Τα έχει τσεπώσει καλά ο Σαββίδης – Ήδη 4 εκατ. ευρώ στο ταμείο και συνεχίζει – Ανάλυση


Τα έχει τσεπώσει καλά ο Σαββίδης – Ήδη 4 εκατ. ευρώ στο ταμείο και συνεχίζει – Ανάλυση


Διαφ.

Καμία σχέση δεν έχει η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ με την περσινή και αυτό αφορά ειδικά την Ευρώπη. Χωρίς να έχουμε πει καν στο 1/3 της σεζόν ο Δικέφαλος μόνο από τα πρώτα 15 παιχνίδια της σεζόν είναι ήδη κερδισμένος κατά πολύ όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες στο Conference League, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Μετά από τρεις προκρίσεις το καλοκαίρι κόντρα σε Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Χάιντουκ Σπλιτ και Χαρτς, ήρθε το 2/2 στον όμιλο με Ελσίνκι και Άιντραχτ για να βάλει τον ΠΑΟΚ για τα καλά στην θέση του οδηγού στον 7ο όμιλο.

4.000.000 ευρώ για… αρχή και βλέπουμε!

Η τεράστια διαφορά – ότι και αν γίνει μέχρι το φινάλε της σεζόν – σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι ότι ο Δικέφαλος πέρσι βίωσε έναν οδυνηρό αποκλεισμό από την Λέφσκι Σόφιας στον τρίτο προκριματικό του Conference League, ενώ φέτος όχι απλά έχει μπει στους ομίλους αλλά ήδη έχει βάλει στα ταμεία του ένα ποσό που ξεπερνάει τα 4.000.000 ευρώ!

Μόνο από την πρόκριση στη φάση των ομίλων η UEFA έχει δώσει πριμ κοντά στα 3.000.000 ευρώ, για την ακρίβεια το ποσό που πήρε ο ΠΑΟΚ είναι 2.940.000 ευρώ, ενώ αν συνυπολογίσει κανείς τα χρήματα από τις τρεις προκρίσεις στα προκριματικά, το ποσό φτάνει τα 3.140.000 ευρώ. Αυτό το ποσό που το λες και ιδιαιτέρως σημαντικό, αφορά μόνο την προκριματική φάση και τα όσα έχει κάνει ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, με την την καταμέτρηση να συνεχίζεται.

Η συγκομιδή του Δικεφάλου από την UEFA έχει αυξηθεί ήδη κατά 1.100.000 ευρώ, αφού κάθε νίκη στην φάση των ομίλων πριμοδοτείται από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία με το ποσό των 550.000 ευρώ. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ξεπεράσει τα 4.000.000 ευρώ στα ευρωπαϊκά του έσοδα, φτάνοντας συγκεκριμένα τα 4.140.000 ευρώ.

  Νέα τεράστια επένδυση Μαρινάκη - "Γήπεδο 50.000 θέσεων"

Η πρώτη θέση που εκτινάσσει τα έσοδα

Με τέσσερις αγώνες να απομένουν για τη φάση των ομίλων, κατά σειρά με Αμπερντίν εκτός, Αμπερντίν εντός, Άιντραχτ Φρανκφούρτης εκτός και Ελσίνκι μοιάζει αρκετά πιθανό αυτό το ποσό να γίνει ακόμα μεγαλύτερο και η συγκομιδή στην Ευρώπη να συνεχιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πριμ της UEFA δεν αφορούν μόνο τις νίκες αλλά και για τις ισοπαλίες. Η ισοπαλία ανέρχεται στις 166.000 ευρώ ενώ η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο επιφέρουν μπόνους της τάξης των 650.000 ευρώ και 250.000 ευρώ για την δεύτερη!

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο του, εκτός του ότι αποφεύγει την ενδιάμεση φάση των «32» και πάει απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, θα βάλει ένα εξτρά ποσό στα ταμεία του που αγγίζει το 1.250.000 ευρώ!

Η κατάληψη της δεύτερης θέσης κι η πρόκριση στους «32» θα τη φέρει αντιμέτωπη με τις τρίτες ομάδες του Europa League με οικονομικό όφελος της τάξης των 300.000 ευρώ και η οικονομική προοπτική δεν περιορίζεται σ’ αυτά τα πόσα μέσα από επιπλέον οικονομικά οφέλη τόσο της διοργανώτριας αρχής αλλά κι από συμφωνίες με χορηγούς.

Το 1.000.000 ευρώ από το ranking και το market pool

  Χαρτάκι σε Μεντιλίμπαρ από Θεσσαλονίκη! "Δύσκολα απειλεί-απειλείται ο Άρης"

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτά τα χρήματα δεν υπολογίζονται το ποσό που θα βάλει στα ταμεία του από το Coefficient Ranking, αλλά και από το market pool.

Τι είναι το Coefficient Ranking και πως ωφελεί τον ΠΑΟΚ με ένα ποσό που ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ;

Αφορά την δεκαετή παρουσία μιας ομάδας στην Ευρώπη. Οι 32 ομάδες της διοργάνωσης τοποθετούνται με βάση τη συγκομιδή τους τα τελευταία δέκα χρόνια, με ομάδα που έχει τη μικρότερη να περιορίζεται σε μία μετοχή αξίας 44.000 και εκείνη με τη μεγαλύτερη σε 32 τέτοιες μετοχές (1.408.000 το ανώτερο πριμ). Ο ΠΑΟΚ διαθέτει σχετικά καλή συγκομιδή και το ποσό που θα λάβει για την συγκεκριμένη βαθμολογία θα είναι πάνω από 1.000.0000 ευρώ!

Σε ότι αφορά το market pool, με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει μία ομάδα στους ομίλους του Conference League, ο ΠΑΟΚ θα πάρει το 100% του διαθέσιμου ποσού. Το market pool στη συγκεκριμένη διοργάνωση εξαρτάται επίσης από το πόσο καλή πορεία θα κάνει ένας σύλλογος και για τις ελληνικές ομάδες το ανώτερο που μπορεί να φτάσει είναι κοντά στο 1.000.000, οπότε δεδομένα ο Δικέφαλος θα βάλει ένα ποσό που ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ και θα μεγαλώνει όσο περισσότερο προχωράει στην διοργάνωση.

Πηγή: sfina.gr

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: