Ο τρομερός Ενκουνκού "καθάρισε" την Άιντραχτ – Θρίαμβος και δεύτερο σερί Κύπελλο για τη Λειψία! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο τρομερός Ενκουνκού "καθάρισε" την Άιντραχτ – Θρίαμβος και δεύτερο σερί Κύπελλο για τη Λειψία! (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Με τον Γάλλο παικταρά να πετυχαίνει γκολ και να βγάζει ασίστ, η Λειψία νίκησε 2-0 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.



Κύπελλο Γερμανίας: Η αυλαία» της αγωνιστικής περιόδου 2022/2023 στη Γερμανία έπεσε το βράδυ του Σαββάτου (3/06) με την Λειψία να κάνει το repeat και να κατακτά το Κύπελλο με το 2-0 στον τελικό της διοργάνωσης επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Στο «Ολιμπιαστάντιον» του Βερολίνου η ομάδα του Μάρκο Ρόζε κατάφερε με το γκολ του Ενκουνκού στο 71ο λεπτό και αυτό του Σομποσλάι στο 85΄ να στεφθεί για 2η φορά στην μόλις 14χρονη Ιστορία της (ιδρύθηκε το 2009) Κυπελλούχος Γερμανίας, όπως είχε κάνει και πέρυσι στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Φράιμπουργκ.  

Η κατάκτηση του DFB-Pokal ήταν το ιδανικότερο κλείσιμο της σεζόν για τους «Ταύρους», που η νέα χρονιά θα τους βρει στους ομίλους του Champions League. Μετά τη σημερινή εξέλιξη το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League παίρνει η Λεβερκούζεν, ενώ η ομάδα της Φρανκφούρτης θα συμμετάσχει στα play off του Europa Conference League, όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους της διοργάνωσης.   

  Επίσημο - Ο Ροντινέι παραμένει “ερυθρόλευκος” - Αυτό είναι το νέο συμβόλαιο

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του τροπαίου, που ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της ομάδας, η Λειψία κατάφερε να χαμογελάσει και πάλι. Από την ενέργεια του Κρίστοφερ Ενκουνκού στο 71ο λεπτό και το σουτ του Γάλλου διεθνούς στράικερ (είχε σκοράρει και στο περυσινό 1-1 με την Φράιμπουργκ) η μπάλα βρήκε σε δύο παίκτες της Αϊντραχτ (τελευταίος ο Εντικά) κι αφού άλλαξε πορεία ξεγέλασε τον Τραπ. 

Παίζοντας με αντεπιθέσεις το συγκρότημα του Μάρκο Ρόζε «κλείδωσε» τη νίκη της και το τρόπαιο στο 85΄ με τον Σομποσλάι να παίρνει την ασίστ από τον Ενκουνκού και να «εκτελεί» από κοντά τον Τραπ για το 2-0.

Η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης στην 9η παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου δεν κατάφερε να πάρει το 6ο της τρόπαιο και πρώτο μετά το 2018 και το 3-1 επί της Μπάγερν Μονάχου.

Οι ενδεκάδες:

ΛΕΙΨΙΑ (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιχ, Χάλστενμπεργκ, Ορμπάν, Κλόστερμαν, Χένριχς, Λάιμερ, Όλμο, Χαϊνταρά (78΄ Σλάγκερ), Σόμποσλαϊ (90΄+1 Καμπλ), Βέρνερ, Ενκουνκού

  “Έκλεισε” η μετάδοση για το “Π. Γιαννακόπουλος” στο Καλλιμάρμαρο

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Χασέμπε (78΄ Μπόρε), Μαξ (78΄ Λεντς), Μπούτα (87΄ Εντιμπέ), Εντικά, Τούτα, Ρόντε (70΄ Λίντστρομ), Γκέτσε, Σόου, Καμάντα, Κολό Μουανί    


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: