Αντίθετος ο Λουτσέσκου για Εκόνγκ και Σαμάτα – Πώς τους… προστατεύει – Θα είναι η μεταγραφή του Ιανουαρίου!


Αντίθετος ο Λουτσέσκου για Εκόνγκ και Σαμάτα – Πώς τους… προστατεύει – Θα είναι η μεταγραφή του Ιανουαρίου!


Διαφ.

Ο λόγος που ο Ρουμάνος είναι σίγουρος και για τους δύο παίκτες του και επιμένει κόντρα στους περισσότερους πλέον, αλλά και στα νούμερα από τις εμφανίσεις τους, ότι πολύ σύντομα αμφότεροι θα βελτιωθούν και θα μπορέσουν να βοηθήσουν τον Δικέφαλο στα μέγιστα.

Στον αστερισμό του ΠΑΟΚ κινείται και σήμερα η στήλη αλλά ασχολείται  με δυο σταρ της ομάδας, που απουσίασαν από τον θρίαμβο του Καραϊσκάκης και μέχρι τώρα βάζουν υποψηφιότητα για μεταγραφικά βατόμουρα της Superleague. O Ραζβάν Λουτσέσκου όμως, έχει διαφορετική άποψη για τους Εκόνγκ/Σαμάτα, τους πιστεύει, τους “δικαιολογεί” και τους …περιμένει. Τα follow up για τους δυο Αφρικανούς είναι άκρως διαφωτιστικά.

ΕΚΟΝΓΚ: Στο Conference League μπορεί να είναι βασικός και αναντικατάστατος μετρώντας τρία 90λεπτά στα ισάριθμα ματς του ΠΑΟΚ αλλά στη Superleague ο Ραζβάν Λουτσέσκου του κάνει πλέον ξεκάθαρα διαχείριση. Και ας μιλάμε θεωρητικά για τον αντί-Iνγκανσον αλλά και το τρίτο υψηλότερο συμβόλαιο του ρόστερ. O 30χρονος Νιγηριανός στα τελευταία πέντε ματς της Super League ένα ματς παίζει βασικός και ένα κάθεται στον πάγκο! Και αυτό, που παραπέμπει σε… μονά/ζυγά ασφαλώς δεν γίνεται τυχαία, δηλαδή χωρίς πλάνο, από τον Ρουμάνο τεχνικό του δικέφαλου. Το αντίθετο θα λέγαμε… Κόντρα στον Ολυμπιακό ο Εκόνγκ ήταν παγκίτης ενώ στο προηγούμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ βασικός και μοιραίος για το 2-0. Στον πάγκο κόντρα στον Ατρόμητο, βασικός στο 2-2 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, εκτός με τον ΠΑΣ, μέσα με τον Βόλο! Στη Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο) γκρινιάζουν πλέον ανοιχτά με την μετριότατη προσφορά του πλέον ακριβοπληρωμένου αμυντικού της ομάδας τους, που δεν έχει μπει ακόμα στα παπούτσια του Ισλανδού προκατόχου του, ούτε βγάζει τέτοια ηγετικά χαρακτηριστικά. Για αυτό και ο Λουτσέσκου προσπαθεί να τον προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο και πρόωρο “κάψιμο” και συγχρόνως να του… κερδίσει επιπλέον χρόνο!

  Ο Μίροτιτς φτιάχνει τον τέλειο παίκτη: Επέλεξε έναν Έλληνα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: Αναμφίβολα είναι από τους υποστηρικτές του Νιγηριανού στόπερ, στον οποίο δίνει ακόμη δικαιολογίες για την ως επί το πλείστον προβληματική, μέχρι σήμερα, παρουσία του στην Τούμπα. Ποιες είναι αυτές; Οι εξής δύο: πρώτον ότι είχε συνηθίσει να παίζει σε άμυνα των 3 (με τρία στόπερ) και όχι σε κεντρικό αμυντικό δίδυμο, όπου συνήθως θα πρέπει να κατευθύνει και τον παρτενέρ του. Και δεύτερον, δεν είχε συνηθίσει στις προηγούμενες ομάδες του να χτίζουν το παιχνίδι τους από τόσο χαμηλά όπως γίνεται με το περιβόητο buildup του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ! Ακριβώς για αυτούς τους λόγους ο κόουτς Ραζβάν υποστηρίζει τον Εκόνγκ και θεωρεί πώς η βελτίωση και εξέλιξη του είναι θέμα χρόνου και προσαρμογής στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας του και θα έρθει! Το πιστεύει αυτό ο Λουτσέσκου γιατί βλέπει έναν παίκτη, όπως λέει χαρακτηριστικά για τον Εκόνγκ, που είναι έξυπνος είναι και δεκτικός και δουλεύει. Οπότε αυτό που χρειάζεται είναι να μπει 100% στο καλούπι του ρόλου του, ο οποίος είναι κάτι νέο για τον παίκτη σε σχέση με τους αντίστοιχους που είχε στα προηγούμενα κλαμπ. Αν βεβαίως μέχρι τον Ιανουάριο ο Εκόνγκ δεν ρολάρει, τότε είναι βέβαιο πως ο δικέφαλος θα κινηθεί στο χειμερινό  παζάρι για την αγορά και δεξιού στόπερ…

  Ημέρα αποφάσεων για τον Λουτσέσκου

ΣΑΜΑΤΑ: Είναι με διαφορά στο Big 5 o σέντερ φορ με την λιγότερη προσφορά, ανεξάρτητα από τα πόσα γκολ έχουν βάλει. Ο Τανζανός ψάχνει ακόμη τα πατήματα του, Νοέμβριο μήνα, στον ΠΑΟΚ. Στο Καραϊσκάκης έτσι κι αλλιώς δεν θα ξεκινούσε ακόμη και αν ήταν υγιής/δεν είχε την ωτίτιδα, ο Μπράντον στο πλάνο του Λουτσέσκου ήταν ο βασικός. Και για αυτόν το προηγούμενο διάστημα άρχισε να εκφράζεται δυσφορία για τις… επιδόσεις και την απόδοσή του. Ενδιαφέρον όμως, έχει τι πιστεύει για τον Σαμάτα και το μέλλον του στον δικέφαλο ο πλέον αρμόδιος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος, λοιπόν, είναι βέβαιος πως ο Αφρικανός φορ στον τελικό απολογισμό της σεζόν θα έχει θετικό πρόσημο και θα βγει καλή μεταγραφή!  Ο Λουτσέσκου ποντάρει στα χαρακτηριστικά του Σαμάτα και το στοίχημα του είναι η τακτική του βελτίωση και προσαρμογή στο στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Εκεί θεωρεί πως υστερεί ακόμη και χρειάζεται χρόνο. Όπως με τον Εκόνγκ όμως, έτσι και με τον Σαμάτα ο Λουτσέσκου τους… περιμένει και ποντάρει σε αυτούς!!!Ειδικότερα για τον Τανζανό πιστεύει πως θα είναι εσωτερική μεταγραφή του Γενάρη και στον δεύτερο γύρο αλλά καιστα πλέι οφ θα δείξει την αξία του!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον απέρριψε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι, υπέγραψε σε ΠΑΟΚ και ήταν MVP στο Καραϊσκάκη – Κίνηση ματ Σαββίδη!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: