Ο Ολυμπιακός ΔΙΕΛΥΣΕ τον ΠΑΟ και είναι ξανά πρωταθλητής – Νταμπλ, διακοπή και εικόνες ντροπής (VID)


Ο Ολυμπιακός ΔΙΕΛΥΣΕ τον ΠΑΟ και είναι ξανά πρωταθλητής – Νταμπλ, διακοπή και εικόνες ντροπής (VID)


Διαφ.

Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το πολυπόθητο νταμπλ, ολοκληρώνοντας μια άκρως πετυχημένη χρονιά. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια τραγική χρονιά και ετοιμάζεται για γκρέμισμα στο ρόστερ του. Ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε. ενώ υπήρξε συγκίνηση για τον Νίκο Παππά!



Ημέρα ντροπής για το ελληνικό μπάσκετ με τον 4ο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να μην ολοκληρώνεται με υπαιτιότητα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κατακτάει το 2ο συνεχόμενο του νταμπλ! Για την ιστορία ο αγώνας διακόπηκε με το σκορ στο 35-63 και ενώ απέμεναν 2.42΄ για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Για την ιστορία ο Ολυμπιακός είχε το επιμέρους σκορ και στα τρία δεκάλεπτα με 15-24, 11-24 και 9-15. ενώ όσον αφορά τους πρωταγωνιστές σε… ρυθμούς τριπλ νταμπλ ήταν ο Γουόκαπ με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ διψήφιοι με 11 πόντοις ήταν οι Βεζένκοφ και Πίτερς! Κανένας πράσινος δεν είχε περισσότερους από 6 πόντους!  

  Πολύ κοντά στην τεράστια συμφωνία Αγγελόπουλοι και Ολυμπιακός!

Το πιο αξιοσημείωτο ενός αγώνα που είχε φτάσει ο Ολυμπιακός ακόμη και στο +32 είναι πως όλοι οι πράσινοι παίκτες είχαν αρνητικό συντελεστή για όσο πάτησαν στο παρκέ.

Το ματς:   

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει διάθεση να κυριαρχήσει! Ο Πίτερς άνοιξε το σκορ  και ο Φαλ έκανε το 4-0, για να βγάλουν οι πράσινοι μια αντίδραση με Γκριγκόνις και Γουίλιαμς για να γίνει το 5-4.

Στη συνέχεια ο Γκριγκόνις έκανε το 7-7 και ο Ολυμπιακός πάτησε το πόδι στο γκάζι σε εκείνο το σημείο ,με το 7-7 να γίνεται μέσα σε 3΄ 9-20! Ένα σερί που τελείωσε ο Μαντζούκας με τρίποντο. Μάλιστα οι πράσινοι έκαναν και το 15-22, ωστόσο το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με καλάθι του Φαλ για το 15-24.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και δεν κοίταξε πίσω, παρότι το πρώτο καλάθι το έβαλε ο Καλαϊτζάκης για το 17-24!

Το 17-24 πάντως δεν ευνόησε τον Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί μέσα σε λίγα λεπτά, για να γίνει το 17-24, 17-32 με κάρφωμα του Μπόλομποι. Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να κάνει το 21-32 με προσωπικούς πόντους του Αγραβάνη. Αυτό δεν πτόησε τον Ολυμπιακό, ο οποίος μετέτρεψε το 21-32 σε 26-48, με τρίποντο του Σλούκα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί πως 2΄ πριν το τέλος του ημιχρόνου πέρασε στο ματς και ο Νίκος Παππάς στο πιθανότατα τελευταίο του ματς με την πράσινη φανέλα και ενδεχόμενως γενικότερα ως αθλητής.  

  Λάθος Λιβάι η θλάση, κίνδυνος για Λιούμπισιτς - "Απογείωση" Κωνσταντέλια!

Ενώ αρκετοί θα περίμεναν οι πράσινοι να βγάλουν αντίδραση στην τρίτη περίοδο, αντ΄ αυτού ο Ολυμπιακός έκανε το 26-53, ενώ οι Λι και Παπαγιάννης έκαναν διαδοχικά air ball. Κάτι που έκανε και ο Γκριγκόνις, για να κάνει ο Βεζένκοφ το 26-55. Ο Λι έβαλε το πρώτο του τρίποντο και καλάθι στο ματς, για το 29-55, ωστόσο ο Φαλ έκανε το 31-57. Η διαφορά έφτασε και στο 31-60, αλλά και στο 31-63 με δύο σερί τρίποντα του Πίτερς. Aξίζει να σημειωθεί πως με το σκορ στο 35-63 και ενώ απέμεναν 2.46΄ για το τρίτο δεκάλεπτο, ο αγώνας διακόπηκε οριστικά.  


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: