"Έχει όλα όσα λείπουν από τον Ολυμπιακό – Μεταγραφή 15 εκατ. στη Σίτι – Κίνδυνος για… νέο Βρσάλικο"


“Έχει όλα όσα λείπουν από τον Ολυμπιακό – Μεταγραφή 15 εκατ. στη Σίτι – Κίνδυνος για… νέο Βρσάλικο”


Διαφ.

Τρομερό βιογραφικό, σπουδαίες σεζόν, αλλά και μεγάλη κατηφόρα. Ποιος είναι ο 30χρονος στόπερ που απασχολεί τους Πειραιώτες, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, αλλά και το μεγάλο ρίσκο που εμπεριέχει η συγκεκριμένη μεταγραφή!

Ολυμπιακός: Στο… φουλ δουλεύουν πλέον οι μεταγραφικές μηχανές του Ολυμπιακού, με τους Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ να καλούνται άμεσα να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις για τους παίκτες που θέλουν στα ερυθρόλευκα.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας… προειδοποίησε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ότι το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο, καθώς δεν απέκλεισε να υπάρξουν ακόμα και στα τέλη Αυγούστου ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στο κλαμπ (το συνηθίζουν οι Ερυθρόλευκοι άλλωστε!), παρόλα αυτά θα υπάρξει βασική ενίσχυση τώρα.

Κι όταν γράφουμε για βασική ενίσχυση, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν άμεσα ένας στόπερ επιπέδου, ένας χαφ επιπέδου, ένας εξτρέμ επιπέδου και ένας επιθετικός επιπέδου, προκειμένου να ενταχθούν στην ομάδα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει και το όνομα του Ματίγια Νάστασιτς, του 30χρονου Σέρβου αμυντικού που αυτό το διάστημα βρίσκεται χωρίς ομάδα, αλλά η χρηματιστηριακή του αξία παραμένει ψηλά (1,5+ εκατ. ευρώ) και έχει θητεία σε σοβαρές ομάδες σε Γερμανία, Ιταλία και Αγγλία.

Την περίπτωσή του σχολίασε μέσω του sportdog ο Ανέστης Ζαχαράκης, δημοσιογράφος με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο της Γερμανίας, στο οποίο πραγματοποίησε πολυ καλό όνομα ο διεθνής Σέρβος σέντερ μπακ.

  "Κοιμήθηκε" η άμυνα του Ολυμπιακού και 2-0 από τον ολομόναχο Μορόν! (Vid)

“15 εκατ. ευρω η Μαν. Σίτι για να τον αποκτήσει – Αυτά έκανε στη Σάλκε – Έτσι άρχισε η κατηφόρα”

Ο Νάστασιτς είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ και δεν είναι τυχαίο ότι το 2012 η Σίτι τον απέκτησε με 15 εκατ. ευρώ. Δεν είχε ωστόσο την προσδοκόμενη εξέλιξη και το 2015, έναν χρόνο πριν έρθει ο Πεπ στο Μάντσεστερ, τον παραχώρησε με 9,5 εκατ. ευρώ στη Σάλκε“, ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο και στη συνέχεια πρόσθεσε:

“Εκεί στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη ρήξη χιαστού και ουσιαστικά δεν αγωνίστηκε καθόλου την πρώτη σεζόν. Την επόμενη τριετία ήταν βασικός και μάλιστα το 2017/18 ήταν από τα κομβικά στελέχη της Σάλκε, η οποία τερμάτισε δεύτερη στην Μπουντεσλίγκα με τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, πίσω μόνο από την Μπάγερν. Και το 2018/19 ήταν βασικότατος στη Σάλκε, παίζοντας και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από το 2019/20 όμως και μετά άρχισε η… κατηφόρα τόσο του ίδιου όσο και της Σάλκε. Οι βασιλικοί μπλε έκαναν τραγικό μεταγραφικό σχεδιασμό, δεν αξιοποίησαν τα λεφτά από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα χρέη του κλαμπ φούσκωσαν και ο Νάστασιτς άρχισε να παρασύρεται από μία κακοσχεδιασμένη ομάδα, χωρίς ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα και στιλ”.

“Για αυτό έφυγε από τη Σάλκε – Σε πτώση η καριέρα του – Έχει όλα όσα λείπουν από τον Ολυμπιακό – Νέος Βρσάλικο;”

Τι έγινε στη συνέχεια;

“Μέχρι που ήρθε ο υποβιβασμός στην Τσβάιτε και φυσικά ο Νάστασιτς αποχώρησε, αφού η Σάλκε στη Β’ κατηγορία δεν υπήρχε περίπτωση να σηκώσει το συμβόλαιό του. Επέστρεψε έτσι στη Φιορεντίνα, όπου πέρασε απαρατήρητος και την τελευταία σεζόν έπαιξε στη Μαγιόρκα, χωρίς πάντως να έχει βασικό ρόλο”.

Πώς θα χαρακτήριζες την καριέρα του;

  Με 10 ο Βόλος, διαμαρτυρίες Φεράρι - Κόκκινη κάρτα στο 34’! (ΒΙΝΤΕΟ)

“Γενικά, η καριέρα του βρίσκεται σε πτώση, παρότι δεν είναι σε κακή ηλικία (30 ετών). Κάτι λέει όμως ότι δεν ήταν στην αποστολή της εθνικής Σερβίας στο Μουντιάλ του Κατάρ και ότι έχει να παίξει με τα εθνικά του χρώματα πάνω από έναν χρόνο”.

Αν έρθει στον Ολυμπιακό τι μπορεί να δώσει;

“Σαν χαρακτηριστικά έχει όλα αυτά που λείπουν από τον Ολυμπιακό. Είναι αριστεροπόδαρος, είναι αρκετά καλός στις στατικές φάσεις, αφού βλέπει τη γη από τα 188 εκατοστά, έχει πλούσιες παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, αλλά το κυριότερο μπορεί να βγάλει με σιγουριά την μπάλα από τη γραμμή άμυνας, βοηθώντας στο buildup, διότι διαθέτει πολύ καλή πάσα τόσο κοντινή, όσο και μακρινή. Γενικά, είναι ένας στόπερ που θα μπορούσε να αφήσει εποχή, αλλά δεν έκανε την καριέρα που θα έπρεπε βάσει προσόντων και η περίπτωσή του εμπεριέχει ρίσκο, διότι εδώ και μία τετραετία βρίσκεται σε πτώση. Υπάρχει δηλαδή ο φόβος μην εξελιχθεί σε νέος Βρσάλικο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαπραγμάτευση Ολυμπιακού με Μαξίμοβιτς – Ο λόγος που έφυγε ο Εμβιλά – Έκλεισε οριστικά ο Πάλμα!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: