"Θα φτάσουν στο CAS Ολυμπιακός και ΠΑΟ – Ποιος θα αποφασίσει για τη διακοπή – Τα τρία ενδεχόμενα"


“Θα φτάσουν στο CAS Ολυμπιακός και ΠΑΟ – Ποιος θα αποφασίσει για τη διακοπή – Τα τρία ενδεχόμενα”


Διαφ.

Πού θα κριθεί η εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση του μεγάλου ντέρμπι; Το sportdog απευθύνθηκε στο Λάκη Σημαιοφορίδη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και επιφανή νομικό, που έχει διατελέσει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος αλλά και πρόεδρος του ΠΣΑΠ, με μεγάλη γνώση σε θέματα ποδοσφαίρου, προκειμένου να μας διαφωτίσει για τα επόμενα βήματα…

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει στο ρεπορτάζ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μετά από τη διακοπή τού αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης, λόγω του τραυματισμού του Χουάνκαρ από κροτίδα.

Το sportdog απευθύνθηκε στο Λάκη Σημαιοφορίδη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και επιφανή νομικό, που έχει διατελέσει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος αλλά και πρόεδρος του ΠΣΑΠ, με μεγάλη γνώση σε θέματα ποδοσφαίρου, προκειμένου να μας διαφωτίσει για το τι θα πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια.

“Ποιος θα αποφασίσει για τη διακοπή – Τα τρία ενδεχόμενα – Για αυτό περιπλέκονται τα πράγματα”

Παρότι υπάρχουν θέματα ακόμα όσον αφορά το φάκελο αυτής της υπόθεση, γιατί κριτική μπορεί να κάνει ο καθένας εύκολα, αλλά όταν είσαι νομικός πρέπει να γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες της υπόθεσης. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει και θα υπάρξει μια σειρά εγγράφων που θα τεθούν υπόψη στα Πειθαρχικά Όργανα“, ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο πεπειραμένος τεχνικός και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

  Στα... ζόρια η Σεβίλλη - Nέα ήττα από την Αλαβές (Hls)

“Οι κρίσεις για το αν κάποιος αγώνας διακόπηκε με υπαιτιότητα κάποιας ομάδα αφορούν το Πειθαρχικό Όργανο και μόνο αυτό. Που θα συνεκτιμήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης που υπάρχουν στο φάκελο και μόνο το πειθαρχικό έχει να κρίνει αν υπάρχει υπαιτιότητα κάποιας ομάδας ή και των  δύο ομάδων ή αν υπάρχει ανυπαίτια συμπεριφορα των δύο ομάδων – Αυτά είναι τα τρία ενδεχόμενα. Τα πράγματα περιπλέκονται πολύ γιατί το φ.α. θέτει ορισμένα νομικά ζητήματα και πιστεύω ότι σίγουρα θα είναι δύσκολη υπόθεση”.

“Τότε θα φτάσει στο CAS η υπόθεση – Υπάρχουν κι άλλα νομικά ζητήματα – Δική του ερμηνεία ο καθένας”

Μπορούμε να μιλήσουμε για δεδικασμένα που επηρεάζουν την υπόθεση;

“Θα υπάρξουν και θέματα νομολογιακών δεδομένων, αγώνων που υπήρξαν στο παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα και κρίθηκαν από τα αρμόδια δικαστήρια και Πειθαρχικά Όργανα. Εφόσον από την πλευρά των δύο ομάδων υπάρχει πλήρης νομική υποστήριξη, η υπόθεση θα φτάσει στο CAS. Εκτός αν από τα πειθαρχικά όργανα ληφθεί απόφαση που είναι ικανοποιητική και από τις δύο πλευρές γιατί δεν το αποκλείω κι αυτό. Θεωρητικά όμως και ενόψει του ότι μιλάμε για δύο κορυφαίες ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, θα βρεθούν στο CAS“.

Υπάρχει κάτι άλλο στην υπόθεση που έχει ενδιαφέρον και δεν έχει αναφερθεί;

  Έσκασε τώρα! "Φρένο" της ΕΛΑΣ στον οπαδούς του ΠΑΟΚ για Βόλο

“Υπάρχουν κι άλλα νομικά ζητήματα εκτός από αυτά που τονίζονται στα ΜΜΕ αλλά δεν θέλω να τα αναφέρω τώρα”.

Πώς περιμένετε την εξέλιξη;

“Δύσκολη υπόθεση, εμπλέκονται θέματα και έννοιες που ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία, που τον συμφέρει και θα είναι δύσκολο το έργο του Πειθαρχικού Οργάνου. Για οποιαδήποτε ομάδα θα είχε ενδιαφέρον, αλλά λόγω του ότι οι ομάδες είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον. Στην πορεία θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και πώς κάθε πλευρά θα υποστηρίξει το δίκαιο των αιτημάτων της ή των επιδιώξεων που έχει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mέχρι τέλους, σε οποιαδήποτε έδρα ο ΠΑΟ – 2 Χέσε και 2 Σεμέδο ο Ολυμπιακός – Να αλλάξει ο γελοίος κανονισμός


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: