Αυτή είναι η βάση του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν – Οι κενές θέσεις και τα… ερωτηματικά


Αυτή είναι η βάση του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν – Οι κενές θέσεις και τα… ερωτηματικά


Διαφ.

Πέντε παίκτες αποχώρησαν από τον Δικέφαλο σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των προηγούμενων ημερών, ενώ υπάρχουν εκκρεμότητες που δεν έχουν ακόμη τακτοποιηθεί.



ΠΑΟΚ: Πέντε παίκτες αποχώρησαν από τον Δικέφαλο σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των προηγούμενων ημερών, ενώ υπάρχουν εκκρεμότητες που δεν έχουν ακόμη τακτοποιηθεί. Και δεν αναφερόμαστε απαραίτητα στις μεταγραφικές κινήσεις που όλοι οι φίλαθλοι περιμένουν με δικαιολογημένη ανυπομονησία.

Έως το τέλος Ιουνίου ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Βιεϊρίνια, Ταλιχμανίδη, Μπράντον και Ντάντας. Και για τους τέσσερις έχουν γίνει αναφορές. Ο Βιεϊρίνια που θέλει να συνεχίσει για ένα ακόμη χρόνο θα μιλήσει με τον Σαββίδη και εκεί θα ληφθεί η απόφαση. Για τον Ντάντας που ανήκει στην Μπενφίκα, όπως διαβάσατε αναλυτικά στο ρεπορτάζ της Metrosport και του metrosport.gr παρά τις αρχικές συζητήσεις που έκανε ο Μπότο με τον πρόεδρο της Πορτογαλικής ομάδας, το θέμα δεν παρουσίασε εξέλιξη.

Και συν τοις άλλοις ο Ντάντας κλήθηκε στην αποστολή της εθνικής Νέων της Πορτογαλίας στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει ότι εάν τα πάει καλά η εθνική του, θα αυξηθεί το ενδιαφέρον για αυτόν. Όσο για τον Μπράντον διαβάσατε στη Metrosport ότι ο Ισπανός αύξησε τις απαιτήσεις του (ζήτησε έως 850.000 ευρώ), αλλά άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον επιχειρούν να τον… «συνετίσουν» εάν θέλει να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Πάμε και στις επόμενες σεζόν. 26 παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν σε ισχύ συμβόλαια με την ομάδα. Από τους 26 όμως, οι τέσσερις είναι με ερωτηματικό για το αν θα συνεχίσουν.

  Σοκ στον Άρη - Εκτός ντέρμπι με Ολυμπιακό βασικός παίκτης

Ποιοι είναι οι τέσσερις με ερωτηματικό

Ο Κουαλιάτα ήδη δόθηκε δανεικός στην Βραζιλία μέχρι το τέλος του 2023, ενώ με τον ΠΑΟΚ το συμβόλαιο του έχει ισχύ έως τον Ιούνιο του 2026. Ακόμη αμφίβολο είναι τι θα γίνει με τον Κάργα που έχει συμβόλαιο έως τα τέλη Ιουνίου του 2025 και (θεωρητικά) βρίσκεται υπό καθεστώς αποχώρησης. 

Επίσημα όμως από τον ΠΑΟΚ κανείς δεν έχει πει το παραμικρό για το μέλλον του Κάργα. Οι Μουργκ και Νινούα ακόμη δεν υπολογίζονται, όμως έχουν συμβόλαια σε ισχύ έως το καλοκαίρι του 2024. Και για τους δύο, συζητείται η προοπτική να αποδεσμευτούν από την ομάδα, αρκεί να βρεθεί κάποιο κλαμπ που θα δώσει χρήματα στην ΠΑΕ.

Τα συμβόλαια των 22 που αποτελούν την βάση

Ποιοι όμως είναι οι υπόλοιποι 22 παίκτες του Δικεφάλου που έχουν σε ισχύ συμβόλαια με την ομάδα; Έχουμε και λέμε: Μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2026 έχουν ισχυρή συνεργασία με τον ΠΑΟΚ οι: Κουλιεράκης, Κοτάρσκι, Λύρατζης, Σάστρε, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Αντρέ Ρικάρντο και Κάλεντ Νάρεϊ.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2025 έχουν συμβόλαια σε ισχύ με τον ΠΑΟΚ οι: Στέφανος Τζίμας, Ίνγκασον, Τσαούσης, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Κώστας Μπαλωμένος. Ακολούθως έως το καλοκαίρι του 2024 έχουν συμβόλαια σε ισχύ οι εξής παίκτες: Τάϊσον, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Στέφαν Σβαμπ, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Παναγιώτης Παναγιώτου, Βασίλης Γκορντεζιάνι. Όσο για τις κενές θέσεις στο ρόστερ: Αυτές διαμορφώθηκαν από τις αποχωρήσεις των Ολιβέϊρα, Μπίσεσβαρ, Κούρτιτς, Καντουρί, Κεντζιόρα. 

  Τα 90 γκολ Μαρσιάλ με τη Γιουνάιτεντ - "Ο πιο θανατηφόρος εκτελεστής" (Vid)

Επομένως για να καλυφθούν τα κενά, πρέπει να έρθουν τουλάχιστον πέντε παίκτες πρώτης γραμμής έως την έναρξη της προετοιμασίας που θα γίνει στην Ολλανδία. Και να προχωρήσει σε πρώτη φάση ο ΠΑΟΚ.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο… τραπέζι με πρόταση 10 εκατ. για ξένο άσο ο ΠΑΟΚ – Η πρώτη κίνηση Σαββίδη, τι ζήτησε ο Λουτσέσκου!

 

Διαβάστε επίσης: