"Σύννεφα" στη σχέση ΠΑΟΚ και Μπότο – Τι του καταλογίζει ο Σαββίδης και το καλοκαίρι που κρίνει τα πάντα


“Σύννεφα” στη σχέση ΠΑΟΚ και Μπότο – Τι του καταλογίζει ο Σαββίδης και το καλοκαίρι που κρίνει τα πάντα


Διαφ.

Σε δυσμένεια ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής.



ΠΑΟΚ: Ήρθε ως “βασιλιάς των μεταγραφών” στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Ζοσέ Μπότο δεν κατάφερε να φέρει τους παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα και βαρύνεται με λάθος επιλογές, που στοίχισαν εκατομμύρια στον Ιβάν Σαββίδη, κάτι που τον κατέστησε σε δυσμένεια χωρίς όμως να συζητιέται προς το παρόν, κάποια αποχώρησή του.

Το “ψαλίδισμα” άρχισε από τους συνεργάτες του Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή, ο οποίος είναι μάλιστα ακριβοπληρωμένος, γι αυτό υπάρχουν και απαιτήσεις να φέρνει άμεσα αποτελέσματα.

Ο Ζοσέ Μπότο είχε κάποιους συνεργάτες στον ΠΑΟΚ, που ήταν αποκλειστικά δικές του επιλογές, ο λόγος γίνεται για τον πρώην σκάουτερ της Σαχτάρ, Φερνάντο Μάτος, αλλά και έναν Ουκρανό, που είχε φέρει μαζί του (όχι τον Άντρι Φεντσένκοφ).

Ωστόσο, αυτοί αποτελούν παρελθόν από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, καθώς μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για την τελευταία αγωνιστική των Play Off, αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία τους με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Μάτος (απλή συνωνυμία με τον πρώην ποδοσφαιριστή), τώρα πλέον, προσπαθεί να ενσωματωθεί στην Φαμαλισάο, ενώ ο Ουκρανός σκάουτερ βρίσκεται σε επαφές με την Μαρσέιγ. Όσον αφορά τον άμεσο συνεργάτη του Μπότο, Άντρι Φεντσένκοφ, παραμένει κανονικά στο πόστο του, δίπλα στον Πορτογάλο, ο οποίος όμως, είναι πολύ λογικό να είναι χολωμένος με αυτές τις αποφάσεις.

  Το πλάνο Αλόνσο για Ουναΐ

ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Από την άλλη πλευρά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την απόφαση να λύσει τα συμβόλαια των δυο στελεχών, στέλνει το μήνυμα στον Μπότο, ο οποίος βαρύνεται με λάθος επιλογές στις μεταγραφές των Κουλιάτα, Φιλίπε Σοάρες, Κάργα, Νάσμπεργκ, αλλά και την επιλογή του Μπράντον Τόμας, ως δεύτερου φορ, ενώ είναι εξτρέμ και περιφερειακός.

Οι λάθος επιλογές στοίχισαν αρκετά εκατομμύρια στον Ιβάν Σαββίδη και είναι γεγονός ότι από τους παίκτες που αποκτήθηκαν και ανήκουν στον ΠΑΟΚ, αυτοί που πρόσφεραν ήταν μόλις δυο, ο Κοτάρσκι και ο Καλέντ Νάρεϊ.

Σε αρκετά παιχνίδια έπαιξε και ο Ντάντας, αλλά αυτός ήρθε δανεικός και δεν ανήκει στον ΠΑΟΚ, ο οποίος εάν θέλει να τον αποκτήσει, πρέπει να πληρώσει 4 εκ. ευρώ στην Μπενφίκα, για να αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του, βάσει του συμβολαίου που υπεγράφη, κάτι που μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, εάν θελήσει να τον αποκτήσει, ο ΠΑΟΚ.

ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Ο Ζοσέ Μπότο καθυστέρησε πάρα πολύ και στην υπογραφή νέου συμβολαίου με τον νεαρό γκολκίπερ της εθνικής Νέων, τον Δημήτρη Μοναστηρλή, που είναι 18 ετών, αλλά τον προτιμά ο Πάμπλο Γκαρσία και για την Β’ ομάδα του Δικεφάλου, στην οποία είναι βασικός.

  Άσχημες εξελίξεις! Νεκρός ο 16χρονος που αγνοείτο στον Άλιμο

Το συμβόλαιο του Μοναστηρλή τελειώνει στις 30 Ιουνίου και παρά τις επίμενες οχλήσεις μέσω email του Γιώργου Γεωργιάδη (υπεύθυνου της Ακαδημίας) να κλείσει τον Μοναστηρλή, για να μην χαθεί, ο Μπότο αδράνησε και κατέθεσε πρόταση στον παίκτη, μόλις τον Απρίλιο, ενώ εκείνος είχε ήδη πολλές προτάσεις από Ελλάδα και εξωτερικό.

Κινδυνεύει λοιπόν, να χάσει ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, ο ΠΑΟΚ, εξαιτίας της αδράνειας του αθλητικού διευθυντή του.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Όλα αυτά, έχουν βάλει στον “πάγο”, τον ακριβοπληρωμένο Ζοσέ Μπότο και έχουν οδηγήσει τον Ιβάν Σαββίδη να ανάψει το “πράσινο φως” για να ασχοληθεί με τις μεταγραφές και να αναλάβει δράση, ο Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος ήδη παίζει σημαντικό ρόλο σε αποδεσμεύσεις και μεταγραφές νέων παικτών, βάσει εισηγήσεων του τμήματος σκάουτινγκ, του Μπότο και του Λουτσέσκου.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό: Τέλος οριστικά παίκτης που είχε φτάσει… μία ανάσα από τον ΠΑΟΚ – Ανακοινώθηκε! (ΦΩΤΟ)

 

Διαβάστε επίσης: