Λύγισε ο Ολυμπιακός – Βαριά ήττα από την Καϊσερί, έχασε και τη διαφορά από το πρώτο ματς – Πάει για… τελικό


Λύγισε ο Ολυμπιακός – Βαριά ήττα από την Καϊσερί, έχασε και τη διαφορά από το πρώτο ματς – Πάει για… τελικό


Διαφ.

Οι Ερυθρόλευκες ηττήθηκαν με 95-73 εντός έδρας και πλέον η προσεχής αναμέτρηση με τη Ρίγα στη Λετονία αποκτά χαρακτήρα τελικού για την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε μόνο για μια περίοδο – την πρώτη – κόντρα στην Καϊσερι και ηττήθηκε δίκαια με 95-73. Το σύνολο του Θάνου Νίκλα εμφανίστηκε κατώτερο των περιστάσεων στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δεν θύμισε σε τίποτα τον Ολυμπιακό του αγώνα της Τουρκίας. 

Η Καϊσερί από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα επέβαλε την ανωτερότητα της στο ΣΕΦ και έφτασε σε μια υπερπολύτιμη νίκη βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 2-2 πιάνοντας τους “ερυθρόλευκους” στην 2η θέση του ομίλου, καλύπτοντας και την διαφορά του πρώτου αγώνα. 

Για τον Ολυμπιακό πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Βίτολα με 22 πόντους με 9/15 σουτ, ενώ η Χριστινάκη και η Ουίλιαμς πρόσθεσαν από 14π. και 17π. αντίστοιχα.

Από την Καϊσερί εξαιρετική παρουσία είχε η Έλενμπεργκ με 30 πόντους, ενώ η Κούιτς έβαλε 23π. και μάζεψε και 8 ριμπάουντ.

Σερί στο… σερί και προβάδισμα για τον Ολυμπιακό

Mε 2/2τρ. ξεκίνησαν και οι δυο ομάδες (3-3 στο 2’) με την αναμέτρηση να έχει γρήγορο ρυθμό. Η Νικολοπούλου με 4 συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό (7-3 στο 3’) πριν απαντήσει η τουρκική ομάδα με ένα σερί 8-0 για το 7-11 στο 4’. Το σύνολο του Θάνου Νίκλα αντέδρασε άμεσα με ένα σερί 9-0 παίρνοντας προβάδισμα 5 πόντων (16-11 στο 7’). Οι «ερυθρόλευκές» είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση, ενώ ταυτόχρονα είχαν κλείσει και τους διαδρόμους για την Καϊσερί στην άμυνα. Αυτό είχε ως συνέπεια να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (22-13).

Εκπληκτική περίοδος και +7 για την Καϊσερί

  Πρόβλημα σε ΠΑΟ! Εκτός με Παρτιζάν, Μακάμπι δύο βασικοί παίκτες

Η τουρκική ομάδα μπήκε με εμφανή διάθεση να πιέσει ασφυκτικά στην άμυνα, κυρίως σε όλο το γήπεδο προκειμένου να μειώσει την διαφορά. Ο Ολυμπιακός είχε σε πολύ καλό βραδύ την Βίτολα (9π. σε 8’), η οποίο ξεκολλούσε την ομάδα της όταν δυσκολευόταν επιθετικά. Η Καϊσερί κατόρθωσε να ροκανίσει την διαφορά (28-26 στο 17’) και στην συνέχεια να περάσει και μπροστά (30-32 στο 16’) με την τουρκική ομάδα να έχει γυρίσει την άμυνα της σε ζώνη. Το σύνολο του Εμρέ Οζαρί είχε σημειώσει 24 πόντους σε 7’ στην δεύτερη περίοδο και εκμεταλλεύτηκε πλήρως την αστοχία του Ολυμπιακού (33-37 στο 18’). Το σερί της τουρκικής ομάδας συνεχιζόταν με την διαφορά να ξεπερνά τους 12 πόντους (33-45 στο 19’) με την Βίτολα να μειώνει με τρίποντο πριν ανάπαυλα του ημιχρόνου (38-45).

Η τουρκική ομάδα έλεγξε το ρυθμό και βρέθηκε στο +12

Η τουρκική ομάδα μπήκε αποφασισμένη στην τρίτη περίοδο αύξησε την διαφορά πάνω από τους 10 (43-56 στο 24’) με τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει στο σκορ. Δυο τρίποντα από πλευράς «ερυθρολεύκων» έριξαν την διαφορά στους 8 (53-61 στο 26’) δίνοντας ελπίδες στον Ολυμπιακό, ωστόσο η Καϊσερί ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα. Το σύνολο του Νίκλα προσπαθούσε μέσω της άμυνας να μειώσει την διαφορά, όμως η αστοχία στην επίθεση τους κόστιζε. Η τουρκική ομάδα έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +12 με τον Ολυμπιακό να πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα να ήθελε να διεκδικήσει το παιχνίδι (56-68).

Έχασε και την διαφορά του αγώνα της Τουρκίας ο Ολυμπιακός

  Συναγερμός για Σουλούκου: "Υπό την προστασία της Αστυνομίας στη Ρώμη"

Ο Ολυμπιακός μπήκε με αρκετά λάθη στην 4η περίοδο, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στην Καϊσερί να προηγηθεί με 15 πόντους (58-73 στο 32′). Τα δεδομένα της αναμέτρησης ήταν πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό που έπρεπε να ελπίζει σε θαύμα για να κερδίσει το παιχνίδι. Το τουρκικό προβάδισμα άγγιξε τους 20 πόντους (66-85 στο 36′) και το μόνο μέλημα του Ολυμπιακού ήταν να μην χάσει την διαφορά του αγώνα της Τουρκίας (+16). Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε τελικά να κρατήσει την διαφορά του μεταξύ τους αγώνα με αποτέλεσμα να βρίσκεται από κάτω στην ισοβαθμία του ομίλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Αντιγράφει” Μίτσελ ο Μαρτίνεθ – Βρήκε ήδη στο Λιμάνι τον επόμενο στόπερ – 20χρονος φορ ο αντι-Ελ Αραμπί!

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 38-45, 56-68, 73-95.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα

ΠΗΓΗ: sdna.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: