Έχασε ο ΠΑΟ από την ανέτοιμη Ράγιο – "Καμπανάκι" ενόψει Ντίνπρο, αρέσει ο Τζούρισιτς – Πρόβλημα στο γκολ (Vid)


Έχασε ο ΠΑΟ από την ανέτοιμη Ράγιο – "Καμπανάκι" ενόψει Ντίνπρο, αρέσει ο Τζούρισιτς – Πρόβλημα στο γκολ (Vid)


Διαφ.

O Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στην δική του πρόβα τζενεράλε από την… ανέτοιμη Ράγιο Βαγιεκάνο. Έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες ο Σπόραρ!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Λεωφόρο με 1-0 από την Ράγιο Βαγιεκάνο, μετά από αδράνεια της πράσινης άμυνας και ενώ είχε προηγηθεί τρομερή τριπλή απόκρουση του Μπρινιόλι.

Παρόλα αυτά ήρθε η πρώτη ήττα μετά από 6 σερί φιλικά χωρίς αρνητικό αποτέλεσμα και το δεύτερο σερί ματς που δεν κερδίζουν οι πράσινοι στην Λεωφόρο.

Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο φιλικό των Ισπανών, οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι και πιο ανέτοιμοι. Εξάλλου, αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό πριν τα ματς με την Ντιένπρο που ξεκινούν την προσεχή Τετάρτη, σε μια εβδομάδα από σήμερα δηλαδή.

Αξίζει να σημειωθεί πως έκανε το ντεμπούτο του έστω και άτυπα ο Βιλένα, ενώ εκτός δράσης ήταν οι Ιωαννίδης και Τσέριν! Από το 70΄ και μετά πάντως ο Γιοβάνοβιτς έκανε αρκετές αλλαγές, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μπήκε ακόμη και ο Λοντίγκιν.

Το ματς

 

O Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διάθεση να πιέσει αρκετά ψηλά. Μόλις στο 6΄, ο Τσόκαϊ έκλεψε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Μόρο να βρίσκει λίγο την μπάλα και να τη διώχνει σε κόρνερ.

  Αλλαγή πλάνου στον ΠΑΟ λόγω FFP - Ποιους πουλάει ο Αλαφούζος, όχι Ιωαννίδη!

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 10΄ ο Μόρο απομάκρυνε την μπάλα από την εκτέλεση του Μπερνάρ, η οποία έφτασε στον Χουάνκαρ, με σουτ του Ισπανού με το δεξί να καταλήγει λίγο πάνω από το δοκάρι. Η πρώτη ευκαιρία για τους Ισπανούς ήρθε μόλις στο 12΄. Ο Ίσι Παλαθόν συνέκλινε από τα δεξιά προς τον άξονα και σούταρε, με την μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι του Μπρινιόλι. Οι Ισπανοί μάλιστα ισορρόπησαν το ματς και έχασαν και νέα ευκαιρία στο 24΄. Σε εκείνο το σημείο η μπάλα έφτασε με περιπετειώδη τρόπο στον Τρέχο, ο οποίος έκανε το σουτ από διαγώνια θέση, με τον Μπρινιόλι να διώχνει σε κόρνερ.

Με την συμπλήρωση των πρώτων 30΄ έχασε και ο Παναθηναϊκός τεράστια ευκαιρία. Μετά από βαθύ γέμισμα, ο Σπόραρ βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Μόρο, με τον τερματοφύλακα της Ράγιο να λέει «όχι» στο σουτ που επιχείρησε. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει κάποια άλλη μεγάλη φάση, με τον Σπόραρ να δυσκολεύεται να σκοράρει ξανά και ενώ ο Ιωαννίδης τέθηκε εκτός αγώνα για να προφυλαχθεί. 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι Ισπανοί έκαναν αλλαγές σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι βρήκαν την πρώτη… υποψία φάσης στο δεύτερο μέρος στο 56΄, μετά από επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Βαγιαννίδη, όπου η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Μόρο.

Παρόλα αυτά στην αμέσως επόμενη φάση, στο 57΄ οι Ισπανοί έκαναν το 0-1. Σε εκείνο το σημείο, ο Μπρινιόλι απομάκρυνε αρχικά το σουτ του Γκαρθία, στη συνέχεια έκανε δύο απίθανες επεμβάσεις σε προσπάθειες του Ραούλ Ντε Τομάς, αλλά ο Γκαρθία εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα και με κοντινό σουτ έκανε το 0-1! Στο 61΄ ο Γιοβάνοβιτς έριξε για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα τον Βιλένα, μαζί με τους Μαντσίνι και Μλαντένοβιτς. Στο 62΄ οι πράσινοι έχασαν μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία. Ο Σπόραρ έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, «τσίμπησε» την μπάλα πάνω από τον Μόρον, αλλά πριν την σπρώξει στα δίχτυα, ο Αριδάνε πρόλαβε και έδιωξε με το κεφάλι. Στο 71΄ ο Παλάσιος έχασε μια τεράστια ευκαιρία, μετά από ατομική ενέργεια, ωστόσο τερματοφύλακας των Ισπανών του είπε… όχι.

  Απαντήσεις από ΠΑΟΚ στους Ρώσους για Τσάλοφ: "Μην ανησυχείτε..."

Στο διάστημα από το 73΄ μέχρι το 76΄ο Μλαντένοβιτς επιχείρησε δύο σουτ δίχως επιτυχία.

 

Οι αρχικές ενδεκάδες:

Η ενδεκάδα της Ράγιο: Μόρο, Τσαβάρια, Αριδάνε, Ίσι Παλαθόν, Τρέχο, Ντέκα, Αντρές, Μουμίν, Μπαλιού, Όσκαρ, Φαλκάο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Ρούμπεν, Τσοκάι – Παλάσιος, Τζούριτσιτς, Μπερνάρντ – Σπόραρ.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: