Ερυθρόλευκο… πάρτι στο Φάληρο! Σούπερ Ελ Κααμπί, Φορτούνης – Σίγουρη η πρόκριση, "καμπανάκι" στο φινάλε


Ερυθρόλευκο… πάρτι στο Φάληρο! Σούπερ Ελ Κααμπί, Φορτούνης – Σίγουρη η πρόκριση, "καμπανάκι" στο φινάλε


Διαφ.

Το γκολ των Σέρβων στο φινάλε χάλασε την εικόνα των Ερυθρόλευκων, όμως και πάλι το σύνολο του Μαρτίνεθ είναι το μεγάλο φαβορί να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Ολυμπιακός – Τσουκαρίτσκι: Παίζοντας εκπληκτικά, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ελ Κααμπί, που σκόραρε δύο φορές, οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν με 3-1 την ομάδα από τη Σερβία και είναι… αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Πολύ καλή εμφάνιση μαζί με τον Μαροκινό έκανε και ο Φορτούνης, που σημείωσε ένα γκολ και έδωσε μια ασίστ, ενώ οι Πειραιώτες είχαν αρκετές ευκαιρίες να βρουν κι άλλες φορές δίχτυα, αφήνοντας σε ρόλο… κομπάρσου τους αντιπάλους τους που δεν κατάφεραν σε καμία στιγμή να είναι ανταγωνιστικοί, παρά το γεγονός ότι βρήκαν δίχτυα στις καθυστερήσεις.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Φάληρο ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους να είναι πιεστικοί, με τους παίκτες του Μαρτίνεθ να πρεσάρουν και να θέλουν να βρουν από νωρίς δίχτυα κάτι που θα το πετύχουν, μόλις στο 3’. Ο Βρουσάι θα κάνει την σέντρα από τα δεξιά, ο Μασούρας θα πιάσει την εξ επαφής κεφαλιά, με τον Σαμούροβιτς να αποκρούει, αλλά όχι σταθερά, και τον επερχόμενο Ελ Κααμπί να κάνει το 1-0! Με την σέντρα οι Πειραιώτες θα ακουμπήσουν και δεύτερο γκολ, όταν ο Μαροκινός θα κάνει τη σέντρα σουτ, αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι, ενώ στο 6’ ο Μασούρας θα βρει δίχτυα, όμως το τέρμα δεν θα μετρήσει, μιας και ο Έλληνας επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ.

  Επίσημο! Ακυρώθηκε προγραμματισμένο φιλικό του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός παρά το προβάδισμα το οποίο απέκτησε θα συνεχίσει να πιέζει τους Σέρβους θέλοντας να βρει κι άλλα τέρματα, ώστε να κάνει διαδικαστική τη ρεβάνς σε μια εβδομάδα μετά, με τους αντιπάλους του να συνεχίζουν να είναι κλεισμένοι στο δικό τους μισό. Η πίεση των Ερυθρόλευκων θα φέρει αποτέλεσμα, μιας και στο 16’ ο Καμαρά θα βρει τον Φορτούνη, που με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή θα νικήσει τον Σαμούροβιτς και θα κάνει το 2-0. Στο 32’ οι Πειραιώτες θα φτάσουν πολύ κοντά στο να πετύχουν και τρίτο γκολ, όταν ο Φοροτύνης θα κάνει την παράλληλη πάσα, από τα αριστερά, αλλά ο Ελ Κααμπί, δύο φορές δεν θα καταφέρει να βρει δίχτυα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Σέρβους θα έρθει στο 35’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σούμποτιτς θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης θα αποκρούσει εντυπωσιακά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 40’ οι παίκτες του Μαρτίνεθ θα βρουν κι άλλο γκολ. Μετά από σέντρα που θα κάνει ο Φορτούνης, από τα δεξιά, ο Ελ Κααμπί με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής θα κάνει το 3-0 μέσα σε αποθέωση στο Φάληρο. Στο 44’ οι Σέρβοι θα έχουν καλή ευκαιρία να μειώσουν το σκορ, όταν ο Στάνκοβιτς θα περάσει τον Φρέιρε και θα σουτάρει από πλάγια θέση, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Πειραιώτες θα βρουν και τέταρτο γκολ, που τελικά όμως δεν θα μετρήσει. Στο 48’ μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα θα φτάσει στο δεύτερο δοκάρι που θα κοντρολάρει και θα σουτάρει κάνοντας το 4-0, όμως το γκολ θα ακυρωθεί, μετά τη χρήση VAR, γιατί ο Αφρικανός θα φανεί πως έχει χρησιμοποιήσει το χέρι του. Τέσσερα λεπτά μετά η Τσουκαρίτσκι θα χάσει σημαντική ευκαιρία να μειώσει, όταν οι παίκτες της θα βγουν στην κόντρα με τον Νίκσεβιτς να γυρίζει παράλληλα τη μπάλα, αλλά τον Ιβάνοβιτς να μην κάνει καλή προβολή και η προσπάθειά του να περνάει άουτ. Στο 59’ ο Φορτούνης θα φτάσει πολύ κοντά να πετύχει ακόμα ένα εντυπωσιακό γκολ, όταν θα εκτελέσει από μακριά απευθείας φάουλ, αλλά τον Σαμούροβιτς να διώχνει εντυπωσιακά.

Στο 74′ ο Σκάρπα θα βρει πολύ ωραία τον Φορτούνη, που θα γυρίσει την μπάλα στο Μπιέλ, με τον Ισπανό να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο ίδιος παίκτης θα κάνει ακόμα μια προσπάθεια, όμως ο Σαμούροβιτς θα αποκρούσει εντυπωσιακά. Στο υπόλοιπο του αγώνα ο ρυθμός θα είναι σαφώς πιο πεσμένος με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν και οικονομία δυνάμεων ενόψει συνέχειας, με αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις οι Σέρβοι να βρουν δίχτυα με κεφαλιά του Μλαντίνοβιτς μετά από σέντρα του Νίκσεβιτς μειώνοντας σε 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

  Δίνουν το στίγμα οι οπαδοί του Άρη για Ολυμπιακό: "Όλο το πέταλο θα βράζει"

Σκόρερ: 3’, 40’ Ελ Κααμπί, 16’ Φορτούνης – 90+3′ Μλαντίνοβιτς

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Βρουσάι, Ρέτσος (70′ Πορόζο), Φρέιρε, Κίνι, Μαντί Καμαρά (59’ Έτσε), Ιμπόρα, Μασούρας (59’ Σκάρπα), Μπιέλ (83′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (70′ Ελ Αραμπί)

Τσουκαρίτσκι: Σαμούροβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς, Στεφάνοβιτς, Ρόγκαν (46’ Ντόσιτς), Στάνκοβιτς (69′ Μλαντίνοβιτς), Σισοκό, Κόβατς (46’ Γιάνκοβιτς), Τόσιτς, Εντιαγέ (46’ Νίκσεβιτς), Ιβάνοβιτς (87′ Μάριο Γκόμες).


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: