργάνωσης του Final 4, είναι σχεδόν παράταιρη καθώς με τα καλά του και τα κακά του, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, σου έδινε την εντύπωση και στα δύο 40λεπτα συνολικά ότι θα πάρει τελικά αυτό που του αξίζει από το μπάσκετ που παίζει και την ανωτερότητά του στο παρκέ…

Πώς αφήσει πίσω το ΣΟΚ

Πλέον o Ολυμπιακός έχει να διαχειριστεί την επόμενη μέρα και τον τελευταίο διαθέσιμο τίτλο της σεζόν, που είναι το Ελληνικό πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στις εγχώριες διοργανώσεις είναι αήττητος πάνω από 1,5 χρόνο! Το έργο του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς θα πρέπει να φέρει την ομάδα του σε τέτοια ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, ώστε να μπορέσει να αφήσει πίσω της το ΣΟΚ του να χάνεις ένα τόσο σπουδαίο τίτλο σε ένα σουτ.

Η διαφορά ποιότητας όμως των «ερυθρολεύκων» σε σχέση με τους άμεσους αντιπάλους του, αρχικά τον ΠΑΟΚ, που θα τον βοηθήσει να ξαναμπεί στο κλίμα και στη συνέχεια του Παναθηναϊκού (ή του Περιστερίου του Βασίλη Σπανούλη), είναι τέτοια που δύσκολα επιτρέπει διαφορετική πρόβλεψη, όχι μόνο για την κατάκτηση του τίτλου αλλά και για το απόλυτο ακόμα μία χρονιά. Αν μάλιστα αφήσουν σχετικά γρήγορα πίσω τους το Κάουνας, τότε το τελευταίο μοιάζει και το πιο πιθανό!

Υποχρεωμένος να κοιτάξει το μέλλον

Όσο για την επόμενη χρονιά, αποτελεί μεγάλο γρίφο για τον Ολυμπιακό, που χτίστηκε 3 χρόνια, με τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις, για να πάρει την Ευρωλίγκα και στην πραγματικότητα την άξιζε! Στον αθλητισμό όμως παίζουν πάρα πολύ παράγοντες ρόλο και στους «ερυθρόλευκους» είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν άμεσα το μέλλον. Παρά την πικρία τους, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι φάνηκαν από το Κάουνας ήδη διατεθειμένοι να συνεχίσουν ή και να ενισχύσουν το πρότζεκτ που τους έφερε ως εδώ, σε μία χρονιά που η αποφάσεις τους θα έχουν βαρύνουσα σημασία.

  Άρθρο για ΑΕΚ: Ένα μεγάλο "Respect"! Αδιανόητο ρόστερ - Άνοιξε μεγάλη πόρτα

Σλούκας και Βεζένκοφ οι γρίφοι

Η περίπτωση Σλούκα είναι η πιο δύσκολη και πιο περίεργη απ’ όλες, με τον διεθνή γκαρντ αλλά και τον Ολυμπιακό να πρέπει να πάρουν μία πολύ σημαντική απόφαση για το αν θα συνεχίζουν να πορεύονται μαζί. Η δεύτερη συνθήκη αφορά τον MVP της φετινής Ευρωλίγκας, Σάσα Βεζένκοφ, με τις σειρήνες του ΝΒΑ να ηχούν δυνατότερα από ποτέ και τον ίδιο να ορίζει το μέλλον του. Μετά και την περσινή απώλεια του Ντόρσει, οι «ερυθρόλευκοι» σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Βεζένκοφ, θα έχουν να καλύψουν δύο σημαντικές θέσεις που δεν καλύπτονταν από ξένους, καθώς και οι δύο έχουν ελληνικό διαβατήριο και σε συνδυασμό με την υπόθεση Σλούκα, θα φέρουν ριζικές αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Κυριακή… κοντή γιορτή όμως, γιατί τα περισσότερα θα ξεκαθαρίσουν με το φινάλε της χρονιάς και δεν αναμένεται να τραβήξουν για πολύ.

Όσον αφορά το υπόλοιπο ρόστερ, αμφίβολη είναι η παραμονή των Μπολομπόι και Πίτερς, ενώ μοιρασμένες είναι και η πιθανότητες του ευρισκόμενου σε δαιμονιώδη κατάσταση στο Κάουνας, Αϊζάια Κάνααν.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το καλοκαίρι που μας έρχεται είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον Ολυμπιακό και θα καθορίσει εν πολλοίς και τους στόχους της επόμενης σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» σπάνια κάνουν αλλαγές ξένων μεσούσης της περιόδου…


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό θα είναι καταστροφή για Ολυμπιακό – Η ομάδα φαβορί για Σλούκα – Γιουσουφά “ψηφίζει” ο Μπαρτζώκας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: