Τί λέει το Wyscout για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού;


Τί λέει το Wyscout για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού;


Διαφ.

Η Ένωση από το 10ο λεπτό δεν δέχτηκε ούτε μία τελική προσπάθεια μέχρι το 53ο λεπτό.

Το Wyscout αξιολόγησε τις τελικές προσπάθειες της «Ένωσης» στη Λεωφόρο με 1.3 xGoals ενώ εκείνες του Παναθηναϊκού με 0.8 xGoals. Οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν συνολικά 13 τελικές προσπάθειες στο ντέρμπι της Δευτέρας, ενώ οι «πράσινοι» έκαναν 9. Μεγάλος -για τα δεδομένα του ματς- ήταν και ο αριθμός των τελικών προσπαθειών της ΑΕΚ μέσα από την περιοχή του αντιπάλου (8).

Ελάχιστη απειλή από τον αντίπαλο

Σε ότι έχει να κάνει με τη ροή του αγώνα, είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΚ δέχτηκε μηδαμινή απειλή μετά το γκολ του Παναθηναϊκού. Από το 10ο λεπτό δεν δέχτηκε ούτε μία τελική προσπάθεια μέχρι το 53ο λεπτό (είχε μια τελική με τον Βιλένα σε μια στατική φάση) ενώ μετά πέρασε άλλο ένα 20λεπτο μέχρι την επόμενη τελική προσπάθεια των «πρασίνων» με τον Ιωαννίδη (74ο λεπτό).

Η ΑΕΚ απειλούσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα

  Σούπερ ανατροπή με την έδρα του F4 της Euroleague! Πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός

Την ίδια στιγμή, το πιο «νεκρό» διάστημα της ΑΕΚ στο ματς από άποψη τελικών προσπαθειών ήταν μόλις 19 λεπτά (από το 49ο μέχρι το 68ο λεπτό) κάτι που αποτυπώνει με πολύ εμφανή τρόπο πόσο πιο απειλητική εικόνα είχαν οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Το γκολ του Τζούρισιτς και το 0.02

Είναι επίσης χαρακτηριστικό το πόσο χαμηλές πιθανότητες για γκολ είχε το γκολ του Παναθηναϊκού. Το γκολ του Τζούρισιτς αξιολογήθηκε από το Wyscout με 0.02 xGoals καθώς από το σημείο που εκτέλεσε ο μεσοεπιθετικός των «πρασίνων» σπάνια μπαίνει γκολ.

ΠΗΓΗ: aek365.com


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: