"Ταιριάζει με Σλούκα-Βιλντόζα ο Ναν – Το καλύτερο μπάσκετ στον ΠΑΟ – Δημιουργία, ντράιβ, χέρια στην άμυνα"!


“Ταιριάζει με Σλούκα-Βιλντόζα ο Ναν – Το καλύτερο μπάσκετ στον ΠΑΟ – Δημιουργία, ντράιβ, χέρια στην άμυνα”!


Διαφ.

Ο βοηθός των Πεδουλάκη- Πιτίνο, Τζίμης Κουστένης, μιλάει στο Sportdog.gr για τον Αμερικανό άσο που έχει στα χέρια του μεγάλη πρόταση από το Τριφύλλι, ώστε να έρθει και να παίξει για παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Ποια τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, τι θα προσφέρει στο ρόστερ του Αταμάν.

 

Κεντρικό ρόλο συνεχίζει να έχει το όνομα του Κέντρικ Ναν στον ελληνικό Τύπου, καθώς μετά από το ενδιαφέρον που έχει δείξει για την περίπτωση του ο Ολυμπιακός, φαίνεται ότι και ο Παναθηναϊκός δεν είναι αδιάφορος από τη στιγμή που είναι free agent.

Το sportdog επικοινώνησε με τον προπονητή Τζίμη Κουστένη, που έχει υπάρξει στον Παναθηναϊκό ως βοηθός των Αργύρη Πεδουλάκη και Ρικ Πιτίνο, και γνωρίζει άριστα τον χώρο τού αμερικανικού μπάσκετ, προκειμένου να μας βοηθήσει να φτιάξουμε το αγωνιστικό προφίλ τού Ναν αλλά και για να μας πει σε ποια από τις δύο ομάδες θα ταίριαζε περισσότερο.

“Αυτά τα είναι τα καλά στοιχεία του Ναν – Δύσκολο να μείνει στο Μαϊάμι ένας αθλητής – Καλά χέρια στην άμυνα”

Ήταν στο Σικάγο ο Ναν, στην πόλη μου, έχει παίξει σε καλό Πανεπιστήμιο και έχει τα εχέγγυα να έρθει και να κάνει αξιόλογη και πολύ καλή καριέρα στην Ευρώπη”, ανεφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Τ. Κουστένης και στη συνέχεια πρόσθεσε:

  Ο Τζολάκης απαντάει στο ερώτημα όλων για την εικόνα του φετινού Ολυμπιακού!

“Είναι παίκτης της περιφέρειας, παίζει στις θέσεις 1-2, έχει πολύ καλή δημιουργία, καλό ντράιβ, τελειώματα, έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο.Τα δυνατά του στοιχεία είναι το ντράιβ, το σουτ από μέση απόσταση και το τρίποντο με αξιόπιστο σουτ. Γενικότερα είναι καλός σουτέρ, αλλά όχι ο καλύτερος. Πολύ καλός στη δημιουργία, βλέπει γήπεδο, έχει αντίληψη του χωρου και είναι πολύ καλός συμπαίκτης”.

Σας πείθει η καριέρα του μέχρι σήμερα;

“Κυρίως έχει αγωνιστεί στους Μαϊάμι Χιτ και στους Λέικερς, δύο πολύ μεγάλους οργανισμούς, όλοι γνωρίζουμε για τι ομάδες μιλάμε. Στο Μαϊάμι, ειδικά, που είναι δύσκολο να μείνει παίκτης αν δεν είναι ολοκληρωμένη προσωπικότητα, είχε και πολύ καλό μέσο όρο πόντων. Να πούμε ότι είναι και καλός αμυντικός, έχει πολύ καλά χέρια, δουλεύει πολύ καλά πάνω στην μπάλα”.

“Θα προσαρμοστεί γρήγορα στην Ευρώπη – Ταιριάζει άμεσα στον Παναθηναϊκό – Με Σλούκα, Βιλντόζα, Γκάι”

Πόσο εύκολο μπορεί να είναι η μετάβαση στην Ευρώπη, αν τελικά έρθει στη Ευρωλίγκα;

  Ζεστός ο Ολυμπιακός για το μεγάλο αστέρι του Άρη- Αποφασίζει ο Στογιάκοβιτς

“Δεν έχει πρότερη εμπειρία από ευρωπαϊκό μπάσκετ και Ευρωλίγκα. Οπωσδηποτε αν έρθει θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής, με διαφορετικό τρόπο αντίληψης του παιχνιδιού με αμυντικές τακτικές, δεν βρίσκεται εύκολα χώρος για να δημιουργήσεις ή να εκτελέσεις. Πιστεύω ότι λόγω ποιοτητας θα προσαρμοστεί γρήγορα, είναι παικτης που δημιουργεί για τον εαυτό του”.

Θα ταίριαζε περισσότερο στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό;

“Ο Παναθηναϊκός θα είχε περισσότερο ανάγκη τέτοιον παίκτη, στην περιφέρεια, που να παίζει και τις δύο θέσεις. Τα στοιχεία του είναι καλά, βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία στα 28 του χρόνια, θα παίξει το καλύτερο μπάσκετ. Ας μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε χωρίς να είναι ντραφτ, δούλεψε πολύ για να μπει στον χώρο του ΝΒΑ και αυτό δείχνει χαρακτήρα και το πώς αντιλαμβάνεται το μπάσκετ. Στον Παναθηναϊκό μπορεί να ταιριάξει άμεσα, μπορεί και με τον Σλούκα και με τον Βιλντόζα και με τον Γκάι”.

** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελική τριάδα NBAers για ΠΑΟ με Ναν και δύο… καλύτερους – Ρίχνει χρήμα ο Γιαννακόπουλος για δύο μεταγραφές

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: