Έτσι πηγαίνει η Ελλάδα στο Euro – "Δώρα" από Ιρλανδία, Ντεσάμπ και 2η ευκαιρία – Να… γλιτώσει την Τουρκία!


Έτσι πηγαίνει η Ελλάδα στο Euro – “Δώρα” από Ιρλανδία, Ντεσάμπ και 2η ευκαιρία – Να… γλιτώσει την Τουρκία!


Διαφ.

Οι δύο δρόμοι που οδηγούν την Εθνική στην τελική φάση. Τι χρειάζεται πλέον η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ για να πετύχει τον στόχο της, γιατί δεν εξαρτώνται όλα από τα προκριματικά και οι ομάδες που πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει

Η Εθνική Ελλάδας δεν τα κατάφερε στην Ολλανδία, σε μία ήττα που ναι μεν θεωρήθηκε “εντός προγράμματος” αλλά περισσότερο προβλημάτισε η κακή παρουσία της Γαλανόλευκης και τα πολλά αβίαστα αμυντικά λάθη. Οι δύο ήττες της Ελλάδας έχουν προέλθει από τα φαβορί του ομίλου, Γαλλία και Ολλανδία, συνεπώς πλέον ζητούμενο είναι να σηκώσουμε κεφάλι, να βελτιωθούμε και να “καθαρίσουμε” τα ματς με Γιβραλτάρ (10/9) και Ιρλανδία που ακολουθούν.

Αυτή τη στιγμή είμαστε ισόβαθμοι με τους Ολλανδούς στους 6 βαθμούς. Οι Οράνιε υπερτερούν λόγω της νίκης τους στο μεταξύ μας παιχνίδι και έχουν ένα ματς λιγότερο. “Κλειδί” και… ρυθμιστής του ομίλου ίσως αποδειχθεί η Ιρλανδία, η οποία υποδέχεται αρχικά τους Ολλανδούς και εν συνεχεία την Ελλάδα. Αν η Ολλανδία γκελάρει και εμείς πάρουμε το διπλό στην Ιρλανδία (και φυσικά τη νίκη με το Γιβραλτάρ), τότε τα πράγματα μπορούν να γυρίσουν υπέρ μας, ειδικά από τη στιγμή που οι Οράνιε θα φιλοξενήσουν τη Γαλλία (13/10), τρεις μέρες πριν τη μάχη με την Ελλάδα (16/10).

Σε περίπτωση που καταφέρουμε να πάμε με βαθμολογικό αβαντάζ ή έστω ισόβαθμοι στο μεγάλο παιχνίδι με τους Ολλανδούς στην “καυτή” OPAP Arena, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Εν συνεχεία, θα υποδεχθούμε στο ίδιο γήπεδο για την τελευταία αγωνιστική τη Γαλλία, η οποία λογικά θα είναι βαθμολογικά αδιάφορη και πιθανότατα ο Ντιντιέ Ντεσάμπι θα ξεκουράσει πολλά από τα αστέρια του.

  Δεν επενδύει μόνο για τίτλο ο Ηλιόπουλος - Stop σε Λιόλιου λόγω Ολυμπιακού!



Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα κι αν δεν τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, η Εθνική θα έχει μία ακόμα ευκαιρία μέσω του Nations League για να προκριθεί στο Euro. Αρχικά θα αντιμετωπίσει την Τουρκία σε μονό αγώνα (21/3 του 2024 στην Ελλάδα) και στη συνέχεια, εφόσον προκριθεί, θα παίξει με τον νικητή του Γεωργία-Καζακστάν πάλι σε μονό αγώνα (δεν είναι γνωστή η έδρα ακόμα) στις 26/03, όπου εφόσον νικήσει, θα περάσει στα τελικά.

Βέβαια, υπάρχει και το σενάριο που θέλει την Ελλάδα να αποφεύγει τους Τούρκους. Οι γείτονες τα πηγαίνουν εξαιρετικά στα προκριματικά, είναι στην κορυφή του ομίλου τους και φαντάζουν φαβορί για να πάρουν μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Αν η Τουρκία προκριθεί απευθείας στο Euro, τότε η Ελλάδα θα παίξει με το Λουξεμβούργο στα ημιτελικά των μπαράζ από το Nations League!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνοι κερδισμένοι Φορτούνης και Κωνσταντέλιας στην Ολλανδία! Να ρίξει τα μούτρα του ο Πογιέτ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: