Οι «δίδυμοι πύργοι» της Μπασκόνια: Μονέκε και Σεντεκέρσκις απειλούν τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι «δίδυμοι πύργοι» της Μπασκόνια: Μονέκε και Σεντεκέρσκις απειλούν τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τους Βάσκους στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική της Euroleague και πρέπει να προσέξει τα δυνατά κορμιά του Τάντας Σεντεκέρσκις και του Τσίμα Μονέκε.

Οι Πειραιώτες θέλουν να πάρουν τη νίκη μπροστά στους φιλάθλους τους και να κάνουν μια καλή εμφάνιση που θα φέρει εκ νέου ηθικό και ψυχολογία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπασκόνια θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα του από την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, έχοντας αμφίβολη τη συμμετοχή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ δεδομένες είναι οι απουσίες των ΜακΚίσικ, Λουκ Σίκμα.

Από την άλλη, η ισπανική ομάδα δεν θα έχει στη διάθεση της, τον Νίκο Ρογκαβόπουλο και αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Καλίφα Ντιόπ και Νίκο Μάνιον.

Σκοράρει με άνεση ο Μονέκε

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς περιμένει πολλά από τους «δίδυμους πύργους» της, τον Τσίμα Μονέκε και τον Τάντας Σεντεκέρσκις.

Ο… κανένας από τη Β΄ Γαλλίας που έφτασε στο NBA έχει κάνει θραύση στην αρχή της σεζόν και είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της Μπασκόνια. Ο Νιγηριανός σέντερ έχει παίξει σε πέντε ματς στη φετινή Ευρωλίγκα και έχει μέσο όρο 17,2 πόντους με ποσοστά ευστοχίας 56.1% στα δίποντα και 46.2% στα τρίποντα. Μαζεύει 6.6 ριμπάουντ, μοιράζει 1 ασίστ, κλέβει την μπάλα 1,6 και δέχεται 5,4 φάουλ. Αξιοζήλευτα στατιστικά για τον rookie της Euroleague.

  Αταμάν: "Πάμε να πάρουμε το 8ο" - Σλούκας: "Το έχει πει και ο Ομπράντοβιτς"

Σχεδόν double – double ο Σεντεκέρσκις

Πιο μπαρουτοκαπνισμένος στην διοργάνωση είναι ο δίμετρος Λιθουανός φόργουορντ, Τάντας Σεντεκέρσκις, ο οποίος φέτος αγωνίζεται περισσότερο και καλύπτει τα καλάθια μαζεύοντας 8,7 ριμπάουντ ανά αγώνα και σκοράρει 9,7 πόντους. Όμως, ο διεθνής άσος μοιράζει 2,2 ασίστ και κλέβει τουλάχιστον μια φορά. Τα ποσοστά ευστοχίας του είναι εκπληκτικά έχοντας 63.6% στα δίποντα (21/33) και 90.9% στις βολές (10/11)!

Αν μη τι άλλο, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει πολύ στα ριμπάουντ όταν αγωνίζονται αυτοί οι δύο…


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: