Αποθέωσε Μεϊτέ ξένος τεχνικός – "Εντυπωσιακός! Θα κάνει καλή χρονιά στον ΠΑΟΚ"


Αποθέωσε Μεϊτέ ξένος τεχνικός – “Εντυπωσιακός! Θα κάνει καλή χρονιά στον ΠΑΟΚ”


Διαφ.

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ξένος τεχνικός όπου στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον μέσο του ΠΑΟΚ και αναφέρθηκε στα όσα έχει δείξει.

Φράνκι Ντιούρι: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Βέλγος προπονητής  και μίλησε για τον Σουάλιχό Μεϊτέ με τον οποίο συνεργάστηκε στην Ζούλτε Βάρεγκεμ, αναφέροντας τα όσα μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ τη φετινή αγωνιστική χρονιά.

«Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, τον ξέρω από τα 18-19 του όταν έκανε μεταγραφή από την Οσέρ στη Λιλ. Δεν έπαιξε στη Λιλ και όταν ήταν 21-22 έκανε τη μεταγραφή στη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Στην αρχή ήταν δύσκολα, δεν είχε ρυθμό αλλά μετά ήταν εντυπωσιακός. Πήραμε το κύπελλο Βελγίου το 2017 και βγήκαμε τρίτοι. Ο Μεϊτέ ηταν εκπληκτικός. Νικήσαμε την Άντερλεχτ με 3-2 και ήταν πολλοί σκάουτ μεγάλων ομάδων στο παιχνίδι για παίκτες όπως ο Τίλεμανς που σήμερα παίζει στην Premier League. Μετά πήγε στις Μονακό, Μπορντό, Μπενφίκα, Τορίνο. Είναι 1.87, είναι πολύ δυνατός με εξαιρετική φυσική κατάσταση, είναι εξάρι αλλά έχει και καλή πάσα και βοηθάει στην επιθετική μετάβαση. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει καλή χρονιά στον ΠΑΟΚ».

Για τον χαρακτήρα του Μεϊτέ: «Όταν δούλεψα μαζί του ήταν νέος, μπορεί να μην ήταν ακόμα διαμορφωμένος χαρακτήρας. Αργότερα αυτό μπορείς να το φτιάξεις. Προτιμώ παίκτες με ικανότητες και ας μην είναι έτοιμος από πλευράς χαρακτήρα πάρα ένα παίκτη με καλό χαρακτήρα και άτεχνο. Όταν έχεις έναν παίκτη με καλά χαρακτηριστικά κάποτε θα “κουμπώσει” και ο χαρακτήρας του».

  Μεγάλη αναγνώριση για Λεμπρόν Τζέιμς! Πρώτος σε επιρροή στον κόσμο

Αν έχει επικοινωνία με τον Μεϊτέ: «Έχουμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Θα σας πω μια ιστορία. Όταν υπέγραψε στη Ζούλτε Βάρεγκεμ τον ρώτησα “ποιο είναι το όνειρό σου” και μου είπε “να παίξω με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ”. Την περίοδο του κορωνοϊού στο Europa League 2020-21 έπαιξαν στους «16» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν. Ο Μεϊτέ έπαιζε στη Μίλαν. Εκείνη τη μέρα του έστειλα μήνυμα και του είπα “τώρα παίζεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ”. Μου αρέσουν οι παίκτες που έχουν όνειρα, πιστεύουν στις ικανότητες τους και συνδυάζοντάς τες με το μυαλό, μπορούν να φτάσουν ψηλά».

Αν μπορεί να δει κάποια αδυναμία στον Μεϊτέ: «Τότε που συνεργαστήκαμε δεν είχε εμπειρία. Τώρα έχει. Ως εξάρι έχει την τέλεια φυσική κατάσταση, είναι δυνατός, έχει ποιότητα, τεχνική, μυαλό. Αν δεν τα καταφέρει θα είναι αν για κάποιο λόγο χάσει τη συγκέντρωση του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι μεγάλος προπονητής. Εφόσον τον διαχειριστεί σωστά ο Μεϊτέ θα πετύχει στον ΠΑΟΚ και εύχομαι τα καλύτερα», είπε ο Φράνκι Ντιούρι.

  Άρθρο-καμπανάκι! "H AEK άλλαξε κεφάλαιο και το brand της ταξιδεύει"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτόν “σκοτώνονται” οι Big-4: H καριέρα με βοήθεια του πεθερού του και οι απειλές θανάτου (ΒΙΝΤΕΟ)


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: