"Λύγισε" την Καρδίτσα ο Άρης σε ματς… ψυχοβγάλτη (ΒΙΝΤΕΟ)


"Λύγισε" την Καρδίτσα ο Άρης σε ματς… ψυχοβγάλτη (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τολιόπουλο, ο Άρης επικράτησε της Καρδίτσας με 69-61 με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν αλλού το μυαλό τους.

Από… σαράντα κύματα πέρασε ο Άρης για να καταφέρει να επικρατήσει της Καρδίτσας με 69-61. Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου ήταν άκρως ανταγωνιστική για 40 λεπτά αλλά στο τέλος του αγώνα ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ο άνθρωπος που «οδήγησε» την ομάδα του στην νίκη. Ο Έλληνας παίκτης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 22 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ από πλευράς Καρδίτσας ξεχώρισε ο Σμιθ με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο Άρης δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι με την Καρδίτσα να δείχνει ξεκάθαρα πιο συγκεντρωμένη και πιο προσηλωμένη στο παιχνίδι της. Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και είχαν την πρωτοπορία στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου. Στα… μισά του δρόμου της περιόδου το σκορ ήταν 5-9, με τις δύο ομάδες να μην έχουν καθόλου καλή επιθετική λειτουργεία και τρία λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου το σκορ έγινε 9-13. Ο Άρης προσπάθησε να τρέξει, προσπάθησε να βρει ανοιχτά σουτ και τελικά ο Τολιόπουλος ήταν αυτός που με τρίποντο έκανε το 15-15 που ήταν το σκορ της περιόδου.

Ο Κλάσεν και τα… λάθη του Άρη «οδήγησαν» την Καρδίτσα στο +10

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου προηγήθηκαν με 21-24 και ο Άρης με αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε ο Ντε Σόουζα είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς. Όμως, όχι μόνο δεν επέστρεψε αλλά ο Κλάσεν εκτελούσε και «οδηγούσε» μαεστρικά την ομάδα του με αποτέλεσμα η Καρδίτσα να προηγηθεί με 24-32 με το δεύτερο τρίποντο του Κλάσεν, στο 17’. Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο για τον Άρη, μιας και οι παίκτες του στην προσπάθεια τους να επιστρέψουν και να βρουν λύσεις στην επίθεση έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Δύο συνεχόμενα λάθη από τους Σλαφτσάκη και Τολιόπουλο οδήγησαν σε δύο καρφώματα των Σμιθ και Μπιουκάναν με αποτέλεσμα η Καρδίτσα να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα 10 πόντων, 27-37, 90 δεύτερα πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο αποδυτήρια με σκορ 29-39.

  Θλάση ο Γκαρσία, χάνει το ντέρμπι! Θέμα και με Άμραμπατ στη ΑΕΚ

Ο Τολιόπουλος «ξύπνησε» τον Άρη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης βγήκε στο παρκέ σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Με σερί 12-2 στο πρώτο πεντάλεπτο και τον Τολιόπουλο να «ξυπνάει» ομάδα και κόσμο, ο Άρης μείωσε σε 39-41 και όπως είναι φυσιολογικό όλα τα δεδομένα άλλαξαν. Ένα ακόμα τρίποντο, από τον Γκάλινατ αυτή τη φορά, μείωσε τη διαφορά ακόμα περισσότερο, 42-44 στα 3:30 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Τολιόπουλος συνέχιζε να είναι εξαιρετικός και με δικό του τρίποντο έδωσε το προβάδισμα και πάλι στον Άρη, 47-46, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 50-50 και τον Τολιόπουλο να φτάνει μια… ανάσα από το να βάλει ένα απίθανο τρίποντο από το ένα καλάθι στο άλλο.  

Θρίλερ μέχρι το τέλος και νικητής ο Άρης

Στο ξεκίνημα της τέταρτης και τελευταίας περιόδου η Καρδίτσα έδειξε να έχει ακόμα ζωή και συνέχισε να αντιστέκεται στην αντεπίθεση του Άρη. Ο Κλάσεν συνέχισε να «διαβάζει» πολύ σωστά τις άμυνες του Άρη, εκμεταλλευόμενος τον Σμιθ και το σκορ ήταν στο 56-52 για τους φιλοξενούμενους στο 33’. Οι επιθέσεις και των δύο ομάδων, στη συνέχεια, ήταν πολύ κακές με τους παίκτες να βρίσκουν σκορ με το… σταγονόμετρο και το σκορ στο 2:31 πριν τη λήξη ήταν στο 56-57. Ο Σανόγκο όμως απάντησε άμεσα και έκανε το 58-57, με τους «κιτρινόμαυρους» να εκμεταλλεύονται ένα λάθος των φιλοξενούμενων και τον Τολιόπουλο να κάνει το 60-57, έχοντας φτάσει τους 22 πόντους. Με το σκορ στο 61-59 και ενώ απέμεναν 28 δεύτερα για το τέλος, ο Κλάσεν υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Γκάλινατ με τον παίκτη του Άρη να κάνει το 63-59 και τον Σανόγκο το 65-59 και να «κλειδώνει» το τελικό 69-61.  

  Έσκασε τώρα! "Καμπάνα" σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ από τη Super League

Τα Δεκάλεπτα: 15-15, 29-39, 50-50, 69-61

Δείτε εδώ τα συνολικά στατιστικά της αναμέτρησης  

ΠΗΓΗ: sdna.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: