Έκτο Champions League και 33ος τίτλος καριέρας για τον "Ρονάλντο της Αραβίας"


Έκτο Champions League και 33ος τίτλος καριέρας για τον "Ρονάλντο της Αραβίας"


Διαφ.

Απόλυτο σόου από τον 38χρονο Πορτογάλο σούπερ σταρ, που με δύο γκολ σε βάρος της Αλ Χιλάλ (ήδη έξι, σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια) οδήγησε την Αλ Νασρ στην κατάκτηση του αραβικού Champions League. Για τον Ρονάλντο ήταν το 6ο προσωπικό καριέρας, μετά τα 5 ευρωπαϊκά (4 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), κυρίως ήταν το 33ο του τρόπαιο, 21 χρόνια μετά το πρώτο του με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και δύο από το τελευταίο του με τη Γιουβέντους.

Στον εξουθενωτικό τελικό της Τα’ιφ, στα 2000 υψόμετρο της οροσειράς της Χεγιάζ, με μία αφόρητη ζέστη, σε συνδυασμό με 90% υγρασία ο Ρονάλντο γύρισε το παιχνίδι υπέρ της Αλ Νασρ που βρέθηκε να χάνει στο 51’ από το γκολ του Μάικλ (αν και κανονικά, ο συγκεκριμένος προφέρεται Μικαέλ), ύστερα από… βραζιλιάνικο συνδυασμό με τον συμπατριώτη του Μάλκομ.

  Το φωνάζει: "Δεν θα έπαιζαν Ντέλιας, Κουλιεράκης σε ΠΑΟ ή Ολυμπιακό"

Με γκολ στο 74’ ο Πορτογάλος έστειλε τις δύο φιναλίστ στην παράταση και τους παίκτες, με τη γλώσσα απ’ έξω ν’ αδυνατούν να σηκωθούν από τον αγωνιστικό χώρο. Κατά τη διάρκεια, μάλιστα της 5λεπτης διακοπής πριν το extra time, ο Πορτογάλος κάλεσε έναν φυσιοθεραπευτή για την αριστερή του γάμπα και έναν για τη δεξιά γιατί χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να είχε συνεχίσει.

 Τα «ιατροσόφια» πάντως έπιασαν γιατί στο 98’, με μία από τις συνηθισμένες του κινήσεις να πηδάει ψηλότερα απ’ όλους, πέτυχε με κεφαλιά το τελικό 2-1 πριν αποχωρήσει (λόγω δυνατού χτυπήματος που δέχτηκε στο γόνατο) με το ηλεκτρικό αυτοκινητάκι των πρώτων βοηθειών.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: