Ματς-Θρίλερ από αφέλεια! Έσωσε την ΑΕΚ ο Χατζισαφί – Δεν εκτελείς έτσι πέναλτι όταν ο κόσμος καίγεται


Ματς-Θρίλερ από αφέλεια! Έσωσε την ΑΕΚ ο Χατζισαφί – Δεν εκτελείς έτσι πέναλτι όταν ο κόσμος καίγεται


Διαφ.

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου σε ένα παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε από τρία πέναλτι και με την εικόνα της έδωσε δικαιώματα για αρνητικά σχόλια. Και είναι κρίμα, γιατί πολύ απλά είχε προηγηθεί μία πολύ σπουδαία εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό.

Θα περίμενε κανείς, ότι η ΑΕΚ, μετά το διπλό με επική ανατροπή στη Λεωφόρο, θα πετύχαινε μία εμφατική εναντίον του Ατρομήτου. Απ’ότι φάνηκε όμως η Ένωση δεν διάβασε σωστά το παιχνίδι, έχασε ευκαιρίες για να κλειδώσει το σκορ, εμφανίστηκε ασόβαρη ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, παρασύρθηκε από μία ανεξήγητη αφέλεια, ενώ το 1-0 ήταν επισφαλές σκορ και παραλίγο να χάσει ένα δικό της ματς και να παραμείνει για μία ακόμα αναμέτρηση μακριά από τις νίκες μέσα στο σπίτι της.

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου σε ένα παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε από τρία πέναλτι και με την εικόνα της έδωσε δικαιώματα για αρνητικά σχόλια. Και είναι κρίμα, γιατί πολύ απλά είχε προηγηθεί μία πολύ σπουδαία εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό.

Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι όταν χάνονται ευκαιρίες, όπως το τετ α τετ του Πόνσε στο 51’, κάποια στιγμή θα το πληρώσεις. Αυτός ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου δεν είναι μία φράση τετριμμένη που χρησιμοποιείται δημοσιογραφικά για να αποδώσει σε μεταφυσικούς παράγοντες μία αρνητική εξέλιξη. Ποδόσφαιρο παίζει και ο αντίπαλος, ο οποίος σήμερα ήρθε στη Φιλαδέλφεια και «καιγόταν» για βαθμούς.

Η ΑΕΚ δεν έδειξε την απαιτούμενη ωριμότητα και έκανε το ματς θρίλερ! Οι κινήσεις που έγιναν από τον πάγκο δεν βοήθησαν ιδιαίτερα την ομάδα να βελτιωθεί δημιουργικά. Ίσα ίσα δημιουργήθηκε η απορία, γιατί βγήκε ο Αραούχο, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους στο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, η εκτέλεση αλά Πανένκα του Γκατσίνοβιτς, με το σκορ στο 1-1, μπορεί να χαρακτηριστεί από ριψοκίνδυνη έως ασόβαρη. Δεν εκτελείς έτσι, όταν ο κόσμος καίγεται. Ναι ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος και από τη στιγμή που ο Σέρβος το έβαλε, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η αντιμετώπιση της εκτέλεσης όμως δείχνει ότι δεν υπάρχει συνειδητοποίηση της κρισιμότητας της στιγμής.

 Όσον αφορά τη γκρίνια για τη διαιτησία, το ακυρωθέν γκολ του Ατρόμητου είναι σωστή απόφαση. Γιατί ο σκόρερ καλύπτεται μόνο από τον Σιντιμπέ και ο κανονισμός λέει, ότι πρέπει να καλύπτεται από δύο! Κάποιες φωνές θεωρούν επίσης, ότι υπάρχει χέρι του Ζίνι πριν το δεύτερο πέναλτι που κερδίζει ο Μάνταλος στις καθυστερήσεις. Όσες φορές είδα τη φάση, χέρι δεν είδα.

  Φοβερή σουτάρα ο Νούνιες, απίθανο γκολ για τη Λίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσο για τον παίκτη που ξεχώρισε; Μπορεί ο Μάνταλος να αναδείχτηκε MVP και δικαίως, αλλά αξίζει και ο Χατζισαφί το βραβείο για τη σωτήρια επέμβαση του στην τελευταία φάση αυτού του παιχνιδιού- Γκραν Γκινιόλ.

 

Διαβάστε όσα σημείωσε το Sportdog για κάθε παίκτη ξεχωριστά:

Στάνκοβιτς: Στη Λεωφόρο την προηγούμενη αγωνιστική έκανε σημαντικές επεμβάσεις που συνέβαλλαν στο να πετύχει η ΑΕΚ το διπλό. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα σε αυτό το παιχνίδι. Έκανε όμως μία καθοριστική επέμβαση στο 77’ σε εκτός περιοχής σουτ του Έντερ Γκονζάλες, με το σκορ στο 1-0.

Σιντιμπέ: Αμυντικά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Είχε συμμετοχή στη δημιουργία φάσεων

Μήτογλου: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν σταθερός. Είχε προωθήσεις και στο τέλος του πρώτου μέρους έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία με κεφαλιά. Στο δεύτερο μέρος έχει ευθύνη πριν το πέναλτι του Αντζιέλσκι, καθώς χάνει τον παίκτη.

Κάλενς: Ντεμπούταρε στη Λεωφόρο και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Με Ατρόμητο ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στα πόδια του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ήταν σταθερός, πολύ καλός στη μεταβίβαση της μπάλας και είχε και αυτός προωθήσεις και συμμετοχή σε ευκαιρίες.

  Πιο κοντά στην έξοδο ο Βαγιαννίδης - Πίεση σε... Αλαφούζο λόγω Ροντινέι!

Χατζισαφί: Ήταν πολύ δυνατός και απειλητικός. Από δικά του σερβιρίσματα βγήκαν κάποιες καλές ευκαιρίες. Έσωσε την ΑΕΚ από το έμφραγμα στην τελευταία φάση του αγώνα.

Γιόνσον: Η ήρεμη δύναμη ήταν και πάλι εγγύηση για τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Έκλεβε μπάλες, μοίραζε γρήγορα μπροστά. Είχε και σουτ εκτός περιοχής.

Πισάρο: Στη Λεωφόρο συμμετείχε στο γκολ της νίκης από τον Πινέδα. Με Ατρόμητο είχε ευκαιρία να σκοράρει. Είναι παίκτης με ποιότητα και χρειάζεται να ανεβεί περισσότερο.

Μάνταλος: Έφτιαξε ευκαιρία από κόρνερ. Κέρδισε δύο πέναλτι. Οπότε θα μπορούσαμε να πούμε, ότι ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ.

Άμραμπατ: Ψύχραιμος! Άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι.

Αραούχο: Ορεξάτος και απολαυστικός. Έφτιαξε φάσεις (ειδικά το ψαλιδάκι του Πόνσε που ήρθε από δικό του γέμισμα), είχε δοκάρι στο 29’.

Πόνσε: Ο Αργεντινός ήταν μέσα σε φάσεις. Είχε διάθεση να σκοράρει και ωραίες εμπνεύσεις. Πήρε κάποιες κεφαλιές, έχασε μία τρομερή ευκαιρία με πάσα πάρε-βάλε του Αραούχο που άργησε στο κοντρόλ.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Γκατσίνοβιτς: Αντικατέστησε τον Πισάρο. Στη Λεωφόρο δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Με Ατρόμητο όμως έβαλε το πέναλτι, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Η εκτέλεση αλά Πανένκα ήταν παρακινδυνευμένη, όταν το διακυβευόταν το παιχνίδι. Από τη στιγμή όμως που το πέτυχε, κρίνεται εκ του αποτελέσματος…

Ζίνι: Αντικατέστησε τον Πόνσε. Είχε όρεξη για να δείξει πράγματα και έκανε κάποιες ωραίες ενέργειες, αλλά δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι, γιατί υπήρχε πίεση.

Ελίασον: Αντικατέστησε τον Άμραμπατ. Με τον Παναθηναϊκό μπήκε επίσης αλλαγή και ήταν δραστήριος. Με τον Ατρόμητο δεν βοήθησε ιδιαίτερα.

Τσούμπερ: Αντικατέστησε τον Αραούχο. Στο προηγούμενο ματς με τον Παναθηναϊκό έβγαλε την ασίστ στον Πινέδα. Με τον Ατρόμητο δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστικός.

Γαλανόπουλος: Αντικατέστησε τον Γιόνσον σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού (83’). Δεν μπορεί να κριθεί η παρουσία του.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: