Πρώτο βήμα για την 3η θέση το Περιστέρι – "Λύγισε" τον ΠΑΟΚ με μαγική εμφάνιση του Μπίλαν (ΒΙΝΤΕΟ)


Πρώτο βήμα για την 3η θέση το Περιστέρι – "Λύγισε" τον ΠΑΟΚ με μαγική εμφάνιση του Μπίλαν (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Το Περιστέρι επικράτησε 71-65 του ΠΑΟΚ στον πρώτο μικρό της Basket League, έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μίρο Μπίλαν των 21 πόντων και 12 ριμπάουντ.



Basket League: Με κορυφαίους τους Μίρο Μπίλαν και Μάρκους Ντένμον το Περιστέρι κέρδισε στον πρώτο μικρό τελικό της Basket League με 71-65 τον ΠΑΟΚ, που δεν σκόραρε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Επόμενο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Τετάρτη (7/6, 19:15).

Tο παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος. Το Περιστέρι κουβαλούσε την κούραση από τους πέντε ημιτελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Σιλβέν Φρανσίσκο έμεινε στο μηδέν σε 28 λεπτά. Ο Μπίλαν ήταν ο κορυφαίος με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Ντένμον πρόσθεσε 13 πόντους με ένα μεγάλο τρίποντο στο φινάλε, ενώ ο Λεωνίδας Κασελάκης είχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Για τον ΠΑΟΚ, που σκόραρε τελευταία φορά στο 63-65 στα 4’45’ πριν το τέλος, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης πέτυχε 15 πόντους και ο Τζόρνταν Σάιμπερτ 13. Γιανίκ Φράνκε και Νίκος Τσιακμάς έδωσαν 12 και 10 πόντους αντίστοιχα στην ομάδα τους.

Με «φάρο» τον Μπίλαν μπροστά το Περιστέρι

  Ραντεβού ΠΑΟ-Βαγιαννίδη, πόσα ζητάει για να μείνει - Άσχημα νέα για Λιβάι!

Έχοντας ξεκάθαρο προσανατολισμό να παίξει στη ρακέτα, το Περιστέρι προηγήθηκε με 15-8 χάρη στους 10 πόντους του Μπίλαν, ο οποίος κέρδιζε κατά κράτος τους Ρένφρο-Μαργαρίτη. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε να βρει τα πατήματά του και ένα γρήγορο σερί 0-5 τον κράτησε κοντά στο σκορ, με την πρώτη περίοδο να λήγει στο 20-15.

H κατάσταση δε διαφοροποιήθηκε στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα και τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί. Με τρία συνεχόμενα σουτ ο Τσιακμάς έφερε την ομάδα του ακόμα πιο κοντά (31-28), Μπίλαν και Ντένμον επανέφεραν το +6 (36-30) και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 37-33.

Ανατροπή ΠΑΟΚ με Μαργαρίτη και Σάιμπερτ αλλά και… μπλακ άουτ

Τα τρίποντα των Μαργαρίτη (2) και Σάιμπερτ διατηρούσαν τον Δικέφαλο σε επαφή με το Περιστέρι (46-42), και μάλιστα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έδωσε το πρώτο προβάδισμα με 50-51. Ο Φράνκε έκανε και το 50-53, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τα σερί τρίποντα από Χουγκάζ και Σάιμπερτ για τις αλλεπάλληλες εναλλαγές στην πρωτοπορία, που διαμόρφωσαν το 56-57.

  Απίστευτη εξέλιξη! Αλλάζει ο Μαρέσκα από το Άρης - Ολυμπιακός - Ο λόγος

Έχοντας περισσότερες δυνάμεις και κερδίζοντας σημαντικά στον τομέα της αυτοπεποίθησης, οι παίκτες του Φώτη Τακιανού κρατούσαν βραχεία κεφαλή στο σκορ χάρη στους Μαργαρίτη και Τσιακμά, όμως ο Κασελάκης έδωσε πνοή στην ομάδα του με τρίποντο για το 63-63 στο 35’. Το ντέρμπι και η αγωνία κράτησε ως το… τέλος. Οι δύο ομάδες έγιναν νευρικές επιθετικά χάνοντας σουτ και βολές.

Ο ΠΑΟΚ είχε μείνει άποντος για τρία λεπτά κι έτσι οι Μπίλαν και Ντένμον έγραψαν το 68-65 στο 39’, ενώ το λάθος στην επαναφορά των «ασπρόμαυρων» στην επόμενη επίθεση αποδείχθηκε καθοριστικό. Το τρίποντο του Ντένμον (71-65) αποδείχτηκε το τελειωτικό χτύπημα, με το οποίο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι για το 1-0 του Περιστερίου στους μικρούς τελικούς.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 37-33, 56-57, 71-65

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr  

 

Διαβάστε επίσης: