Άρχισε η εκδίκαση στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός! Με Καραπαπά-Καρπετόπουλο οι Ερυθρόλευκοι – "Αμφισβητώ την κροτίδα"(LIVE)


Άρχισε η εκδίκαση στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός! Με Καραπαπά-Καρπετόπουλο οι Ερυθρόλευκοι – "Αμφισβητώ την κροτίδα"(LIVE)


Διαφ.

O Ολυμπιακός έχει κληθεί σε απολογία για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. 

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κληθεί σε απολογία από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο.  Το παρών από πλευράς Ολυμπιακού έχουν δώσει ο Κώστας Καραπαπάς, ο δικηγόρος Δημήτρης Καρπετόπουλος και ο νομικός Γιάννης Χατζησσαβάογλου. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, βρίσκονται ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο δικηγόρος Βαγιάκος και ο ο γιατρός της ομάδας, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος

Υπενθυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κληθεί σε απολογία αλλά έχει καταθέσει κύρια παρέμβαση για να παραστεί στην εκδίκαση και ζητάει το μηδενισμό του Ολυμπιακού.

Η Πειθαρχική Επιτροπή εκδίδει αποφάσεις αυθημερόν, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, αν δοθεί προθεσμία μέχρι αύριο για υπομνήματα.

* Στις 11:03 ξεκίνησε η διαδικασία.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Δημακόπουλος ξεκίνησε την απολογία λέγοντας: «Εμείς σήμερα κινούμεθα σε αναζήτηση εγγράφων. Δεν έχουμε λάβει γνώση από τα έγγραφα του “Υγεία” ούτε από τις έρευνες της αθλητικής βίας. Είδαμε ότι ζητήσατε συμπληρωματική έκθεση. Είναι μια απόλυτη διαφοροποίηση και αυτοαναίρεση του διαιτητη. Κινούμαστε σε αναζήτηση στοιχείων που η άλλη πλευρά έχει στα χέρια της. Πως εμείς θα σχολιάσουμε στοιχεία που ενδεχομένως εμφανιστούν κι εμείς δεν έχουμε. Θα πρέπει να παρασχεθεί η ευχέρεια στον Ολυμπιακό να λάβει γνώση των στοιχείων. Ζητάμε να έχουμε το χρονικό περιθώριο ώστε τουλάχιστον με υπόμνημα μας να εκφέρουμε τον αντίλογο μας σε αυτά τα στοιχεία. Το τμήμα αθλητικής κάνει μια έρευνα και εκει δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Από το Υγεία έχουμε μόνο το εξιτήριο και όχι την γνωμάτευση».

– Δημήτρης Καρπετόπουλος (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη η παρέμβαση του Παναθηναϊκού. Κύρια ή πρόσθετη παρέμβαση δεν χωρεί στις πειθαρχικές υποθέσεις. Μόνο αν εκκρεμεί κάποια ένσταση. Εδώ δεν υπάρχει κάποια αίτηση. Εδώ η διαδικασία είναι μια πειθαρχική υπόθεση με ένα κατηγορητήριο και πέντε πράξεις που θα απολογηθούμε. Το αντικείμενο της παρέμβασης είναι ότι είμαστε εμείς υπαίτιοι της διακοπής. Έπρεπε να υποβληθεί ένσταση, δεν το έκανε. Επό ποιανού αιτήματος δικού μας παρεμβαίνει ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει η παρέμβαση να απορριφθεί ως απαράδεκτη. Αν ήθελε ο Παναθηναϊκός να είχε ζητήσει την υπαιτιότητα του Ολυμπιακού για τη διακοπή του αγώνα, θα έπρεπε να είχε υποβάλει ένσταση,εντός 48 ωρών και δεν το έκανε. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χάσει τίποτα. Μόνο εμείς έχουμε. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να ξαναγίνει ο αγώνας.»

– Βαγιάκος (δικηγόρος Παναθηναϊκού): «Αναφέρεται η παρέμβαση μόνο στο σκέλος για το κύρος του αγώνα. Κρίνεται το κύρος του αγώνα, αν πρέπει να επαναληφθεί ή να κατακυρωθεί υπέρ του ΠΑΟ. Εχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε γιατί ο ΠΑΟ είναι η έτερη ομάδα του αγώνα, έχουμε βαθμολογικό όφελος, έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε. Το άμεσα έννομο συμφέρον που έχουμε ως Παναθηναϊκός προκύπτει από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος».

– Γιάννης Κέζας (δικηγόρος Παναθηναϊκού): «Συμμετείχαμε στον αγώνα, η ουσία ποια είναι. Η τύχη του αγώνα. Ζητάμε την προστασία μας επί της τύχη του αγώνα. Εδώ μιλάμε για την ακεραιότητα των διαιτητών όχι μια τυπική παράλειψη όπως στον αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ με τα δοκάρια». 

Κωνσταντίνος Καραπαπάς κατέθεσε ως μάρτυρας στην απολογία του Ολυμπιακού από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο αναφέροντας πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ποδοσφαιριστή:

«Είμαι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και από τους ελάχιστους που έχω δει όλα τα ματς από το 2010-2011 της ομάδας σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Το λέω αυτό για να σας δείξω ότι έχω τεράστια εμπειρία για το πως γίνεται ένας αγώνας. Έχω διαπίστευση, είμαι ένας από τους τρεις που έχω διαπίστευση για να είμαι σε όλους τους χώρους. Ήμουν σε όλη τη διαδικασία. Είμαι έξω από τη φυσούνα. Αυτό που συνέβη είναι το εξής. Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα γκολ, πανηγυρισμοί και ένταση σε όλο το γήπεδο. Κάποια στιγμή αντιληφθήκαμε ότι έξω από τη θύρα 28, πάντα γίνεται εκεί η προθέρμανση των δύο ομάδων, εκεί υπάρχουν σεκιούριτι, τεχνικοί, ηλεκτρολόγοι. Αντιληφθήκαμε ότι ένας από τους παίκτες του Παναθηναϊκού έχει πέσει στο έδαφος. Όταν μπαίνει γκολ με τόση ένταση όχι δεν αντιλαμβάνομαι τίποτα άλλο. Από την κίνηση του κυρίου Βλάχου να τρέχει αντλήφθηκα ότι κάτι συμβαίνει. Απ’ ότι είδα μετά ήταν ο Χουάνκαρ. Μαζί με το γιατρό του αγώνα, έτρεξαν στον χώρο κι οι γιατροί των δύο ομάδων, Θέος και Αλεξανδρόπουλος. Είπε ο γιατρός της Λίγκας “πάμε στο ιατρείο να δούμε τι έχει”. Ήρθε το φορείο για να τον πάει μέσα. Εκείνη την ώρα είδα την ομάδα του ΠΑΟ να φεύγει στα αποδυτήρια. Ο αγώνας παιζόταν, δεν είχε διακοπεί».

«Δεν ξέρουμε αν είναι οπαδός του Ολυμπιακού»

– Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος των Πειραιωτών αμφισβητεί πως έπεσε κροτίδα κοντά στους παίκτες του Παναθηναϊκού που έκαναν προθέρμανση και δεν ξέρει αν αυτός που πέταξε την κροτίδα είναι οπαδός του Ολυμπιακού, αφού ακόμα δεν τον έχουν βρει. 

  Το ποδόσφαιρο της ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο των άλλων!

«Ο Παναθηναϊκός λοιπόν αποχώρησε. Βλέποντας τους παίκτες του Παναθηναϊκού να φεύγουν ο διαιτητής σφύριξε για να φύγουμε όλοι. Εκεί ο διαιτητής έδωσε 5 λεπτά διορία στους παίκτες του ΠΑΟ να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο. Φώναζε 5 minutes για να αρχίσει πάλι ο αγώνα. Κανένας τραυματισμός δεν υπήρξε, το είδα με τα μάτια μου. Ρώτησα τους σεκιούριτι που μου είπαν “κάτι ακούστηκε”. Αμφισβητώ ότι έπεσε κροτίδα σε εκείνο το σημείο που ήταν οι παίκτες, έπεσε πιο μακριά. Είδαμε μετά από δύο ωρες, σε όλα τα γηπεδα της Ελλάδας δυστυχώς γίνονται αυτά, από την Κυριακή κοιτάμε όλες τις κάμερες για να τον βρούμε και να τον αποκλείσουμε που δεν ξέρουμε αν είναι οπαδός του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής είπε οτι δεν είδε τίποτα, ο βοηθός είπε οτι άκουσε κάτι. Ο γιατρός είπε οτι ο παίκτης του είπε οτι εχει τραυματιστεί. Πρωτα απ’ όλα τίποτα δεν ακούμπησε τον παίκτη. Ο διαιτητής φώναξε τον γιατρό και του είπε οτι ο ποδοσφαιριστής έχει στο αυτί του ένα πόνο από τον ήχο και θα το δούμε σταδιακα πως θα πάει. Μετά στην αρχή ο γιατρός μας λέει οτι ο παίκτης είναι οκ. Ο διαιτητής είπε οτι σε λίγο θα βγω να σφυρίξω, αν δεν έρθετε υπεύθυνοι θα είστε εσείς».  

«Ετοιμος να πάθει έμφραγμα ο γιατρός του αγώνα»

«Για μένα είναι λάθος το fit or no fit. Έπρεπε να είναι able or not. Ο διαιτητής είπε μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο και αν δεν μπείτε είστε εσείς υπεύθυνοι που δεν θα γίνει ο αγώνας. Δέκα λεπτά πριν από τη δεύτερη εξέταση ο ΠΑΟ ήταν σίγουρος οτι δεν θα παίξει και στα αποδυτήρια έτρωγαν πίτσες. Ο γιατρός από τις κλήσεις που  είχε δεχθεί ήταν σε κατάσταση να πάθει έμφραγμα. Είπε και στον Παναθηναϊκό μπροστά, ο κ. Μπουτσικάρης εδώ είναι, «εγώ δεν είδα τίποτα, αν δεν βγείτε εσείς θα φταίτε». Ο γιατρός είπε ότι κλινικά είναι εντάξει ο παίκτης ύστερα από 60 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός ήταν τόσο σίγουρος ότι δεν θα παίξει που στα αποδυτήρια του έτρωγε πίτσες. Ο γιατρός, δεν ξέρω από ποιον, έχει λάβει 5.000 κλήσεις και τρέμει. Είναι ετοιμος να πάθει έμφραγμα. ​

Ο παίκτης μετά από μια ώρα άκουγε κανονικά αλλά ζαλιζόταν. Στην αρχή ο γιατρός έλεγε ότι ειναι “οκ” αλλά μετά τις πιέσεις και τις απειλές τα άλλαξε. Εμείς ως γηπεδούχοι είχαμε μεγαλύτερη πίεση γιατί υπήρχε 35.000 κόσμος έξω. Ο διαιτητής ζήτησε μετά από μια ώρα να γράψει ο γιατρός αν ο παίκτης μπορεί ή όχι. Ο γιατρός άρχισε να λέει “δεν μπορώ να πω αν είναι ή αν δεν είναι”. Κάποια στιγμή λοιπόν, ο γιατρός μα ενημέρωσε ότι ο ΠΑΟ θέλει να πάρει τον παικτη να τον πάει στο νοσοκομείο. Όταν ένας έχει πάθει κάτι θα φύγει αμέσως, δεν θα περιμένει δύο ώρες να πάει σε γήπεδο στην άλλη άκρη της της γης».

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: