Το τρικ Αταμάν "σύγχυσε" τον Μπαρτζώκα – Βρήκε το κουμπί του Γκάι – Έλαμψε ο ψυχρός επαγγελματίας Σλούκας


Το τρικ Αταμάν “σύγχυσε” τον Μπαρτζώκα – Βρήκε το κουμπί του Γκάι – Έλαμψε ο ψυχρός επαγγελματίας Σλούκας


Διαφ.

Τα “όργια” Μήτογλου και ο ΠΑΟ που “φωνάζει” ότι γύρισε! Ο Εργκίν Αταμάν με άριστο κοουτσάρισμα οδήγησε τους Πράσινους στη νίκη μέσα στο ΣΕΦ, ενώ κατάφερε να κερδίσει τους Πειραιώτες… χτυπώντας τους στο δυνατό τους σημείο.

Νίκη (54-66) που “φωνάζει” ότι επέστρεψε για τα καλά και πως πλέον μπορεί να αμφισβητήσει στα ίσια την κυριαρχία του Ολυμπιακού πήρε στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός, σε μια βραδιά όπου ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε για πρώτη φορά στο γήπεδο της ομάδας που μεγαλούργησε, δείχνοντας “ψυχρό” επαγγελματισμό απέναντι στα όσα άκουσε να του… ψέλνουν από τις εξέδρες, αλλά και κατά την άφιξή του στο φαληρικό στάδιο.

Οι Πράσινοι του Εργκίν Αταμάν επιβεβαίωσαν ότι για ένα ακόμα παιχνίδι βρίσκονται σε ανοδική πορεία, δείχνοντας ξανά απέναντι στον Ολυμπιακό ότι έχουν βρει τον τρόπο να κλείσουν την ψαλίδα, κάτι που φάνηκε και στο ΟΑΚΑ στην Euroleague, παρά την ήττα του Τριφυλλιού στην παράταση με 78-88.

  Νέα ήττα από Μακάμπι για ΠΑΟ με θέματα στην δημιουργία - Επιστροφή Κώστα

Απόψε στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αισθητά πιο διαβασμένος σε άμυνα και επίθεση, “κλειδώνοντας” βασικά ατού των Πειραιωτών, όπως τον Γουόκαπ και τον Φαλ, περιορίζοντας στους 2 πόντους αμφότερους, αλλά και τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος σκόραρε μόλις 6 πόντους, καθώς τα βρήκε σκούρα απέναντι στην front line των φιλοξενούμενων.

 

Μια γραμμή ψηλών, που έκανε “όργια”, αφού ο Ντίνος Μήτογλου συνέχισε με το πόδι στο γκάζι μετά το ματς με την Μπασκόνια, τελειώνοντας το ντέρμπι με doubledouble, ήτοι 20 πόντους και 10 ριμπάουντ! Ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού ήταν καταλυτικός σε όλες τις γραμμές του παρκέ, έχοντας και 4 μπλοκ, σκεπάζοντας τα καλάθια και δημιουργώντας καλό δίδυμο με τον αρκετά καλό σήμερα Χουάντσο, που πρόσθεσε 10 πόντους με 2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.


Το “τρικ” του Αταμάν με την εναλλαγή Χουάντσο-Μήτογλου στο “5”, μαζί με τον “ογκόλιθο” Λεσόρ, δημιούργησε σύγχυση στην άμυνα του Ολυμπιακού και έδωσε κυριαρχία μέσα στην ρακέτα για τον Παναθηναϊκό, που έδειξε ότι μπορεί να παίξει σκληρά και στο αμυντικό κομμάτι, υποχρεώνοντας τους Ερυθρόλευκους σε μόλις 54 πόντους ενεργητικό.

  Ημέρα αποφάσεων για τον Λουτσέσκου

 
Την ίδια ώρα ο Τούρκος προπονητής φαίνεται να έχει βρει το “κουμπί” του Κάιλ Γκάι, ο οποίος δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον Παναθηναϊκό όταν “κολλάει” στην επίθεση. Κάτι που έκανε και σήμερα έχοντας στο ενεργητικό του το “τρελό” τρίποντο με το οποίο ξεκόλλησε” τους Πράσινους κάνοντας το 45-48, τελειώνοντας το ντέρμπι με 11 πόντους με 3/6 εύστοχα σουτ από τα 6.75μ.


Τέλος, ειδική μνεία αξίζει να γίνει και στον Κώστα Σλούκα, που παρότι άκουσε τα… μύρια όσα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, έκλεισε τα αυτιά του και αν και δεν έκανε “λαμπερή” εμφάνιση, ήταν καταλυτικός οργανωτικά έχοντας 5 ασίστ και έδειξε ότι όταν αποβάλει το άγχος του να αποδείξει πράγματα απέναντι στην πρώην ομάδα του, θα είναι ακόμα καλύτερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέλα Γιαννακόπουλου για NBAer μετά το ΣΕΦ – Ματς καριέρας ο Μήτογλου – “Σίγησε” Φαλ-Μιλουτίνοφ ο Αταμάν


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: